bebelan

Jalan penuh sesak dengan kenderaan

Assalamualaikum Hai korang??Saja nak update sedang menghadap jammed ni.Uih..bukan main lagi orang ramai keluar malam ni. Niat hati tadi nak keluar amik.duit je,jalanlah dekat pusat bandar tu,tapi kereta bersusun pack kiri kanan jalan tau.Tak muat agaknya petak kereta yang disediakan.Tu yang parking sampai luar. Nasib baiklah persiapan aku dah buat dari awal.Takde lah nak redah […]

bebelan

Rindu zaman kecil-kecil dulu tak?

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau throwback balik kan masa kecil-kecil dulu memang indah kan.Lagi pulak zaman-zaman kita dulu.Main tanah tu dah biasa dah.Panjat-panjat pokok tu pun dah kira biasa dah.Takat tengok lembu,kambing pun dah biasa. Tapi bila budak sekarang ni.siput babi pun panggil lembu..Adooii..Nak tergelak pun ada.And zaman aku dan seangkatan dengannya lah yang paling adventure […]

bebelan

Bebelan petang

Assalamualaikum Kembali bersiaran..Ada je ni..tak kemana pun.Last entry pun dipublish pada hari semalam.Itu pun yang dah ada di dalam draft.Entry adverotial ke 4 bulan ni.Syukran sesangat.Walau pendapatan sampingan blog tak seberapa,tapi cukup untuk nak beli jajan anak.hehehe.. Memang mencabar di tempat yang baru,bukan kerana apa pun.Hanya mencabar dengan pc yang ada ni.Nak dapat yang baru […]

bebelan kisahsidairy.com pencapaian blog

Kekerapan aku Menulis Blog?

Assalamualaikum Blog berwajah baru kan..Ini pun sebab dah bosan dengan wajah lama blog.Nak yang lebih responsive dan lebih baik dari yang lama.Itu pun baru nak bagitahu walaupun dah dekat sebulan jugak pakai template ni. source:google Memang diakui,sejak pakai template baru ni,pageviews semakin meningkat dan amat memberangsangkan,Yelah kalau dulu pageview hanyak 2k ke bawah,Sekarang ni alhamdulillah […]

bebelan kisahsidairy.com lifestyle blogger

Dua kali Bertandang ke Klinik

Assalamualaikum Kali pertama tak sihat adalah dalam minggu lepas.Hari selasa kalau tak silap aku.Pergi pun klinik panel aku yang terbaharu iaitu klinik Joginder.Bagi ubat batuk,selsema ,demam and antibiotik.Tapi yang sadisnya aku lupa nak inform dia aku breastfeeding naura. So,confirmlah kan ubat selsema dan ubat batuk tu aku tak boleh nak telan.Tapi adalah dua kali aku […]

bebelan kisahsidairy.com nur naura parenting blogger

Dah Semakin Panjang Akalnya

Assalamualaikum Lama rasanya tak bercerita pasal Nur Naura Auni..Alhamdulillah..Dah hampir 8 bulan membesar di depan mata umi.tak sangka boleh melahirkan anak walau dugaan banyak sebelum mengandung. Hanya dia dan kakak sahaja penawar hati.Lepas ni tak taulah dapat mengandung lagi ke tidak.Hanya dengan izin Allah sahaja selepas ni. Berikutan dengan kes jantung aku tu,doktor dah nasihatkan […]

bebelan kisahsidairy.com lifestyle blogger

Harga Makanan semakin mahal..Kenapa?

Assalamualaikum Sebenarnya dari semalam tengahari rasa dok membebel seorang diri bila memikirkan satu nota yang diletakkan di premis makanan tempat aku makan tengahari semalam. Ini pun member aku yang dok order kat kedai tu yang bagitahu kami orang ni,sup bla..bla akan dinaikkan start bulan hadapan..kalau dah sekarang ni,semangkuk mee sup/bakso dah berharga RM7..Bagaimana pulak harga […]

bebelan Bual Kosong chill kisahsidairy.com officemate sekeliling

Entry Merapu Hari Jumaat

Assalamualaikum Abaikan tajuk yang langsung takde SEO..hewhew…Tengah perah idea apa nak yang di bebelkan pepagi buta nie kan…Mata yang mengantuk,kerana kurangnya tidur…Rasa nak cari bantal je dah nie..Malam tadi Ke Senai,amik adik kat sana…Ada ke Blogger yang duduk dekat Kampung Sepakat Jaya Senai…Angkat kening sikit…Malam semalam,kul 8 lebih lepas dah habis cerita Rindu Awk 200% […]