• bertukar domain.,  kisahsidairy.com,  renew domain,  Uncategorized

    Dah pun Renew Domain

    Assalamualaikum
    Dah hampir setahun menggunakan domain www.kisahsidairy.com nie..Sekejap je kan masa berlalu..
    Dah dapat emel untuk renew domain minggu lepas lagi..hahaha..tapi aku saja abaikan emel tu..Hari nie Netkl hantar lagi reminder untuk aku renew domain.
    netkl
    Korang faham kan kenapa aku perlu ambil gambar macam nie..
    Untuk tidak berlaku masalah yang tidak diigini,aku renew jugak hari nie…Yelah..takut nanti dah expired ke,dah satu kerja nak kena emel balik kat Netkl tu kan..
    Tak mahal pun renew Domain nie..Setakat nie aku puashati dengan Netkl..Takde masalah pun..
    Sesiapa yang rasa nak menggunakan domain sendiri,boleh la menggunakan khidmat NetKL nie..Memang bagus.. Boleh klik http://billing.netkl.com/ nie..
    Harga untuk Domain nie hanya RM35.Untuk yang baru sahaja nak guna domain,tambah rm3 untuk diorang setup domain kat blog kita nie.
    Kira senang la berurusan dengan diorang nie
    netkl
    Dah pun Renew…Senang hati skit…hehehe
  • bertukar domain.

    Tukar Domain Dengan Netkl Hosting

    Assalamualaikum
    Memang dah lama pasang niat untuk mempunyai Domain sendiri seperti sekarang nie.
    Bila banyak terbaca kebaikkan domain,haruslah teruja juga nak memilikinya.Ditambah pula dengan bayaran yang termampu dek aku ni,so aku teruskan juga niat itu
    Berbekalkan ilmu yang diturunkan oleh seorang blogger otai nie,Maka bertukarlah kisahsidairy.blogspot.com kepada kisahsidairy.com
    Aku pasti sekarang nie ramai blogger yang mempunyai domain sendiri kan..
    Kelebihan mempunyai Domain sendiri 
    1. penggunaan URL yang pendek
    – Penggunaan URL yang lebih ringkas untuk diingati.perbezaan antara guna domain adalah sebelum bertukar domain http://www.kisahsidairy.blogspot.com dan setelah bertukar http://www.kisahsidairy.com..
    Nampakkan perbezaannya..



    2. 100% Milik Korang
    – Blog berdomain sendiri adalah 100% kepunyaan sendiri..Jadi sesiapa pun tak boleh suka hati nak delete blog korang tu..

    3. Advertisor 
    – Pihak Advertiser akan lebih mengutamakan blog-blog yang berdomain sendiri untuk pengiklanan..Tak caya try la… 


    4. Mesra Seo
    Mudah di cari oleh search Engine kerana blog korang adalah  Mesra SEO.
    SEO adalah Siarch Engine Optimization
    Faham..Kalau korang nak maklumat lanjut tentang nie..Boleh klik di bawah nie..Murah je untuk setahun..tak sampai pun RM40..So bertindak sekarang untuk blog kesayangan korang
    klik sini

  • bertukar domain.

    Selamat bertukar Domain Kisahsidairy.com

    Assalamualaikum
    Alhamdulillah….Apa yang dihajati selama ini telahpun tercapai..
    Akhirnya Kisah si dairy bertukar domain..Kalau korang perasan,tiada lagi blogspot.di blog ini…
    Sekarang dah bertukar kepada www.kisahsidairy.com..
    pendek dan senang diingat ok…macm ler selama nie aku tak ingat..ececeh…
    tapi macam sedih pulak…yelah..selalunya kalau key in kat url tu,mestilah letak blogspot.sekarang tidak lagi.
    Thanks kat rakan blog yang tolong meng”suggestkan guna domain dari tututututut
    Thanks kat PCL n Mialiana.com..Nasib baik ada tempat rujukan.
    Minta perhatian dan kerjasama dari rakan blogger yang meletakkan url saya di dalam bloglist mereka..tolong la saya utk ubah kepada .com ye..kot la korang tak dapat pulak nak cari blog nie..huhu..sedih saya..
    jangan lupa untuk selalu singgah kat blog nie…thank you untuk korang..n big big hug untuk korang jugak..muakssss…