• BEAUTY

    Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

    Althea Make Up Box complete untuk wajah umi cantik | Cantik lah sangat kan.Tapi Dah cukup complete kan wajah umi dengan make up sempurna.Untuk Beginner macam umi dan tak selalu sangat bermake up mungkin dah cukup kan… Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah   Seperti yang korang tahu, umi memang suka dengan produk beauty Korea ni.Kalau tak caya, boleh je search kat blog umi ni tentang Althea.Kalau sebelum-sebelum ni umi selalu dapat produk skincare dari Althea, tetapi kali ni berbeza sikit.Umi dapat Make up box yang complete di dalamnya peralatan make up dari concealer sampai la ke Lipstick tau.   Actually kedatangan make up box ni adalah bagi…

  • BEAUTY

    Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist MESTI CUBA

    Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist MESTI CUBA| Sesungguhnya umi teruja sangat nak cerita pasal produk kedua yang umi dapat dari Althea.kr Tempohari. Di dalam kotak yang umi dapat hari tu, terdapat dua produk Eklusif dari Althea.Yang lepas umi dah review tentang kehebatan produk menanggalkan make up sekaligus mencuci muka iaitu Pore Purfying Serum Cleanser yang umi katakan sangat-sangat diperlukan oleh mereka yang memakai make up.Produk 2 in 1 yang senang di bawa kemana-mana.Korang boleh lihat entry Review umi tentang Pore Purifying Serum Cleanser ni. Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist MESTI CUBA Untuk Entry kali ni, umi nak perkenalkan dengan korang satu lagi…

  • BEAUTY

    PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA

    PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA | Nak tanggalkan make up, tapi susah betul nak cari yang betul-betul boleh tanggalkan makeup dengan mudah.Hah.Umi ada solution untuk para-para wanita bagi memudahkan kerja mereka. Nak tanggalkan make up bagi umi, kalau tak kena dengan gayanya,mau kena berkali-kali cuci muka.Kalau pakai make up remover yang lain, confirm kena buat dua tiga kali bagi memastikan ia betul-betul bersih kan.Umi diperkenalkan satu produk dari Althea Korea ini iaitu PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA yang pastinya umi amat teruja untuk mencubanya. PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA Pore Purifying Serum Cleanser  ni boleh bertindak dengan dua cara tau.Sebab tu umi kata produk ni jimat.Apa dua cara yang…

  • BEAUTY

    Pretty Valet – Johor dibuka di Adda Height

    Pretty Valet – Johor dibuka di Adda Height | Hari tu aku berpeluang bersama beberapa orang blogger menghadiri perasmian pembukaan Pretty Valet cawangan Johor di Adda Height Bandar Dato Onn.   PRETTY VALET- JOHOR BAHRU DI BUKA DI ADDA HEIGHT Pada Majlis pembukaan Pretty Valet, mereka menawarkan diskaun untuk setiap servis dan produk mereka .Di sini kami berpeluang untuk merasa dan melihat sendiri produk dan juga servis yang diberikan oleh mereka.Siapa yang nak cantik tu, of courselah kena datang ke Pretty Valer Johor kerana promosi harga rendah akan terus berlangsung. Pretty Valet telah membuka 2 lagi cawangan mereka iaitu di Pulau Pinang dan Selangor.Selain itu ia turut di buka  di…

  • BEAUTY

    Reneuf by La Estephe Sheet Mask Halal pertama di Malaysia

    Reneuf by La Estephe Sheet Mask Halal pertama di Malaysia |Pernah tak teringin nak pakai masker, tetapi rasa was-was nak beli. Tapi ni umi ada satu produk yang mana korang sendiri dah baca tajuk di atas kan.Masker ni memang sesuai untuk kita orang islam kerana apa tau, kerana mask ni adalah Masker Halal pertama di Malaysia.Seriously umi pun terkejut jugak bila dapat tau ada company ni yang membuat masker dan mendapat Pensijilan halal untuk Masker.Hari tu umi berpeluang untuk mencuba masker dari Reneuf ni.Ambik ko hah…30 keping masker dia bagi kat umi. Meh umi cerita serba sedikit tentang latar belakang Reneuf by La Estephe ni.Mungkin korang sebelum ni tak pernah…

  • BEAUTY

    Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple

    Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple | Memang jenis yang suka sangat dengan solekan pantas dan simple.Lagi pulak aku bukan jenis orang yang suka sangat bermakeup bila ke apa-apa event or ke tempat kerja.Cukup sekadar mengenakan Foundation,bedak dan lipstcik.Itu dah cukup membuatkan aku nampak cantik…ehhh…hahaha…   Disebabkan tu, aku menggunakan YARRA BEAUTY SET 4 IN 1  ni untuk solekan yang simple dan cepat.Bukan sahaja cepat untuk bersiap, malah setiap produk yang dihasilkan ada kelebihan menggunakannya.Yang paling aku suka adalah Face mist dan juga Moisturizer Yarra ni.Bukan sahaja buat make up tahan lama, malah ianya melindungi kulit dari cahaya UV dan merawat masalah kulit wajah yang berminyak.Jom kita…

  • BEAUTY

    Detox Badan dengan Vitamin C Raissa

    Assalamualaikum Detox Badan dengan Vitamin C Raissa | Ada sesetengah orang tak tahu apa sebenarnya detox dalam diri seseorang tu.Betapa perlunya kita membuat detox ni untuk jadikan diri kita sihat.   APA ITU DETOX Detox adalah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati,usus dan ginjal.Bila kita berpuasa,badan akan melakukan proses detox semulajadi.Detox ini dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih dan segar.Detox juga memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.   10 SEBAB PERLU DETOX 1.KELUARKAN TOKSIN Kehidupan kita zaman kini banyak terdedah kepada toksin seperti bahan kimia,pengawet dalam makanan dan pencemaran air…

  • BEAUTY,  review product

    Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

    Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..  Ni hah…Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di dalam beauty bag i…Best je pakai ni..Tapi kalau kulit bibir kering,make sure pakai pelembap dulu ye  Warna yang just nice untuk tutup bibir yang sedikit kehitaman disitu.Nampak macam tak pakai lipstick kan..hahahah Kenapa perlu pilih Cattleya Lipmatte ni? Ia dapat…

  • althea,  BEAUTY

    Althea.Kr Review : Un Pore Gettable Box Althea

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alangkah bahagianya bila dapat kulit yang cantik dan tidak ada masalah kan.uih..memang lah best weh.Apa taknya,tak perlu kos yang banyak tau untuk repair skin. Bila dah kulit muk dah terdedah dengan persekitaran yang tak bersih,ditambah pulak dengan malas nak menjaga kulit,haruslah kulit kita tak cantik.Tak flawless..Mulalah timbul open pores di bahagian muka dan hidung.Lepas tu payah dah nak cari produk yang bagus dan harga berpatutan.Oh tidak… Tapi kan beb,Althea.Kr ni macam tau-tau je yang aku perlukan satu box yang membantu aku mengatasi kulit muka yang lebih teruk.Teruk dengan adanya pori terbuka luas macam kawah tu.So dengan adanya Un-Pore-Getable Box dari Althea.kr ni,semuanya ada yang boleh membantu aku menyelesaikan…

  • BEAUTY

    Wajib Tanggalkan make up untuk kulit yang cantik

    Assalamualaikum Masalah wanita ni kan bila yang jenis bermake up ni,semua nak kena jaga.Penjagaan dari mula nak make up sampailah nak tanggalkan make up.Siapa taknak kulit cantik kan.Hah..Kalau dah tau nak kulit cantik..WAJIB jaga okeh! Walaupun make up aku ni simple,tetapi aku tetap menggunakan make up remover supaya bila aku cuci muka dengan menggunakan pencuci muka,sebarang kotoran make up tu haruslah bersih sebersih-bersihnya. Tak semestinya bila kita cuci muka tanpa menanggalkan dahulu sisa make up kita tu,kulit betul-betul bersih tau..uih…silap sangat.Kekadang ada lagi sisa make up yang masih tertinggal di kulit muka kita ni.Yelah,kalau kulit muka yang tak berapa nak flowless macam aku ni,haruslah kena cuci betul-betul. Macam mana nak…