• affiliate

    cara jual barang di shopee

    cara jual barang di shopee | Ada barang yang nak dijual, tetapi tak tahu kat mana tempat yang sesuai untuk dijual.Secara offline kurang sambutan,Online pulak?Mesti korang tertanya-tanya kan kat mana nak cari port power untuk menjual barang korang secara online.

    Antara tempat yang paling aku cadangkan adalah di Shopee.Sangat senang untuk dijual kerana ramai yang menggunakan platform shopee bukan sahaja untuk menjual malah untuk membeli.Caranya pun sangat mudah untuk korang jual barang di Shopee ni.Nak jual barang di Shopee ni sama je macam kita jual barang di Ebay, lelong dan juga lazada kerana ia adalah sebuat website marketplace.Tempat untuk orang ramai boleh jual dan beli baarang.Shopee ni kaedahnya macam pasar jugak tetapi Online.

     

    KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN JUAL BARANG DI SHOPEE

    • hanya perlu letak gambar produk
    • Letak maklumat dan harga.
    • Tunggu notification dari pihak Shopee
    • Tak perlu tunggu 24 jam tenung handphone dan berbalas whatssap
    • Ramai yang menggunakan Shopee untuk membeli barang

     

     

    Nampak dah kan kenapa korang perlu jual barang di Shopee ni.Tak caya korang boleh tengok graph di bawah ni, boleh lihat pelawat yang menggunakan Shopee setiap hari.

    Traffic Overview Shopee
    Traffic Overview Shopee

    Nampak kan kenapa korang kena jual barang di Shopee ni.Pelawat ramai datang ke Website dan application Shopee ni.Mereka ini juga adalah dari golongan yang mempunyai keingin membeli yang tinggi.Sebab tu lah mereka masuk atau buka aplikasi Shopee ni.Sebab diorang ingin membeli.Tidak seperti di facebook dan Instagram.Kebanyakkannya mereka membuka aplikasi ini hanya untuk bersosial sahaja,bukan untuk membeli barang.Sebab tu orang kata kalau nak jual kat Facebook ni payah sikit.Banyak benda yang perlu kita buat.Nak kena terangkan pulak tentang sesuatu produk.Nak menunggu pembeli untuk berfikir sebelum setuju untuk membeli.Banyak masa.

    Sebenarnya banyak lagi lah kelebihan berniaga di Shopee ni.Tak larat sebenarnya aku nak bercerita panjang pasal Shopee ni.Naik lenguh tangan nak menulis.Jadi apa kata korang Donwload je EBook Free kat bawah ni.Terus korang baca details pasal Bisness di Shopee ni.Rugi kalau korang menjual barang di Shopee tapi tak tau cara bagaimana nak menggunakannya.

    APA YANG ADA DALAM EBOOK BISNES SHOPEE

    So, apa yang korang lagi.Kalau korang nak bisness korang tu laku macam goreng pisang panas.Kenalah bertindak segera.Dapatkan Ebook Korang dengan tekan gambar di atas atau terus tekan link di bawah ni.

    CARA BISNESS DI SHOPEE

  • affiliate

    SERI ALAM NIGHT BURST 24 FEBRUARI 2018

    Assalamualaikum

    Hai korang.Hah ni berita baik untuk mereka yang sukakan marathon,larian dan yang seangkatan dengannya,khususnya orang pasir Gudang

    Registration Opened!!

    https://goo.gl/VTmQYr

    Seri Alam Night Burst 2018

    Saturday, 24th February 2018

    Bandar Seri Alam, Masai, Johor

    Category:

    21KM: 8.15PM

    12KM: 9.00PM

    5KM: 9.15PM

    *Early bird price until 03/12/2017

    *Closing Date: 28/01/2018

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • affiliate,  lazada

    Lazada Surprise Box yang Mengujakan

    Assalamualaikum

    Hai korang ☺☺☺☺Dengan penuh rasa gembira buat entry ni..Hati terlalu girang oleh Lazada semalam.
    Dah selamat terima Surprise box dari Lazada.Sebab tu senyum ada banyak kat entry ni,tanda mak sangat gembira.Mau tak gembira bila dapat hadiah dari lazada.Birthday orang lain,orang lain yang dapat hadiah..syok jugak kan.Kalau korang nak tahu,aku adalah salah seorang customer online Lazada ni tau.Huihh..Pantang la kalau nak cari apa-apa.Mesti terjah Lazada dulu.Kalau dah takde kat Lazada,barulah aku cari tempat lain.Tapi kat Lazada ni,apa je yang takde,semuanya ada tau..Aku rasa lebih sejuta kot barang yang di jual di Lazada ni.Yang penting haruslah ada kualiti kan..Penghantaran cepat,pertukaran barang yang mudah.Pendek kata semuanya ada di Lazada Malaysia ni.

    Tahukah korang????
    Sekarang……Saat ini,sedang berlangsungnya Jualan besar-besaran di Lazada Malaysia.Bukan sahaja jualan,malah surprise yang akan menanti korang pada hari ini 22 march sehingga 24 march 2017.Entry aku diSINI ada mengatakan korang perlu buat wishlist iaitu pada sebelum 22-24 march 2017.Dan shopping pada hari ini (22 march 2017).Korang akan dapat surprised dari Lazada.


    Teaser Birhtday 5th Anniversary dari Lazada Malaysia

    Lazada Malaysia adalah shopping online terbesar di Malaysia.Memberikan perkhidmatan dan jualan yang hebat.Produk yang berkualiti.
    Semalam aku telah menerima SURPRISED BOX dari Lazada Malaysia.Surprise box ini bernilai rm400 tau..yess…itu membuatkan aku lebih teruja
    Puan blog teruja dengan box besar dari Lazada ni
    Korang nak tahu apa di dalamnya?
    Ini adalah barang-barang yang ada di dalam dua box dari Lazada
    Ok..kat sini meh kita lihat secara details barangan yang ada di dalam gambar atas ni..
    Baby Porridge Cooker
    Harga – RM145.00
    Baby Poney Iconic Polka-dot & Stripe sets
    Harga – RM55.20



    Philips Avent Breast Care Essential Pack 
    Harga : RM83.55
    Carrie Junior Baby Hair & Body Wash
    Harga : RM17.90

    Goo.N Diapers
    Link – Goo.N Diapers
    Harga : RM42.90

    Huggies Wet Tissue
    Harga : RM7.90

    Notebook Bottle
    Link – Notebook Bottle
    Harga : Rm27.59

    Coupon Photobook
    Link – Photobook
    Harga : Rm79.00
    Himalaya Nourishing Cream
    Harga : RM32.90
    Ini adalah barang² yang terdapat di dalam Surprise Box tu.menarik kan..alhamdulillah…Kalau korang nak dapatkan barang-barang di atas,tekan je link yang telah diberikan di atas.

    Kalau nak tengok barangan yang termasuk di dalam Birthday sales korang boleh klik link bawah ni
  • affiliate,  kisahsidairy.com,  lazada

    Baru Tau Sumber Payment yang tanpa di ketahui

    Assalamualaikum
    Hai korang..Puan blog dah naik bercuti..Walaupun tak de pun orang kisah aku ada ke tak de,tetap nak update jugak.
    Lama betul kan puan blog bercuti..Sampai blog pun nak bercuti jugak..As usual,mak anak dua ni,bila dah bersama dengan anak,memang tak boleh sangat nak kais-kais phone..Memang tak kemana ler perginya..Dapat update kat social media pun dah bagus dah.
    Oklah…habis cerita pasal bercuti..Kita update kat entry lain pulak ye.Kali ni aku nak cerita pasal payment masuk yang tanpa aku ketahui tu..
    lazada affiliate
    Aku ada dapat satu email dari paylink yang mengatakan EZCART service dah masukkan payment aku.Masa tu aku tefikir lah untuk review product yang mana? Bila?..Walaupun taklah sampai beriban,tapi cukuplah untuk beli pampers susu anak aku kan..Syukur..Rezeki anak weh..
    Aku biarkan jelah email tu dan check kat bank,memang ada payment masuk.So bersuka ria lah aku dengan family bercuti.Terus abaikan payment tu…Heh..kemahin kekwat kan..
    And hari ni,aku check balik email dan search dari mana datangnya payment tu.Then,baru aku tau mana datangnya payment yang masuk tu..Rezeki tak pernah salah alamat kan..So sangat-sangat bersyukur.
    Rupanya itu adalah hasil titik peluh aku join Affiliate dari Lazada..Wuyoooo..Ini membuatkan akak lagi teruja untuk terus berdiri teguh dengan Lazada Affiliate..bhahahaha..ngengada sangatkan.
    Tak sangka apa yang aku share kat blog membuahkan hasil..Syukur sangat..Dan kat sini,aku nak share lah dengan korang yang belum lagi join Affiliate dari Lazada.Rugi weh tak join..Tapi bila dah join tu,jangan pulak korang buat DONO je ye..Haruslah sedikit rajin untuk membuat entry² promotion dari lazada.
    Dulu aku pernah juga share dekat blog tentang macam mana nak join Affiliate Lazada ni.Korang boleh baca entry aku di SINI..
    Tak susah mana pun nak buat affiliate ni..Yang penting korang kena rajin…Tengoklah..senyap-senyap terus masuk Payment..THANK YOU LAZADA.
    lazada affiliate
    Oklah..aku taknak cakap banyak,sesiapa nak rebut peluang ni,Terus je Sign up  Affiliate Lazada kat sini Pendaftaran Program Affiliate Lazada Malaysia

    Jom..Jana pendapatan melalui lazada pulak..
  • affiliate,  kisahsidairy.com,  lazada,  online shopping

    Family Superstars Sales dari Lazada

    Assalamualaikum

    Tak habis lagi kan cerita pasal Lazada ni..Mana taknya,kalau korang perhatikan,ada juga barangan yang sangat-sangat murah kalau dibandingkan di beli di luar.

    So,sangat rugi lah kan bila lepaskan peluang


    Bermula dari 18-24 november 2016
    ni,sedang berlangsungnya jualan sehingga 93% offer.


    Family Superstar
    memberikan harga yang sangat murah  dari semua jenis.Dari perkakas dapur,perhiasan rumah,aksesori,baby dan sebagainya.

    Family Superstars Sales dari Lazada

    Aku ada survey Pampers anak..Kalau ikutkan bagi akulah,dah murah…Kalau kat luar,Pampers Classic harga RM28..Tapi dengan sales yang sedang berlangsung di Lazada ni,Korang hanya dapat dengan harga RM24..uit..banyak beza tau..

    drypers classic
    Korang ,ni nak share…anak aku memang guna Drypers Classic ni tau..Kalau kat luar harganya rm28++ la…Tapi bila aku tengok kat LAZADA,pulak sekarang ni tengah ada sales..harganya jatuh kepada RM24++ …wah banyak bezanya kan…So kalau korang beli sekali 4 pack,jimat lah dua bulan dengan harga yang cukup murah.
    So kalau korang nak beli jugak,bolehlah klik  DRYPERS CLASSIC MURAH
    Ataupun anak korang menggunakan Drypers we we dry..Tengok harga pun not bad..Kalau kat luar harganya dalam RM38 gitu..
    Tapi sempena Family Superstars ni korang boleh memiliki Drypers wewe dry dengan harga RM32 je…jimatkan..
    drypers wewedry
    Kalau korang nak survey dan lihat harga ni betul ke tak..boleh klik  DRYPERS WEWE DRY
    Actually drypers lain aku tak tau sangat harga kat luar..Aku tau mana yang aku beli ni je..
    If korang nak juga survey  boleh je klik  SINI.

  • affiliate,  kisahsidairy.com,  lazada

    Lazada Beri Diskaun sehingga 92%!!

    Assalamualaikum
    Lazada Beri Diskaun sehingga 92%| Huiii..Ni memang kerja gila ni..Tak payah kot nak berebut-rebut pi window shopping kat luar.Online je pun dah boleh dapat diskaun jauh lebih murah je..Hanya di Hujung Jari sahaja!! Tak percaya??
    Meh sini nak Habaq Mai!! Lazada sedang mengadakan Riang Ria Jualan Hari Raya sehingga 92%.Hah..ape lagi..Cepat-cepat bukak website Lazada..Ada masa lagi ni nak cantikkan rumah,nak cantikkan diri,nak gadget cantik,semuanya ada..pendek kata apa yang kita nak ,semuaaaa ada…
    Kat sini aku listkan Jualan Riang Ria Raya mengikut keperluan korang :-

    Dah nak raya ni kan,Lazada akan mengadakan Jualan Terakhir pada 25 june sehingga 11 July..
    So masih sempat lagi korang nak dapatkan harga yang jatuh menjunam ni.

  • affiliate,  parenting blogger

    MaMom Milk Booster. Sila Baca Sebelum Membeli!

    Assalamualaikum

    Jenama Milk Booster Pilihan.

    Mesti ramai ibu-ibu di luar sana pening bila nak beli milk booster sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama milk booster di pasaran.

    Bila survey punya survey study kelebihan dan kekurangan. Akhirnya tak jadi beli sebab pening kepala nak pilih yang mana satu.

    Bila tak jadi beli atau tangguh, susu badan mulai kurang. Ini sangat serius. Tambahan pula stress nak pilih jenama yang mana satu pun salah satu faktor menyumbang susu kurang.

    Jadi macam mana cara banyakkan susu ibu dengan memilih milk booster yang berkesan?

    Di pasaran ada pelbagai jenis milk booster seperti dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat dan pelbagai lagi.

    Dalam artikel ini saya share satu jenama yang sangat top dikalangan ibu-ibu menyusu. Iaitu jenama MaMom.

    Kalau anda jenis yang sangat sibuk dan tiada masa. Saya sarankan anda menggunakan produk MaMom Milk Booster. Sebab produk MaMom Milk Booster ini dalam bentuk tablet. Botolnya juga tidak besar. Anda boleh bawa kemana-mana sahaja. Mudahkan?

    Ciri-Ciri MaMom Milk Booster

    • Tablet kunyah yang mudah!
    • Susu melimpah-limpah
    • Berkesan seawal 24 jam ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)
    • Ada sijil Halal JAKIM, KKM dan lulus lab test SIRIM
    • Digunakan di hospital dan farmasi
    • Produk Malaysia, kini dieksport keluar negara
    • Produk tambah susu PALING DIPERCAYAI ibu menyusu di Malaysia dan Indonesia

    Apa Kata Ibu Yang Pernah Guna MaMom Milk Booster.

    Ibu 1

    “Alhamdullilah.. rasa susu dah banyak. Pagi ini dapat 8oz.. syukur sangat-sangat… rezeki anak”

    Ibu 2

    “Alhamdullilah.. selepas 2 minggu susu bertambah-tambah meriah.. ini baru pusingan pertama pump.. 3 hari pertama makin dah nampak susu makin bertambah.. inshaAllah akan repeat order”

    Ibu 3

    “Saa baru makan semalam.. pagi tadi breast sudah bengkak.. saya terus pam, sebelah sahaja boleh dapat 1 botol penuh.. biasanya 3oz pun payah.. Alhamdullilah seronok sangat.”

    Ibu 4

    “Salam sis.. ada berita gembira! Susu dah banyak tau sis.. Hari tu kan saya beritahu hari 1st consume MaMom susu tiba-tiba drop.. tapi saya nekad teruskan jugak amik MaMom.. dan hari ini bila pump sebelah sahaja dapat 7-8oz. Total kedua belah dapat 15oz. Sangat terkejut sis sebab sebelum ini belum pernah dapat banyak ini.”

    Ibu 5

    “Ada perubahan. Alhamdullilah increase, officemates pun try. Now semua nak order. Nak repeat order 4 kotak”

    Ini hanya sebahagian kecil sahaja feedback mengenai produk ini. Ada banyak lagi sebenarnya.

    Dimana Hendak Dapatkan Produk Ini?

    Anda boleh dapatkan terus melalui The Baby Store. Hanya order online sahaja … terus sampai ke rumah anda.

    Kenapa saya sarankan beli melalui The Baby Store? Ini kerana setiap belian anda membeli di website ini. Anda dapat kumpul mata ganjaran dimana anda dapat tebus pada belian seterusnya. Memang menjimatkan.

    Oppss lupa… setiap pendaftaran baru. Anda dapat 200 mata ganjaran yang boleh ditebus untuk belian pertama. Wow….

    Selain itu, website yang boleh dipercayai… kalau anda risau bab-bab kene tipu dengan seller online. Kalau di website ini anda tidak perlu risau. Konfiden 100% selamat. Website pun cun!

    Klik link ini —> http://thebabystore.com.my/MaMom-Milk-Booster

  • affiliate,  kisahsidairy.com,  lazada,  online shopping

    Program Affiliate Dari Lazada Malaysia

    Assalamualaikum
    Berita baik!!!..berita baik lagi untuk rakan blogger yang ingin mendapatkan pendapatan sampingan dari berblogging.
    Siapa kata berblog tidak mendatangkan hasil.Fenomena Affiliate program untuk blogger-blogger mendapatkan pendapatan sampingan dengan mudah terlalu banyak sekarang ni.
    CUMA!!!..korang kenalah rajin kan..Setiap impian atau keinginan tu,kenalah disertakan dengan usaha..Kalau tak,ianya tidak akan mendatangkan hasil
    Salah satu program affiliate ini adalah dari Lazada Malaysia.Mungkin ada yang pernah dengar tentang Program ni kan..Baru juga mendaftar dengan Program nie.
    Program Affiliate Dari Lazada Malaysia
    Ternyata bukti program ini mendatangkan hasil,korang boleh la klik Link nie.Abang eyriqazz kita nie pun menjoinkan diri dalam Program Affiliate Lazada Malaysia tau.
    Kepada Korang yang berminat untuk menjana pendapatan melalui Program Affiliate Lazada Malaysia nie boleh la klik sini .>>Pendaftaran Program Affiliate Lazada Malaysia
    So,jangan lepaskan peluang untuk mendaftar ye..
  • affiliate,  Uncategorized

    Daftar Gennie SSP

    Assalamualaikum
    Pernah tak korang dengar tentang  Geniee SSP??
    Meh aku share sikit dengan korang..
    Dibangunkan oleh Geniee, Geniee SSP adalah platform yang direka untuk penerbit web untuk memaksimumkan pendapatan mereka. 
    Ia membolehkan pengguna untuk menyampaikan iklan untuk mendapat hasil yang maksimum daripada iklan tulen, Platform Permintaan, Real Time Bidaan melalui Ad Exchange, rangkaian iklan, dan iklan affiliate.
     Geniee SSP Deliverables
    Perkongsian Geniee dengan rangkaian iklan domestik dan antarabangsa menyediakan pelbagai inventori iklan untuk menyampaikan kepada syarikat-syarikat media.
    Aliran Pelaksanaan
    Selepas proses kajian semula itu selesai, kami akan menyediakan tag yang boleh dilaksanakan pada laman web untuk mula menghantar iklan.
    contoh keuntungan yang diperolehi hasil dari mendaftar sebagai affiliate..
    Kalau korang perhatikan diatas header nie,ada satu iklan yang dikeluarkan oleh Geniee SSP.
    Untuk korang yang ingin menyertai affiliate ini boleh la mendaftar di sini

    Pastikan pendaftaran korang diisi dengan memasukkan kod ini untuk mengaktifkannya.Kod itu adalah : 1427

    isikan maklumat korang disini beserta kod di kotak merah itu
    Setelah itu korang akan mendapat emel dari publisher untuk mengaktifkan dan diberi kod untuk Banner dan diletakkan di dalam blog korang..
    Korang juga boleh inform pada publisher yang korang tidak menerima pengiklanan tentang Arak dan rokok.sama seperti nuffnang.
    Jom Jana pendapatan Melalui Geniee SSP…

  • affiliate,  jobdirumah,  kisahsidairy.com

    Iklan Terbaru Jobdirumah.com

    Assalamualaikum
    Mesti korang perasan kan banner dari Jobdirumah tu.Memang sebelum nie aku asyik usha jer blog Hasrul hassan..Sebabnya,dia menjadi inspirasi untuk aku teruskan niat nak join Affiliate dari Jobdirumah nie.
    Apa taknya,aku banyak membaca entry dari HasrulHassan.com nie tentang entry komisyen JobDirumah yang diterima tu..Memang mengkagumkan aku la jugak..Cuma aku tak masuk la untuk jawatan kosong jobdirumah nie..Sebab saranan dari Hasrulhassan.com,sruh masuk affiliate jobdirumah dahulu…good..
    Malam nie terbuka hati aku untuk aku teruskan niat aku untuk join program nie..xsalah kita mencuba kan…
    Sebenarnya memang dah lama aku meng’Usha tentang Jobdirumah nie,banyak kali aku fikir untuk melakukannya.Tapi risau takut tak dapat nak memberi tumpuan sepenuhnya..
    Tapi bila dapat saranan seperti berikut,aku teruskan jugaklah…mana tau rezeki berblogging…ada jugak pekdahnya…lama-lama boleh la duduk rumah jerk..Dah malas nak keje ok..
    Kalau korang nak menyertai nya jugak..just klik banner tersebut..
    Aku rasa mudah jer syarat yang diberikan,so jomlah sama-sama join