• PRODUK REVIEW

    Bengkung Moden Mudah Guna dari Lunavie

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya kan kalau kita yang nak jaga shape lepas bersalin WAJIB tau pakai bengkung.Korang ingat tak bengkung orang-orang lama..uihh..Mau senak tau perut bila guna..Itu orang katalah…aku takde pengalaman dalam pemakaian bengkung lama ni. Masa aku lahirkan Naura secara Czer,memang lah tak berkesempatan untuk memakai bengkung lama kan.Tapi bila aku tengok orang yang memakai bengkung lama ni,pemakaian nya sangat teliti dan mengambil masa yang lama untuk belit perut kita tau.Kan bagus kalau ada bengkung yang mudah untuk kita gunakan. Di zaman serba moden ni,semuanya nak mudah kan,begitulah Lunavie memudahkan ibu-ibu yang dalam pantang menggunakan bengkung moden ni. Bengkung moden ni bukan sahaja boleh digunakan oleh ibu yang bersalin sahaja,tetapi…

  • PRODUK REVIEW

    Dehydrated Chicken Stock Homemade by Kravve.co

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila dah jadi isteri dan mak ni,bab pemakanan memang dah jadi tanggungjawab kita kan dalam menjaga apa sahaja yang mereka makan.Dalam penyediaan makanan pun,kena ambil berat jugak bagi memastikan mereka mendapat khasiat,cukup nutrisi dan yang paling penting,bebas dari bahan pengawet. Untuk itu,sebagai isteri dan juga umi ni,sentiasa mencari sesuatu bahan masakkan yang tidak mengandungi bahan pengawet dan selamat digunakan.Hari tu,ada someone yang memperkenalkan satu website yang menjual semua produk homemade.And of course aku mestilah teruja kan bila dapat tahu wujudnya website yang menjual semua makanan ringan dan perasa makanan buatan Malaysia ni. Kravve.co adalah satu laman web dalam talian yang menjual produk berkualiti premium buatan sendiri.Di Kravve.co…

  • PRODUK REVIEW

    Nutribrown Rice berkhasiat dan menyihatkan untuk seisi keluarga

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Di dalam kehidupan kita ni,kesihatan amatlah diutamakan.Untuk menjaga kesihatan kita,ianya perlu dimulakan dengan pemakanan dan juga aktiviti yang boleh membuatkan kita rasa sentiasa sihat. Oleh itu,pemakanan ini perlu juga dititik beratkan.Di dalam dunia sekarang ni,makanan kebanyakkannya memberikan kita ke tahap kesihatan yang kurang.Sebab itu kita kena perlu lebih memilih makanan yang berkhasiat setiap hari.Pengambilan makanan juga perlu seimbang supaya kita tidak terdedah kepada penyakit. Kita juga boleh berubah dari memilih makanan yang memberikan kita penyakit dan memberikan kita kesihatan.Ramai yang tidak tahu,Beras Perang amat penting di dalam kehidupan kita seharian kerana beras perang ini mempunyai kelebihan yang tinggi dalam diet seharian. Beras Perang mampu membantu kita dalam…

  • PARENTING,  PRODUK REVIEW

    Ajar anak menabung Secara Bijak dengan Kit Menabung

    Assalamualaikum Kalau bercerita pasal menabung ni masa zaman kecil-kecil dulu memang best.Berlumba-lumba kami adik beradik menabung.Tengok siapa yang paling berat tabungnya. Gambar ihsan dari beatbundle Tabung ni lah yang aku gunakan masa tu.lepas tu upgrade sikit tabung berupa bangunan Tabung Haji tu.. Tapi sekarang ni tabung banyak yang canggih-canggih..Untung bebudak sekarang ni. Sebenarnya amalan menabung ni perlu praktikkan pada usia kanak-kanak lagi..Bila sifat tu dapat diterapkan dalam diri mereka,maka sehingga mereka besarlah mereka akan suka untuk menabung. Faedah Menabung. Memang tidak dinafikan amalan menabung ni sangat penting dalam kehidupan kita.Amalan baik ini perlu diterap kepada anak-anak sedari mereka kecil lagi. Amalam menabung boleh menyemai tabiat berjimat cermat,terutamanya dikalangan anak-anak kita.…

  • PRODUK REVIEW

    Lacelle Jewel dan Lacelle Diamond Daily Lens untuk mata yang menawan

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Siapa diantara korang yang suka memakai contact lens.Dan kenapa korang memakai contact lens.Pada akulah kan,aku memakai contact lens bagi menggantikan cermin mata jika aku tak memakainya.Selalunya aku pakai contact lens bila aku malas nak pakai cermin mata.Maklumlah kan aku ni rabun.Dan satunya sebab aku memilih untuk memakai contact lens yang berwarna ni adalah untuk menampakkan mata sedikit besar.Mata aku ni jenis kecil je,dengan menggunakan contact lens yang berwarna ni,nampaklah sikit keayuan di mata…hehehehe.. Bukan senang kita nak cari contact lens yang kita suka.Ia bukan sahaja dari segi warna,tapi dari segi keselesaan.Dan aku jarang menggunakan contact lens dari lain-lain jenama.Tapi bila ada kawan yang suggest aku untuk try…

  • PRODUK REVIEW

    Harum Malam | Mewangi dan membantu masalah dalaman wanita

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Ada ke yang pernah dengar produk Harum malam ni.Aku pasti ramai yang dah pernah mengambil produk ni sebagai supplemen dan ianya dah menjadi rutin harian korang kan?Sebenarnya aku masih lagi mencari satu suplemen yang sesuai untuk aku ni.Yelah,bila dah dipertengahan usia,macam-macam penyakit yang singgah.Cepat letih dan ada masalah dalaman yang lain tu menjadi punca untuk aku mencari supplemen untuk dicuba.Nasiblah aku diperkenalkan oleh produk ni. Harum malam ini diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan dan ia adalah supplemen khusus untuk kaum wanita.Produk ini dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan.Malah ia juga merawat masalah seperti keputihan,gatal-gatal di bahagian vagina,mengetatkan vagina dan…

  • PRODUK REVIEW

    Moeder | Beri Khasiat Untuk Ibu hamil dan Bayi

    Assalamualaikum Hai Korang☺☺Teringat masa mengandungkan Naura dulu,selalu sangat lemah tak bertenaga.Kalau dah rasa tak bertenaga,nak buat apa pun payah.Asyik terbaring jelah kerjanya. Supplement adalah perkara yang perlu diambil semasa kita hamil.Supplement macam mana tu.Tentulah susu dan susu yang terbaik adalah susu kambing.Ianya bukan sahaja untuk ibu,malah ia juga bakal dinikmati oleh bayi yang berada di dalam perut ibu.Salah satu produk yang terbaik untuk dinikmati ibu dan anak kesayangan sebelum dan selepas dilahirkan.Meh aku perkenalkan satu produk yang memberikan khasiat yang sama untuk ibu dan bayi ni. MOEDER adalah susu kambing yang dirumus khas untuk ibu hamil dan menyusukan bayi. Moeder mempunyai banyak kebaikkan untuk diberikan kepada ibu dan anak.So kalau…

  • PRODUK REVIEW

    Kedai Emas Yang Menjual Secara Online-Trusted Online Seller

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alahai korang,bestnya lah kalau cerita pasal emas ni.Lagilah pulak sekarang ni banyak sangat kedai emas online yang memberikan harga emas lelong..Lelong tau..Kalau dah lelong of courselah murah. Perempuan memang suka dengar cerita pasal emas murah ni.Lagilah pulak sekarang ni dah viral tentang satu Kedai Emas yang menjual emas  secara Online iaitu Emas Lelong Maya.Kalau korang perasan,ada satu kedai emas viral facebook dan merupakan kedai emas  murah.Ramai yang mencari emas hanya melalui online sahaja.Kedai Emas murah ini adalah kedai emas yang boleh dipercayai.So korang jangan risau untuk berurusan dengan kedai Emas ini kerana kedai emas lelong ini  viral di facebook . Yang semua tahu,membeli emas ini adalah satu kaedah…

  • PRODUK REVIEW

    Kasut murah dan cantik by Khay Zainal

    Assalamualaikum Hai korang☺☺alolo….rambang mata bila masuk kat page kasut murah dan cantik ni.Biarlah dah bersusun kasut yang ada di rumahtu,tapi bila nampak ada kasut cantik dan murah ni,rasa macam nak beli je lagi. Yelah,bukan apa,kasut ni kita boleh pakai bila-bila masa.Boleh bertukar-tukar nak memakainya.Kalau hari ni,dah pakai yang ni,esok lusa yang lain pulak kan..Kira macam nak ada kasut yang boleh matching dengan baju yang akan dipakai.Biasalah wanita kan. Tapi bila tengok harga kasut sekarang ni,boleh tahan jugak,Bukan setakat kasut,barangan lain pun kira mahal jugak.Tapi nak tak kalau aku kenalkan satu owner yang menjual pelbagai jenis kasut dan sandal dengan harga berpatutan. Seriusly,sangatlah affordable kasut yang dijualnya.Kalau korang level-level macam aku…

  • PRODUK REVIEW

    Bedak Ruam Bayi Penawar segala jenis Penyakit Kulit

    Assalamualaikum Pernah dengar tak Ruam Bayi Powder? Tahu tak kehebatan produk ini pada bayi dan anda?Ruam Bayi Powder ini dapat membantu mereka atau bayi  yang menghidap penyakit ekzema,psoriasis,ruam kudis buta,kurap,panau dan lain-lain. Ia diperbuat dari bahan semulajadi dari tanah liat putih yang berkualiti tinggi.Yelah..risaukan bila anak kena penyakit-penyakit seperti ini..Mestilah nak tidur pun susah…So,solution untuk masalah ini adalah Ruam bayi Powder.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah SAW berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit, Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan…