• artis,  kisahsidairy.com

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Assalamualaikum
    Dah banyak ura-ura sebelum ni,Shuib bakal mengadakan majlis Persandingan yang sepatutnya telah diadakan masa mereka berkahwin dahulu..Tapi disebabkan dahulu dia belum mampu untuk membuat majlis yang begitu grand,tapi kali ini,dia merealisasikan impian mereka untuk bersanding..At least dia menghargai isterinya sarah yang menerima diri dia seadanya..Of course,mereka bahagia sekarang ni kan..Jom lihat Majlis persandingan Shuib dan Sarah yang sangat meriah ni.Majlis ini diadakan di Bora Ombak Marina,Putrajaya.
    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah
    Shuib turut membuat kejutan dengan menyanyikan lagu yang diciptanya, buat isteri tercinta, berjudul Aku Lelakimu selain turut menyampaikan ucapan romantis sebelum menyarungkan sebentuk cincin ke jari manis Sarah. Lebih istimewa cincin tersebut di bawa sendiri anak sulung pasangan ini ke pelamin cinta mereka.hah..yang ni bagi aku sweet sangat…hahaha…

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah
    Kredit gambar : Rotikaya
    Alhamdulillah..Apa yang mereka hajati telah kesampaian..Moga mereka kekal bahagia hingga ke jannah..Doakan yang baik-baik sahaja untuk mereka.
  • artis,  kisahsidairy.com

    Gambar Sekitar Majlis Pra Perkahwinan Anzalna Nasir dan Haniff

    Assalamualaikum
    Si Cantik manis Anzalna Nasir akan menamatkan zaman bujangnya pada 21 Februari ini.Rakan-rakan dan adik beradik Anzalna telah mengadakan Majlis Pra Perkahwinan bertemakan figura babies.
    Tak sangka jugak kan,adik beradik Anzalna semua cantik-cantik.Tak sabar pulak aku nak tengok Majlis resepsi mereka ni..MEsti Anzalna nampak lagi cantik kan.

    anzalna

    anzalna

    anzalna

    anzalna

    anzalna

    anzalna
    Semua gambar yang diambil cantik-cantik belaka.Moga Perkahwinan yang bakal dibina akan kekal hingga ke jannah hendaknya…
    sumber gambar:rotikaya
  • artis,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Fahrin Dah Selamat Jadi Suami Orang

    Assalamualaikum
    Alolo…Tetiba mood kecewa sebab abang sado idaman hati Si Fahrin Ahmad dah pun bernikah hari ni dengan Elena Eleas.Adeh…
    Mesti ramai wanita kat luar sana yang dok frust menonggeng sebab abam sado ni dah kawen kan.Mana taknya,Ramai kot dok usha dia,tetiba dia buat kenyataan akan berkahwin hari ni..Uishh..takde ribut,takde ape,tetiba nak kawen..Pandai kot dok sorok pasal hubungan dia dengan wanita pilihan tu,
    Tapi alhamdulillah..Dah sampai seru,maka kawen la dia..Sebagai peminat Fahrin Ahmad ni,aku doakan moga perkahwinan yang dibina,akan berkekakalan,bahagia hingga ke Jannah..
    fahrin ahmad kahwin
    Inilah Wanita yang menjadi pilihan hati  Fahrin Ahmad.Cantik..Tapi biarlah cantik luaran dan dalaman kan..
    Aku ambil gambar ni dari page rotikaya.com

    Manis jugakkan orangnya..
    Jadi lepas ni,Dah tak boleh nak kacau Fahrin Ahmad lagi la..huhu…Da tak boleh nak verangan lagi pasal Fahrin..hahaha..sebab dah ada isteri kat sebelah dia kan..
    fahrin ahmad
    Wajah gembira abam Fahrin Ahmad kita ni terserlah di hari bahagia Beliau..Yelah gambar ni pun sebelum dia jadi suami orang kan..Mestilah Excited…
    Kalau korang nak tengok lagi sekitar gambar pernikahan Fahrin Ahmad boleh la terjah blog ni
  • artis,  kisahsidairy.com,  Sharing

    Biduanita Negara Sharifah Aini Meninggal Dunia

    Assalamualaikum
    Daripadanya kita datang,dan kepadanya kita kembali..Kembalinya allahyarhamah Sharifah Aini di bulan Mulia ini..Alhamdulillah..Beliau disahkan meninggal dunia pada pukul 1.26 pagi akibat jangkitan pada paru-paru.
    Memang lately nie jarang dengar khabar tentang beliau kan..Rupanya beliau dah lama sakit..Tu yang kurang aktiviti nyanyian..
    Memang aku sukakan nyanyian dan lontaran lagu-lagu beliau..Syahdu dan mendayu-dayu..
    sharifah aini
    Semoga anaknya Aliff omar tabah menghadapi dugaan ini…Al-fatihah untuk beliau dan mereka yang telah meninggalkan kita baik lama atau baru..
    -amin-
    sumber:astro
  • artis

    Hanez Suraya Dan Mr.R

    Assalamualaikum
    Sebenarnya bukan niat aku nak mencampuri urusan artis dalam blog ni,tetapi sedikit tekilan dan sedih apabila ianya datang dari masyarakat kita sendiri.Akibat terlalu nak sharekan cerita peribadi,akhirnya terjerat leher sendiri.
    hanez suraya liyana manan
    Hati wanita mana yang tidak terusik dengan kenyataan seperti itu.Walau sekuat mana pun wanita,dia akan tetap kalah dengan emosinya..
    Kata kata pedas yang dilemparkan oleh Chef wan bagi aku bukanlah laser,tapi hak masyarakat tu sendiri untuk menilai dan mengeluarkan apa yang dirasa betul.Kadang kadang itulah sepatutnya dilakukan oleh Puan Lyana tu..Life must go on dear…
    chef wan komen hanez suraya
    Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.
    Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?
    These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.
    I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.
    I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer.
    Bila semakin lama,semakin heboh pasal hanez Suraya Dan Mr.R tu,terfikir bagaimana perasaan anak kecil tu bila berdepan dengan  rakan-rakannya .kanak kanak pun tau bergosip jugak..
    Apa pun masalah yang dihadapi,berfikir secara rasional dan hadapi dengan tenang.
    cdt :beautifulnara
  • artis,  INFO,  Semasa

    Azean irdawati -perginya seorang seniwati

    Assalamualaikum
    Dikejutkan dengan  berita kematian seorang seniwati berbakat iaitu Azean Irdawaty hari ni amat terkesan di hati peminat dan keluarga.
    Azean Irdawaty , 63 tahun telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 7.29 malam tadi di Hospital Universiti, Petaling jaya.
    Allahyarhamah Sebelum ini menghidap tumor dan lympadhema selama 5 tahun.
    Aku memang suka watak watak yang dilakonkan oleh allahyarhamah.Paling aku minati kalau beliau memgang watak watak lucu.Korang mesti ingat lakonan beliau dalam cerita 50 sen tu kan…
    Sesungguhnya, pasti kita merindui lakonan2 beliau…ucapan takziah untuk keluarga allahyarhamah azean Irdawaty.Moga di tempatkan di kalangan orang yang beriman dan solehah.Dipeemudahkan segala urusannya di sana..insyallah..
    Marilah sama sama kita sedekahkan al fatihah untu beliau..
    ALfatihah…

    Sumber dari awani
  • artis,  gossip artis

    Dah Pun bergelar Datuk

    Assalamualaikum
    Sedang aku menerjah di blog otai nie,ternampak satu entry..ehh….bukan..terbaca satu entry bertajuk

    (TAHNIAH)Ramli Sarip & Rosyam Noor Terima Gelaran Datuk

    klik link ni untuk info lanjut…hehehe

    ramli sarip datuk

    gambar dari Beautifulnara
    Tahniah kepada mereka kerana sekarang nie mereka dah bergelar datuk..Wah…rezeki mereka kan..Oklah…mereka pun dah lama dalam industri…Rezeki masing-masing..
    Bukan Mereka sahaja yang bergelar datuk,seorang lagi  jurulatih skuad harimau muda iaitu
    Ong Kim Swee akan dianugerahkan darjah kebesaran negeri Melaka yang membawa gelaran Datuk sempena hari jadi ke-71 Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Khalil Yaakob.
    Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Naim Abu Bakar berkata, Rosyam atau nama sebenarnya Mohd. Noor Shamsuddin, 46, dan Kim Swee, 43, dianugerahkan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) manakala Ramli, 61, menerima DMSM Kehormat.
    Menurutnya, ketiga-tiga individu berkenaan antara 901 penerima darjah, bintang dan pingat kebesaran negeri Melaka yang akan berlangsung di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh di sini pada hari ini, Ahad dan 24 Oktober ini.
    Tahniah sekali lagi untuk mereka..
    Untunglah…Baca selanjutnya di blog Beautifulnara sini.
  • artis,  keek

    Pelakon hebat dan berbakat @zulinfarah di studio HOTFM!

    Assalamualaikum
    Aku teruja dengan minah nie sorang..Aku pernah tengok dia berlakon dalam cerita apa ek..aku tak ingat…tapi sebentar tadi aku ada tengok keek farah,zulin farah ada buat pengacaraan dalam pelbagai bahasa…
    rasa seronok pulak..
    nie aku bagi link kat korang…cer tengok…memang superb minah nie.. keek Farah fauzana …klik link nie ea..maklumla..aku tak boleh nak masukkan video tu pulak…
    seronok aku tengok dan berkali-kali…lakonan dia pun best…
    best sangat…hahaha
  • artis,  Sharing

    ‘Terima Perubahan Saya Secara Perlahan-Lahan’ – Lisdawati

    Assalamualaikum
    Lisdawati memberitahu memakai tudung adalah salah satu proses dalam menjadi seorang insan yang baik.
    KUALA LUMPUR: Aktres Lisdawati berharap peminat tidak terlalu mengharap dia akan terus menjadi seorang muslimah yang sejati selepas mengambil keputusan untuk memakai tudung kira-kira tiga minggu lalu.
    Lisdawati berkata, sebagai manusia biasa masih banyak perkara yang perlu diperbaikinya dan menutup aurat adalah salah satu proses peralihan dalam hidupnya.
    “Tidak bererti apabila saya sudah memakai tudung saya seorang yang baik dalam semua perkara tetapi ini adalah satu proses penghijrahan yang mempunyai perjalanan yang masih panjang.
    “Terimalah perubahan yang saya lakukan ini dengan perlahan-lahan dan jangan terus menghukum saya sekiranya saya ada melakukan kesalahan kerana perjalanan untuk menjadi insan yang sempurna itu bukan mudah dan masih panjang,” katanya.
    Lisdawati ditemui pada majlis Amazing Red di The Weld di sini pada Rabu.
    Dalam pada itu, Lisdawati berkata, dia sudah berhasrat untuk memakai tudung sejak dua tahun lalu apabila pulang daripada mengerjakan ibadah Umrah.
    Bagaimanapun kata Lisdawati, hasrat itu dipendam kerana tidak mahu terburu-buru tetapi mula melakukan perubahan dengan lebih berhati-hati memilih pakaian yang lebih tertutup dan berlengan panjang.
    “Saya sudah merancang untuk memakai tudung sejak dua tahun lalu selepas pulang daripada mengerjakan Umrah tetapi hasrat itu dipendamkan dan tidak mahu terburu-buru melakukan perubahan.
    “Bagaimanapun sejak itu saya mula berubah secara perlahan-lahan dengan memilih baju berlengan panjang selain memilih fesyen yang lebih sesuai.
    “Alhamdulillah pada 1 Rejab lalu saya terus terbuka hati untuk bertudung namun saya tidak dapat berkongsi apakah sebabnya saya berbuat demikian pada tarikh berkenaan kerana ia adalah rahsia Allah,” jelasnya.
    Tambah Lisda, walaupun suaminya, pelakon Fauzi Nawawi agak terkejut dengan keputusan itu namun tetap gembira dan memberi sokongan dalam perubahannya itu.
    Sementara itu, Lisdawati berkata, dia akan terus berlakon seperti biasa dan bersyukur kerana dia masih mendapat tawaran daripada syarikat produksi.
    “Saya tidak percaya dengan menutup aurat rezeki berlakon akan hilang kerana percaya rezeki itu ditangan Allah. Selagi kita berusaha Insya Allah ia pasti milik kita,” katanya.
    Dia memberitahu baru sahaja selesai menjalani penggambaran sebuah drama berjudulDari Asar Ke Maghrib lakonan bersama Maimun Mutalib.
    P/s Alhamdulillah,da semakin ramai artis wanita yang berhijab..Moga perubahan yang di lakukan oleh lisdawati diberkati.Kepada peminat-peminat lisdawati tu,berikanlah sokongan moral untuk mereka yang memerlukan,jangan di kutuk dan dihina apabila timbul sesuatu masalah yang disengajakan atau tidak.Itu semua ujian dan dugaan oleh Allah pada umatnya,Untuk melihat sejauh mana umatnya memerlukan Nya..Insyallah
  • artis

    Bintang Mencari Bintang

    Assalamualaikum
    Sungguh tertarik dengan persembahan  Ajo..Digandingkan denan fara fauzana a.k.a fafau yang sungguh gila-gila.Gila buat aku gelak..rase mcm nk rewind balik..kelakar…pandai betul faizal cari gandingan.. tapi juri bg 18 jerk..
    Published with Blogger-droid v2.0.10