Showing 14 Result(s)
RANDOM

Perjalanan Pertama Naura menaiki bas ke Pahang

Assalamualaikum Hai korang☺Entry santai je ni..No produk review..hahaha..stop kejap lah pasal review..so kita cerita pasal perjalanan pertama Naura menaiki bus ke Pahang. Actually,perjalanan ni tak dirancang pun,kalau ikutkan memang tak ke Pahang,tetapi memandangkan last minute dapat jemputan kahwin,dan ada family matters kat Pahang.So terpaksa jugak ambil cuti untuk ke sana. So,plan nak naik bus pukul 6.30pm hari Jumaat tu,tetapi disebabkan bus penuh,terpaksalah kan ambil tiket pukul 3.30pm.Terpaksalah pulak halfday hari …

RANDOM

Aktiviti Sepanjang cuti Raya Cina

Assalamualaikum Hai korang☺☺syokkan kalau cuti lama.Nak² bila bercuti di kampung .Walau tak buat aktiviti kemana-mana pun,duduk rumah je pun dah ok. Actually aku start bercuti pada 15 Februari hari tu sampailah hari isnin.And hari ni baru start bekerja.So,15hb bersamaan dengan hari khamis,aku balik kampung dengan anak dara tu je memandangkan husband kerja lagi khamis tu.Plan nak amik ayah balik dari umrah.Sepatutnya ayah akan ambil flight dari KLIA2 ke Senai.Sampai Senai …

RANDOM

Indoor Climbing (Rock Climbing) di Johor Bahru

Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya kalau kita nak beraktiviti ni,banyak sebenarnya yang boleh kita buat untuk mengeluarkan peluh.Selain dari Larian,senaman,memanjat juga satu aktiviti sukan jugak kan.Bukan panjat rumah orang,tapi panjat bangunan..Hah..Kaki climbing mesti tau kat mana tempat  Indoor Climbing di Johor ni.Ada beberapa tempat yang aku akan share di bawah ini untuk korang. Nak buat aktiviti Climbing ni pun satu aktiviti mencabar jugak tau.Stamina kena kuat.Bukan main redah je korang nak buat …

RANDOM

Ke Ikea Tebrau untuk Pertama Kalinya

Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback cerita sabtu lalu.Hari jumaat hari tu lagi abang ipar yang di Pahang datang ke rumah.Bukannya lama,sebab hari ahad diorang dah balik.So,bawa mereka jalan-jalan dekat-dekat je. Kalau diikutkan memang tak tau nak kemana,tetiba je cadangan nak Ke Ikea Tebrau muncul.Lagipun aku sendiri tak pernah ke sana.So,plan lah pagi tu ke Ikea Tebrau dan petangnya pula plan ke Kilang Bateri. Anak dara ni kesukaan dia bila dapat lepas. First …

parenting blogger RANDOM RANDOM

Aktiviti sabtuday di Giant Plentong

Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback aktiviti hujung minggu.Hari sabtu hari tu,adik datang..So,memang plan sabtu tu pun nak beli barang keperluan dapur dan Naura.So kami decide ke Giant Plentong.Sebab sambil shopping,sambil bawak anak-anak bermain. Sebelum masuk ke bahagian barang keperluan,kenalah isi perut dan kasi chances kat budak-budak untuk bermain.Lepas bermain playground kat food court,umi naikkan diorang keretapi kat dalam Giant tu.ALah..takat pusing-pusing situ je.Naik keretapi ni charge RM5.. Boleh la kan..Janji anak-anak happy. …

parenting blogger RANDOM

Realeos Kids mini kitchen playset educational toy untuk Naura

Assalamualaikum Hai korang☺☺ hah…benda ni dah lama fikir untuk belikan dak naura tau.Tapi fikir negatif and postifnya bila beli barang mainan untuk dia. Tapi bila fikirkan kesian,kenalah jugak belikan untuk dia.Yelah…kat rumah,dia bukannya ada kawan nak bermain.Kalau main dengan umi,haruslah dia suka melanyak umi dia tau.Lagi satu nak hindarkan dia dari asyik nak tengok handphone,makanya umi beli juga untuk dia. Tu pun masa nak beli memang fikir habis-habisan tau..Siap google …

RANDOM

Kesinambungan di Theme Park – 5th Brick-Versary Legoland

Assalamualaikum Hai korang☺☺Ada pulak kan kesinambungan cerita.Yelah,masa tu rasa karangan dah panjang lebar pulak.Kang kalau aku buat entry panjang berjela,korang tak baca pulak…hahaha… http://kisahsidairy.com/lebih-keriangan-di-theme-park-sempena/ http://kisahsidairy.com/tawaran-istimewa-5th-brick-versary/ http://kisahsidairy.com/5th-brick-versary-legoland-aktiviti/ Kalau korang dah terlepas entry aku pasal aktiviti aku di Legoland..jangan risau sebab aku ada letak link di bawah ni untuk korang terjah..Tu pun kalau korang rajinlah kan, Oklah,lepas kami naik keretapi yang membawa kami di persekitaran Legoland tu,adik dan anak saudara aku ni …

RANDOM

Dating berdua dengan babah

Assalamualaikum Hai korang??throwback cerita semalam..ececeh..umi dok dating dengan babah semalam.Mana dak Naura? Actually masa jumaat hari tu,babysitter Naura ada hal sikit.Umi pulak tak boleh nak cuti sebab minggu depan ni dah cuti 3 hari.So,nanti banyaklah cuti.Bila dah banyak cuti,maka banyaklah kena tolak. So umi decide hantar rumah paklong and kebetulan paklong nak balik rumah nenek.Terpaksalah umi lelaskan.Kalau ikutkan tak nak lah nak hantar di ke kampung tanpa umi.Tapi nak buat …

RANDOM

Lebih keriangan di Theme Park sempena 5th Brick-Versary Legolands Malaysia

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari tu kan aku ada cerita pasal satu hari aktiviti di Waterpark Legolands Malaysia kan..Kalau korang lupa , ni hah Entry di Waterpark ,korang boleh baca di SINI. Disebabkan kami ada satu tiket untuk satu hari,so kena plan betul-betul mana satu yang perlu korang pergi dulu.Aku cadangkan supaya korang datang seawal pagi untuk menikmati satu hari untuk pelbagai aktiviti di sini.Kalau korang nak dapatkan tiket legoland,dan nak …

media sharing RANDOM

Tawaran Istimewa 5th Brick-Versary Legoland Malaysia

Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya excited tau nak cerita tentang aktiviti aku masa pergi Legoland hari tu.Tapi untuk entry ni,aku nak perkenalkan apa yang best sempena 5th Brick-Versary Legoland Malaysia ni.Nanti aku cerita pengalaman aku pada hari sabtu tempohari. Legoland Malaysia Resort telahpun menyambut Anniversary mereka yang ke 5 tahun pada bulan ini.Alahaii.sekejap je kan masa berlalu.Dah pun 5 tahun.Oklah,sempena Ulang tahun mereka yang ke lima ini,mereka sedang mengadakan promosi di samping …