• AKTIVITI

    Plan Aktiviti Umi di Hari Minggu #3

    Plan Aktiviti Umi di Hari Minggu #3  | Rajin betul umi ko ni dok menghapdet plan aktiviti umi setiap minggu. Actually, minggu ni umi tak kemana pun.Kesihatan pun masih tak mengizinkan untuk umi ke mana-mana.Dah beberapa minggu ni asyik keluar je kan.So, ingat minggu ni nak merehatkan diri di rumah. Cuma umi nak buat timetable sikit la untuk dak Naura bila cuti ni.Selalunya setiap pagi umi akan ajak dia mengemas rumah.Itu wajib.. Anak perempuan ni, kena ajar mereka dari kecil, dulu umi pun nenek dok kerah sapu keliling rumah lepas sarapan ok.Dia tak tau nenek dia garang yakmat dulu. Umi nak sambung latihan dia dengan Grolier pulak.Lama rasanya tak buat…

  • AKTIVITI

    Entry Warm Up Selepas seminggu bercuti

    Entry Warm Up Selepas seminggu bercuti | Bukan takde langsung entry yang umi tinggalkan sepanjang umi bercuti. Memang orang kata, orang lain yang raya orang lain yang excited bercuti panjang.NO..Bukan saja-saja umi nak cuti selama seminggu tu ye dek non.Company umi yang bagi cuti SHUTDOWN selama seminggu.Naik tepu, sakit tulang temulang ni semua. Apa aktiviti yang umi lakukan selama seminggu bercuti tu? Boleh dikatakan 1st day naik bercuti ni, umi mengalami MONDAY BLUES dimana kesihatan umi tidak terlalu baik.Nak kata makan limau berpuluh biji tu takdelah pulak.Mungkin kerana situasi cuaca sekarang ni yang menyebabkan umi mengalami lemah badan dan batuk-batuk. Sepanjang umi bercuti tu takdelah pergi melancong kemana pun.Paling jauh umi…

  • AKTIVITI

    Plan Aktiviti Umi di hari Minggu #2

    Plan Aktiviti Umi di hari Minggu #2 |  Petang-petang ni saje je umi nak membebel di blog kesayangan umi ni. Dah pun masuk bulan kedua di tahun 2019 ni kan.Bulan ni adalah bulan anniversary umi dan babah yang ke 8 tahun.Tapi tak decide lagi nak celebrate kat mana.Ingat nak Shortvacation dengan babah nanti.Haruslah bawak budak berdua tu. Tak boleh tinggal… sebabnya..umi tak sampai hati nak tinggal dia sedang umi berseronok dengan babah..Kah² Kalau cerita pada plan minggu ni , umi sebenarnya akan bercuti panjang mulai hari sabtu sehinggalah Ahad depan.. Seminggu tau umi bercuti.. Umi ke mana? Actually, company umi shutdown selama seminggu.Lepas tu hari sabtu ni kami memang plan…

  • AKTIVITI

    FootGolf di Pulai Spring Resort pertama di Johor

    FootGolf di Pulai Spring Resort pertama di Johor | Pertama kali dengar permainan FootGolf? Serious, bagi umi ini adalah pertama kali dengar tentang permainan ini.Apa itu Footgolf? APA ITU FOOTGOLF FootGolf adalah salah satu permainan yang dah terkenal di luar Negara.Cuma di Negara kita jarang sangat orang dengar akan olahraga ni.Footgolf ni apa yang umi boleh simpulkan adalah, Ianya sama seperti permainan golf tetapi ia tidak memerlukan Kayu Golf dan juga bola Golf ye.FootGolf ni menggunakan kaki untuk menyepak bola masuk ke dalam lubang.Actually, bola yang digunakan juga bukanlah bola golf tu,tetapi ia seakan bola sepak.Macam kita main bola jaring gitulah bolanya. Sama juga seperti kita memukul bola ke dalam…