BEAUTY

Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple

Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple | Memang jenis yang suka sangat dengan solekan pantas dan simple.Lagi pulak aku bukan jenis orang yang suka sangat bermakeup bila ke apa-apa event or ke tempat kerja.Cukup sekadar mengenakan Foundation,bedak dan lipstcik.Itu dah cukup membuatkan aku nampak cantik…ehhh…hahaha…   Disebabkan tu, aku menggunakan YARRA […]

BEAUTY

Detox Badan dengan Vitamin C Raissa

Assalamualaikum Detox Badan dengan Vitamin C Raissa | Ada sesetengah orang tak tahu apa sebenarnya detox dalam diri seseorang tu.Betapa perlunya kita membuat detox ni untuk jadikan diri kita sihat.   APA ITU DETOX Detox adalah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati,usus dan ginjal.Bila […]

BEAUTY review product

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang […]

althea BEAUTY

Althea.Kr Review : Un Pore Gettable Box Althea

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alangkah bahagianya bila dapat kulit yang cantik dan tidak ada masalah kan.uih..memang lah best weh.Apa taknya,tak perlu kos yang banyak tau untuk repair skin. Bila dah kulit muk dah terdedah dengan persekitaran yang tak bersih,ditambah pulak dengan malas nak menjaga kulit,haruslah kulit kita tak cantik.Tak flawless..Mulalah timbul open pores di bahagian muka dan […]

BEAUTY

Wajib Tanggalkan make up untuk kulit yang cantik

Assalamualaikum Masalah wanita ni kan bila yang jenis bermake up ni,semua nak kena jaga.Penjagaan dari mula nak make up sampailah nak tanggalkan make up.Siapa taknak kulit cantik kan.Hah..Kalau dah tau nak kulit cantik..WAJIB jaga okeh! Walaupun make up aku ni simple,tetapi aku tetap menggunakan make up remover supaya bila aku cuci muka dengan menggunakan pencuci […]

BEAUTY

Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl

Assalamualaikum Hai korang☺☺Mood dengar lagu raya dah sampai..Bukak kuat sikit dari biasa,baru mood beraya tu datang.Ok..habis cerita tu. Kalau korang nak tau,aku ni bukan jenis bermakeup.Bukan tak suka nak makeup tapi macam tak pandai nak bermake up even tutorial makeup memang selalu aku tengok.Penampilan aku ni biasa je,Lagipun kulit muka aku ni,kekadang dia oily,kadang kering.So […]