• PRODUK REVIEW

    Chunky Peanut Butter dari Nutasty

    Chunky Peanut Butter dari Nutasty | Eat Clean and Get fit bagi mereka yang ingin sihat.Nak diet wajib dapatkan peanut butter dari Nutasty ni.   Actually umi memang sukakan dengan rasa semulajadi dari Chunky Peanut Butter ni.Masa mula-mula buat Intermittent Fasting, boleh baca di entry umi di SINI apa itu IF ye.Rajin lah umi join #eatcleanmalaysia di IG. Umi target nak kurus dalam 55kg, tapi bila ramai yang tegur umi kurus macam sakit, jadi umi tak jadi nak terlalu kurus.So far sekarang ni umi lebih kepada jaga makan.Itu jelah walaupun kekadang tu sapu je apa yang umi rasa nak makan. Bila umur dah makin lanjut ni, tahap kesihatan kita pun…

  • PRODUK REVIEW

    Sedap ke Nescafe Rose Latte edisi terhad tu?

    Sedap ke Nescafe Rose Latte edisi terhad tu? Korang dah rasa ke Coffee terbaru dari Nescafe.Kali ni mereka keluarkan pulak Nescafe Rose Latte. Apa pulak pendapat umi tentang Nescafe Rose Latte ni? Actually umi memang penggemar Coffee tau.Semua coffee umi boleh masuk sebenarnya.Tapi umi tetap memilih coffee yang asli tanpa di campur dengan apa-apa.Setakat Latte atau Cappucino tu bagi umi memang boleh tahan lagi. Tapi dengan Nescafe Rose Latte ni pulak? Dah lama tau umi dengar  iklan tentang Nescafe Rose Latte ni.Tapi tak berpeluang lagi nak beli masa tu.Kalau kat kedai biasa tu belum lah lagi umi cuba kan. Tapi satu hari tu, bila terdengar lagi tentang Nescafe  Rose latte…

  • PRODUK REVIEW

    NEEM BALM ZM BEAUTY 100% NATURAL PRODUK

    NEEM BALM ZM BEAUTY 100% NATURAL PRODUK | Pernah dengar Neem Balm ni dipasaran.Ia baru dilancarkan oleh ZM beauty selepas produk mereka terdahulu iaitu Garlic Balm. Kali ini ZM BEAUTY memasarkan produk terbaru mereka iaitu NEEM BALM yang masih lagi menggunakan Natural Produk bagi produk terbaru mereka.Umi dengar pun rasa teruja nak bagitahu apa kelebihan menggunakan NEEM BALM ni.Sebelum tu meh umi bagitahu kat korang, apa itu NEEM BALM? APA ITU NEEM BALM NEEM BALM  adalah sejenis bahan yang dihasilkan dari daun neem iaitu daun semambu yang kalau korang dengar dari petua nenek moyang kita, ianya digunakan untuk perubatan cara tradisional yang cukup popular zaman mereka dahulu.Neem balm ini dihasilkan…

  • PRODUK REVIEW

    MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing

    MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing | Baru -baru ni umi dan rakan blogger lain berkesempatan untuk datang ke perasmian MBH BODY THEORY JOHOR yang baru di buka di Bandar Baru Uda Alhamdulillah..mereka maju lagi setapak dengan pembukaan MBH BODY THEORY ni khas kepada wanita-wanita di luar sana yang ingin kelihatan langsing dan mendapatkan body yang cantik. MBH BODY THEORY JB ini adalah Slimming centre di mana korang boleh dapatkan konsultasi bagi mengenalpasti masalah kegemukkan yang wanita di luar sana alami. Sebelum korang memilih untuk menjalankan treatment yang disediakan, terdapat konsultasi dari pakar mereka.Disitu korang akan diterangkan apa masalah yang terdapat di dalam badan korang, maksudnya adakah…

  • printcious,  PRODUK REVIEW

    Baby Gift Idea dari Printcious.com – Precious Gifts from your heart

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Seronoknya kan menerima kedatangan ahli baru dalam keluarga,saudara mahupun sahabat handai kan.Of courselah bila pergi melawat mesti ada buah tangan yang dibawa sekali Hah..selalu ape je yang korang berikan kepada ibu-ibu yang baru melahirkan anak ni.Mesti pakaian dan barangan baby kan.Tapi kan,apa  salahnya kita buat kelainan sedikit dalam memberi hadiah untuk mereka ni.Apa kelainan tu? meh aku nak share dengan korang tentang satu website ni yang memberikan kita banyak idea untuk sebarang occasion contohnya dengan memberikan kita idea baby gift ni hah. Printcious.com – Precious Gifts from your heart merupakan tagline Printcious yang bermaksud Hadiah Istimewa dari Hatimu,yang sangat sesuai untuk diberikan kepada yang tersayang.Di Printcious.com korang…

  • PRODUK REVIEW

    Prime Bust Cream dari Beautyme laris di Pasaran

    Assalamualaikum Prime bust Cream dari Beautyme laris di Pasaran | Hai korang☺☺Wanita ni kalau boleh dia nak sempurna di mata yang tersayang kan.Pendek kata,naklah cantik macam baru mula-mula berkahwin.. Ececeh…Tapi ada satu bab,Kalau wanita yang dah berkahwin dan dah beranak pinak,ada satu bab yang diorang nak jaga..Yelah..bila dah anak berderet,menyusu,payudara makin lama makin kendur.Shape pun dah lari…hehehehe…Tu yang kadang-kadang kurang keyakinan bila bergaya depan suami.. Tapi kadang-kadang yang belum kahwin pun atau yang payudara dia kecil tu,ada jugak perasaan nak besarkan sikit payudara tu..Taklah kena pakai cup  size kecik kan…eh..harap korang fahamlah kan apa yang aku nak sampaikan ni. Actually aku ada satu produk yang boleh tolong korang menyelesaikan masalah…

  • PRODUK REVIEW

    Ubat Periuk dari Kekabu Online untuk Kesihatan Dalaman

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Bila cerita je pasal ubat periuk,mesti korang membayangkan yang ubat periuk tu pahit,kelat dan sebagainya kan. Kalau dulu,aku tahu ubat periuk ni hanya diminum oleh wanita yang bersalin.So,takdelah ambil peduli sangat kan tentang tu,Tapi bila dah berpengalaman melahirkan anak ni,dari situ aku ketahui apa gunanya ubat periuk ni dalam merawat badan kita selepas bersalin. Actually,masa aku bersalin,aku tak digalakkan minum ubat periuk ni atas arahan doktor.So nikmat dalam pantang tu bagi aku takde sebab aku takde peluang untuk menikmati ubat periuk,pilis dan sebagainya.Pantang aku cuma makanan jelah,Untuk supplement lain memang tak boleh diambil.Itu semua sebab ada perkara-perkara yang tertentu yang tidak membolehkan aku mengambil benda ni semua. Tapi…

  • PRODUK REVIEW

    Customized Phone Casing dengan Tanoshi Phone Casing

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Dah boringlah asyik pakai casing yang berwarna je.Sekali sekala nak jugak tukar casing yang ada bentuk muka kita ke,pemandangan laut ke,ataupun potret family ke..Baru best kan. Kebanyakkan kalau pergi ke kedai untuk beli casing ni mesti takde pilihan yang menarik.Sudahnya pakai jelah casing yang transparent atau berwarna plain je. Tapi kan,masa aku scroll fb,ternampak satu page yang boleh customized phone casing mengikut  kehendak kita tau.Harga pun not bad..Jadi aku scroll lah page ni,memang sangat menarik. Tanoshi Phone Casing membantu korang untuk memberikan hasil yang diinginkan.SO korang bolehlah bergaya dengan phone casing yang cantik tu. Tanoshi Phone Casing Banyak tau desing yang kroang boleh pilih di page ni.Dan…

  • PRODUK REVIEW

    Reka sendiri Hadiah harijadi untuk seseorang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila sebut je pasal hadiah nak bagi kat seseorang kan,mulalah serabut..Kadang-kadang tak tau dah nak bagi apa,takkan setiap kali ulang tahun sidia asyik nak bagi bunga je kan,choclate ke,mesti boring kan.At least dapatlah berikan hadiah yang lain dari biasa.Hadiah yang kita reka sendiri tu. Takde ke benda lain yang boleh bagi.Yang boleh buat dia sentiasa akan ingat pemberian si kekasih hati.Bukan nak kata orang lain,kadang-kadang aku sendiri pun masih tercari-cari apakah hadiah yang perlu aku berikan kat dia supaya dia akan ingat selalu pemberian aku tu.kan sweet kan bila orang hargai apa yang kita bagi kat dia.Dah namanya birthday dia kan,tentulah kita nak bagi hadiah yang paling…

  • PRODUK REVIEW

    Washing machine cleaner berkesan dan melindungi keluarga dari bakteria

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Siapa kat sini yang tak pernah cuci mesin basuh? cer angkat tangan…Sepanjang aku menggunakan mesin basuh,aku rasa baru 3-4 kali je kot aku bersihkan.Selalunya aku akan bersihkan di bahagian luaran sahaja,tapi takdelah dalamannya.Kalau dalaman tu takat simbah-simbah air je. Tapi…tahu tak korang bahawa mesin basuh boleh menjadi kotor seperti tandas korang tau?Kajian menunjukkan bahawa bakteria dan kotoran boleh dbina di belakang drum mesih basuh selepas penggunaannya selama sebulan..Serpihan dari pakaian kotoran yang korang cuci hari-hari tu terkumpul di belakang dram di mana cetakan dan bakteria lain boleh tumbuh dan tersebar dengan cepat.Mikroorganisma dari pakaian korang terutamanya seluar dan stokin korang penyumbang kepada bakteria tersebut. Kotoran di mesin basuh…