• PRODUK REVIEW

    Bedak Ruam Bayi Penawar segala jenis Penyakit Kulit

    Assalamualaikum Pernah dengar tak Ruam Bayi Powder? Tahu tak kehebatan produk ini pada bayi dan anda?Ruam Bayi Powder ini dapat membantu mereka atau bayi  yang menghidap penyakit ekzema,psoriasis,ruam kudis buta,kurap,panau dan lain-lain. Ia diperbuat dari bahan semulajadi dari tanah liat putih yang berkualiti tinggi.Yelah..risaukan bila anak kena penyakit-penyakit seperti ini..Mestilah nak tidur pun susah…So,solution untuk masalah ini adalah Ruam bayi Powder.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah SAW berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit, Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan…

  • PRODUK REVIEW

    DD Perfection Cream By Ailinskincare

    Assalamualaikum Ni nak cakap berita sebenar ni.Kulit aku ni memang sensitif sikit..Berminyak,so kalau nak cari apa-apa brand foundation yang sesuai untuk kulit muka aku ni memang payah.So,aku memang tak menggunakan apa-apa foundation pun.Aku just sapu moisturizer je,lepas tu dah pakai bedak. Kulit aku ni sensitif,bila salah pakai foundation,confirmlah berminyak ibarat dah boleh goreng telur kat muka ni.Sampailah aku menemukan satu foundation yang sesuai sangat dengan kulit muka aku yang jenis berminyak ni. DD perfection Cream by Ailinskincare menepati ciri-ciri yang aku cari.Alhamdulillah,bila pakai DD cream ni,memang langsung tak berminyak.Tak payah nak sapu bedak banyak kali untuk hilangkan minyak kat muka ni. DD Perfection Cream by Ailinskincare ni mempunyai pelembap serta…

  • PRODUK REVIEW

    Jus Qalbi Al-Ehsan mengurangkan Kolestrol dalam badan

    Assalamualaikum Mungkin kita tak sedar,ataupun kita sedar yang tahap kolestrol dalam badan kita ni tinggi.Perkara ni selalu sangat dipandang remeh oleh segelintir masyarakat kita. Bila dah datang dengan pelbagai penyakit barulah kita sedar dan cari jalan untuk menyelesaikan masalah penyakit yang datang pada kita ni. Kolestrol dan serangan jantung memang sangat-sangat ditakuti.Peratusan serangan jantung di negara kita pun semakin tinggi. Apa itu Kolestrol Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati.Kolesterol pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap…

  • PRODUK REVIEW

    Olay Regenerist Miracle Boost & Micro Sculpting Cream untuk wajah yang lebih muda

    Assalamualaikum Ehem..ehem…bila usia dah meningkat ni,macam-macam nak kena jaga.Tu belum lagi cerita yang kedut-kedut kat muka lagi.Tapi nak cari produk yang boleh membuatkan wajah kita kelihatan lebih muda dari usia tu memang payah la nak jumpa kan.Lagilah nak menghilangkan kedut-kedut kat muka ni.Nak menutp liang roma yang dah terbuka.itu semua perlu dijaga rapi supaya wajah kita ni taklah nampak tua dari usia yang sebenar..hehehe Kalau korang nak tau,Olay regenerist miracle boost ni boleh digunakan untuk merawat semua masalah di wajah seperti kedutan dan penuaan.Ramai di luar sana yang mempercayai Produk Olay ini di mana rata-rata menggunakannya. Olay Regenerist miracle boost membantu meningkatkan pembaharuan sel-sel permukaan kulit.Ia juga menyediakan 2x lebih…

  • PRODUK REVIEW

    Beli Educational Toys di Toysdirect.my

    Assalamualaikum Kanak-kanak dengan permainan tak boleh nak dipisahkan,betul tak..Tapi bentuk permainan macam mana yang perlu kita berikan kepada anak-anak kita.Adakah permainan biasa yang boleh dibeli hari ni,esok dah tak berguna lagi..Biasa kan kanak-kanak.Macam tu jugak anak aku,takat beli anak patung yang boleh pisah-pisahkan badan tu,sekejap je cantiknya,sejam dua,confirm tak tau kemana kaki dan tangan patung tu. Sebagai ibu bapa kita kena bijak memilih permainan untuk anak-anak kita.Permainan macam mana kita nak berikan pada anak-anak kita..Tentulah permainan yang memberikan anak kita pelajaran.Sambil bermain,anak kita boleh belajar dengan alat permainan yang kita berikan pada dia tu. Mana nak dapatkan Educational Toys ni atau dalam bahasa melayunya alat permainan untuk pendidikan?Aku rasa kat…

  • PRODUK REVIEW

    ezbuy shopping online murah dan mudah

    Assalamualaikum Siapa kat sini yang suka-suka sangat shopping secara online.Aku tau rata-rata ramai pengguna lebih suka memilih untuk shopping online.Salah satu sebabnya mudah dan tak perlu ke luar ambil masa untuk beratur nak membayar kan. Dengan shopping online ni,just klik sana-sini,bayar dan tunggu je barang sampai.Meh aku cerita sikit Shopping online terbaru yang aku baru je beli barang dari mereka. Ni hah!! ezbuy. Kalau korang perhatikan di website ni,banyak yang korang boleh dapatkan disini,contohnya baju-baju wanita,lelaki,aksesori,handphone dan tablet dan banyak lagi.Pelbagai jenama dari yang murah hinggalah yang mahal.So semuanya ditangan korang untuk memilih. Kalau korang nak shopping dekat ezbuy ni mudah sahaja.lagi satu aku nak bagitahu korang pasal shipping mereka…

  • PRODUK REVIEW

    Centa Svelte Slender Jelly untuk mereka yang ingin kurus

    Assalamualaikum Sebut je pasal nak kurus ni,semua orang nak kurus kan? Bila dah beranak pinak ni,lemak pun jadi beranak pinak.Masa tu lah tercari-cari produk yang berlambak kat pasaran sekarang ni.Pelbagai jenis yang korang boleh dapatkan tau.Antara mereka yang nak kurus termasuklah aku,Sebenarnya bukan nak terlalu kurus sangat pun,memadai mempunyai berat yang ideal.Kalau terlebih berat,obesiti dan penyakit lain ni,senang je nak singgah.Lagilah dengan umur yang semakin meningkat ni kan. Tapi ada satu produk yang aku suka ni uolssss…Tak payah nak bancuh-bancuh,nak shake,nak kena telan bagai..Ni meh nak cerita sikit,satu produk yang aku amalkan beberapa minggu yang lalu..Nak bagitahu kat korang,produk ni sangat mudah untuk korang cuba.Just koyakkan dan makan macam korang…

  • PRODUK REVIEW

    Mesti dapatkan Rejuvenating 30 day Travel untuk mereka yang kaki Travel

    Assalamualaikum Produk ni memang sangat sesuai dengan kaki travel atau backpackers.Bukannya apa,sangat mudah untuk mereka membawa set travel ni untuk kegunaan mereka di mana mereka berada.Dah tak payah nak bawak syampoo,hair conditioner ,lotion dan sebagainya. Cukup satu set travel ni,amat mudah untuk korang selitkan di dalam beg.Jadi taklah beg korang tu mampat dengan pelbagai barangan peribadi korang tu kan. Apa yang ada di dalam Rejuvenating 30 day Travel Essential Organic bath care series ni.Aku pernah ceritakan satu-satu tentang produk-produk yang ada di dalam satu beg travel yang comel ni. Korang boleh refer di entry ini Lotion Syampu Hair Conditioner Shower Gel Lotion Rich Moisturizing Losion Badan 50ml Organik Shea Butter…

  • PRODUK REVIEW

    Shampoo Dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

    Assalamualaikum Tak habis lagi cerita pasal Travel set Essential Organic Bath and Body care series ni..Apa taknya,dalam set ni mengandungi 4 jenis barangan yang sangat mudah untuk dibawa kemana sahaja korang pergi.So,tak payah nak memuatkan ia dalam beg besar,cukup sekadar letakkan di dalam beg kecil anda. kalau tuari aku ada cerita pasal hair Conditioner,Body Lotion dan juga Shower Gel.Hari ni aku nak cerita pulak pasal Shampoo dari Travel set ni. Shampoo yang diperbuat daripada bahan semulajadi Organic Myrtus dan Chamomile.Shampoo ni membuatkan rambut kita bersinar dan nampak cergas. Shampoo ni jugak mampu untuk membersih,melindungi dan mengekalkan kelembapan semulajadi.Formulanya amat mudah iaitu menyegarkan dan mencergaskan kulit kepala dan ia mampu menjaga rambut…

  • PRODUK REVIEW

    Alat Keselamatan Untuk Anak Anda dirumah dari Lunavie

    Assalamualaikum Bila cerita pasal keselamatan anak-anak kita di dalam rumah,of courselah kita kekadang tak sedar,apa yang perlu kita buat untuk memastikan mereka sentiasa selamat. Apa benda yang tak selamat dari anak kita ketika mereka ada di rumah? Contoh yang paling banyak sekali kes terjadi adalah,bucu meja.Seringkali dan sangat-sangat kerap terjadi,anak-anak akan terlanggar bucu meja dirumah yang tajam tu kan.Kalau dilihat memang agak remeh.Tak guna kalau kita marah mereka bagai nak rak,tetapi mereka tetap akan melakukannya. Sebab tu,perabot-perabot juga pintu yang boleh mendatangkan bahaya kepada mereka,kita kerna ada alat keselamatan.Mereka yang ada anak-anak kecil perlu dan wajib ada alat-alat keselamatan yang ingin aku bagitahu di bawah ni..Baca sampai habis ye. Ada…