Showing 11 Result(s)
cosmoderm tea tree oil
BEAUTY

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas | Siapa tak risau kalau jerawat banyak tumbuh terutamanya di bahagian muka kan? Punca jerawat adakalanya disebabkan hormon dan adakalanya disebabkan pemakaian skincare yang tidak sesuai.Kalau korang nak tahu kedudukan jerawat juga mempengaruhi dalaman badan kita yang mempunyai masalah. Korang boleh refer di entry kedudukan jerawat yang perlu kita ketahui puncanya.Boleh refer entry umi DISINI.  Umi pun dulu pernah ada masalah jerawat yang serius …

BEAUTY

Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

Althea Make Up Box complete untuk wajah umi cantik | Cantik lah sangat kan.Tapi Dah cukup complete kan wajah umi dengan make up sempurna.Untuk Beginner macam umi dan tak selalu sangat bermake up mungkin dah cukup kan… Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah   Seperti yang korang tahu, umi memang suka dengan produk beauty Korea ni.Kalau tak caya, boleh je search kat blog umi ni tentang Althea.Kalau sebelum-sebelum …

BEAUTY

7 Benefits Of Cocoa

Assalamualaikum 7 BENEFITS OF COCOA Helps in maintaining healthy circulatory system Aids in improving elasticity of bloods vessels Helps reduce high-fat diet induced obesity Gives relief from bronchial asthma Helps to lower LDL cholesterol and glucose levels Improves insulin resistance and glucose metabolism →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

BEAUTY

Air batu untuk cantik

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Tak sangkakan.Air batu pun boleh buat wajah kita jadi cantik.Aku ingatkan air batu ni,buat air je.Alahai..kalau kena air batu ni dalam mulut sedaplah rasa kesejukkannya.Tapi kalau dah dekat muka macam mana lah pulak kan. Tapi jangan tak tau ye,air batu ni boleh digunakan untuk mencantikkan muka tau..Hah,mesti lepas ni korang rajin simpan air batu kat rumah kan.hahaha…Dari pembacaan aku di himpunanceritalawak,ada beberapa tips dan petua menggunakan air …

BEAUTY PRODUK REVIEW

3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita

Assalamualaikum Hai korang??lambai tangan sikit…tengah buat ape tu.Ada je ni hah tengah buat entry pasal 3 Serum untuk Kulit yang putih lagi menawan..ececeh.. Nih..saja nak kabo kat korang tentang satu produk dari Swiss Vita Laborotaries Switzerland Aku nak perkenalkan 3 produk mereka dan sila baca sehingga habis ye. ? Mandelic Acid Perfect Ratio Complex Serum Swissvita Mandelic Acid Perfect Ratio Complex ini berfungsi untuk membuang sel kulit mati dan menutup …

BEAUTY PRODUK REVIEW

Review | Marine Essence Bamboo Salt Shampoo

Assalamualaikum Bagi wanita,Rambut adalah mahkota mereka..Rambut kalau tak dijaga dengan baik,mungkin akan mengakibatkan masalah seperti rambut gugur,berkelumumur,berminyak dan bermacam lagi.Bila dah ada masalah sebegini,mulalah stress. Kadang² kita pun tak tau punca rambut gugur,berkelumumur dan sebagainya walhal,kita dah menjaga rambut tu sebaik mungkin..Perlu kita semak pemakanan kita,kerana ianya mungkin pengaruh dari pemakanan seharian kita. Yess…aku pun mempunyai masalah rambut gugur.Rambut gugur ni tak boleh jugak dibuat main,ianya akan menjadi serius kalau …

BEAUTY

Program Mudah Kurus Bersama Dr Malinda

Assalamualaikum Obesiti di Malaysia sekarang ini semakin lama semakin membimbangkan.Lihat sahaja peratusan obesiti semakin tahun semakin meningkat. sumber: google Kesedaran ini perlu dipupuk supaya masalah obesiti di kalangan masyarakat kita ini dapat diatasi.Sebab tulah Program kesedaran tentang obesiti ni perlu dibuat supaya masyarakat kita lebih peka tentang kesihatan.Bukan sahaja dari segi kesihatan malah dari segi pengambilan makanan dan juga aktiviti yang dilakukan setiap hari. Bahaya Obesiti berkait rapat dengan pelbagai …