• About me,  luahan hati

    Kisah Si Buah Zuriat

                                                                       Assalamualaikum
    Selamat Tengahari semua..Entry kali nie aku nk tanye ler korang tentang tajuk entry kt atas nie

    Apa Itu Buah Zuriat
    ~Buah Zuriat Dikenali sebagai  buah adam/buah koka /buah zuriattin.Tapi Buahnya sama.

    Khasiatnya
    ~Dikatan buah ini sangat berkhasiat.Boleh menyembuhkan lenguh-lenguh badan,insyallah.Dan dikatakan sebagai petua untuk mendapatkan Zuriat

    Dimana tempat untuk mendapatkan Buah Ini
    ~Buah ini berasal dari Mekah.Ianya didapati di Jabal Uhud dan Jabal Rahmah dan Gua Hirak

    Harga di sana hanya sekita RM0.25 sen sahaja.
    p/s Buah zuriat ini jika hendak di pecahkan kenelah pakai kudrat lelaki.kalau perempuan yang pecahkan mmglah xboleh…tpi depends jugak.
    Aku da cube buah nie.Jiran sebelah rumah yang baru blik dari Umrah ade belikan untuk aku..Terima kasih sangat kpd Puan Hjh Normah..Jiran sebelah rumah krn membelikan aku nie..Insyallah akan aku amalkan..Berkat Doa Dari nya,mudah-mudahan termakbullah impian aku untuk mempunyai zuriat tahun nie.
    Setelah berjaya kopek(pecahkan) buah nie aku rebus dan minum airnya..lebih air rbusan tu aku letak dlm peti ais ..Senang nanti esok minum lgik..Katanya,mesti minum air ni selama 44 hri atau sehingga dapat hasilnya insyallah..
    Hari Pertama aku dan suami minum,kami rase nk muntah..mane taknye minum sampi satu mug tu…emmm…biaselah tak tau kan?Rasanya memang kelat sangat..Tapi manis la skit…second day aku mnum spruh mug tu jerk.xbyk..same ngan suami..mula-mula die rase tak mau minum da..tapi die cuba jugak…terima kasih Suami…kerana memahami kehendak kita..
    nie pic nye bg korang yang xpernah tengok buah nie..
    sebelum di pecahkan
    setelah diepcahkan..seperti kelapa la jugak…
    Moga-moga doa kami dimakbulkan Insyallah
  • About me

    Setelah 2 Hari berlalu

    Assalamualaikum
    Selamat pagi ols…Setelah 2 hri bercuti….rase nk cuti lagi.nk sambung lagi…mood nk keje hri nie kureng ckit…Tapi aku gagahkan juga tangan nie untuk menaip segala dokumen yang tertinggal selama 2-3 hri nie..emmmm…kalau la dapt cuti panjang…adoyaiiiiiiiiii
    opssss…pertama ali buat entyr di opis…nak tau knp?tetibe semua yang di block selama ini da tak di block lgik..xtau ler knp?so aku mengambil kesempatan ini untuk buat entry…

    hahahah..entah -entah nie hanyalah perangkap bg orang yg sllu mengambil kesemptan..ayoooo…tatau..
    Klah uols..nak sambung makn meggi nie..hahah….

  • About me

    Si Kembar 3

                                                                           Assalamualaikum
    Selamat malam wahai bloggers…Haha…cantik punye ayat kan..
    hemmmm…dok berangan -angan nie tentang entry nie…
    Dulu mase gi  KL berjalan-jalan, pernah la snap pic si kembar nie…memang xpercaya..tp bila tnya sang lelaki sebelah mereka tu(ayah die lar)huh..baru la beno bagai di kata…
    Bukak-punya bukak folder-folder pic nih,tetiba la muncul pic kembar nie…Dengan tidak semena-mena tangan ni laju jerk masukkan emel…pasword..terus ke new entry…pantas seyyy..haha..
    Biasalah….nak wat entry pasal si kembar 3 nie..

    Ceritanya mase aku gi KL hri tuh,berjalan la kami sekeluarga ke taman belakang KLCC tu..tu pun adik aku dok sibuk la nk pi jenjalan..Jalan punye jalan, aku ternampak la 3 saudara nie berpakaian serupa,,muke serupa tgh duduk makan cekedis..ehehe..Nak pastikan lagi betul ke x mereka nie kembar,aku suruh la mak aku tanya lelaki  kt sebelah mereka nie,iaitu merangkap ayah kepada mereka.
    Itupun  mak aku yang tanya,nka harapkan aku tanya, pemalu habis..(hahaha)Siap amik gambo lagi
    Kunun-kunun boleh dpt mcm tu la…tgk nie

    Nie la Si kembar tu….
    Moga dapat anak yang cumel mcm nie..ahaks….
    Moga impian Jadi kenyataan untuk mendapat cahaya mata dalam masa terdekat nie..Insyallah..
    Doakan kami..
    Thanks
  • About me

    Lisa Surihani ♥ Yusry

                                                                            Assalamualaikum

    Hi Blogger….Haha..Tajuk kat atas menunjukkan yang aku nie sebahagian peminat Lisa & Yusry..
    Walaupun Entry nie baru jek dikarang..xbermakna aku nie da terlepas kereta api..tapi sibuk mengalahkan artis la jugak…
    Serius…punye la kacak dan cumel pengantin nie..mengingatkan aku kala-kala aku jadi pengantin satu masa dahulu(peh ayat)
    Seelum terlambat..aku nk sangat wish Selamat pengantin baru utk uols berdua walaupun aku tahu..bukan korang bace pun entry aku nie..haha…saje syok sendiri..
    Nak jugak aku tampal gambo korangkt entry nie sebagai kenang-kenangan..muehehee…

    haha..sile ler jamu mate tu..walaupun korang da tengok pic nie di google..
    cdt to MIG
    bubuiiiiii….
  • About me

    Cuti Hari Isnin

                                                                       Assalamualaikum
    Hi ols….Hari nie hari isnin..hari cuti untuk aku..haha..hari nie aku da poteng…eh…bukan pontengla…
    aku mc…Pergi klinik kul 9 pagi..tpi da ramai sangat orang yang dok menunggu giliran..
    Al-maklum la…hari isnin…mase aku datang tu giliran yang ke 17..sedangkan nombor giliran aku ke-34..peh…jauh sey aku kene tunggu…tapi tunggu punye tunggu pukul 11 lebih la kot..sampi la giliran aku.
    Tujuan aku gi hospital tu untuk buat pemeriksaan kesuburan…al-maklum la da setahun kahwin tp still xde baby lagi..risau la kan kalau-kalau xdpt…Tapi insyallah..aku akan cuba sedaya upaya untuk mencari ikhtiar untuk dapatkan bab.mybe dalam tahun nie jugakla..umur da makin meningkat..rsau bila fikir tentang zuriat…aku hnya mampu berdoa dan berikhtiar moga-moga ALLAH perkenankan doa aku untuk dapat baby….
    Ape kata kalau korang tebaca la entry nie,mohon doa korang untuk aku dapatkan baby ye..terima kasih korang….Insyallah.. hanya Allah sahaja yang dapt membalas nyer..
    ok..lpas jumpe doctor,aku terus ke Setia Tropika ..Untuk ape ek aku gi sane?hehehe..
    Aku pi wt passpot untuk mak mentua aku la…Bulan 5 nie die pergi Umrah..Alhamdulillah.da sampai seru untuk mak mentua kau nie untuk pergi sane kan?Insyallah semoga perjalanan pergi dan balik selamat..

    Tuggu punya tunggu..sampai la giliran aku..itupun dalam pukul 4 setengah baru siap..byk jugakla urusan..

    Lpas balik tu aku trnampak la kedai yang betul-betul aku nk pergi nie..da lame sangat la..
    haha..Tuuu dia..Tuti Frutti…Dok ngecek En.Husband gi sane…Akhirnya dapat la jugak aku makan asikrim tuh..Melayang Not RM50…huh..xpe..jnji dapat…sekali pun jadikla…tu la..tekan tak ingar..sekali timbang..ambik ko..hahhaa..
    huhu..dalam kul enam aku smpi rumah…mandi-manda…and berblogwalking la pulak..
    oklah…nk sambung berblogwalking …

    bye..

  • About me

    Ado Kesahhhhhhhh!!!

                                                           Assalamualaikum


    Hi ols…sekarang nie masuh kat office..menghadap keje-keje yang sampi sekarang x habis2 lgik…La nie dok depan laptop kawan..update ape yang patut kat blog nie..sambil berblogwalking blogger-blogger malaysia..
    Mak aiiiii…diorang nie..superb betul…umur baru belasan tahun…tp IT da bertingkat-tingkat tahap orang da ade knowledge tentang IT..Syabas kat korang…

    Eh…lari tajuk..walaupun aku xtau lagik tajuk ape yang aku nk bg kat post nie…ADO KESAH!!!!
    Berehat sebentar dari mengupdate key in ..penat jari jemari aku nie…kalau jari nie boleh bercakap,gaknyer da lame die cakap die penat..hahaha…tetapi keje mesti diteruskan walaupun sekarang nie waktu lunch…Padahal hari nie keje halfday aje..tp ingat nk buat kerja lebih mase,….al-maklumla…nk pki duit byk bulan nie…
    Biaselah..bile ade tujun bulan depan, bula nie kene lah keje lebih mase banyak ckit…Overtime…
    Perut lapar,,,sat lagi pekena Nesvita dulu la…bru boleh buat keje..
    melalut sampai kemana entah..

    Em…..lambatnye mase nie…cepat la ckit 2.45…hahaha..
    oklah..nk sambung keje dlu..
    bye u ols…ngeeeeeeeeeeeee…

  • About me

    ♥My 1st Anniversary♥

                                                                  Assalamualaikum


    Hi blogger….wah..hari nie cantik betul cuaca…tp mcm nk hujan…tp still la xde mendung yang berpanjangan..
    Mybe byk orang kawen kot hari nie..haha…(xde kene mengena pun kan )
       

      U ols nak tau x..diam x diam hari nie genap setahun perkahwinan eda ngan En.Suami ..Xsangka kan…terlalu cepat mase berlalu…berkongsi segala suka duka dengan EN.suami…Alhamdulillah..masih panjang jodoh kami…cantik gak kan tarikh hari nie…..12-2-12(saje nk boldkan…haha)

                                           
    Love u very strong EN,suami…thanks for everything…

                       

  • About me

    Pasta Vs Pasta Pizza

                                                                     Assalamualaikum
    Hari Ini Hari Ahad..mane selalunye tempat yang korang pegi berjalan-jalan ek..
    Hari nie still xde plan pi mane2 pun..Cik Husband dok Sibuk Buat assignment terakhir..
    Entry nie xde kene mngena pun ngan kisah jalan-jalan hujung minggu..haha..
    Igt nk Balik Kota Tinggi(tempat tumpah darah)haha..ye ker…
    Pasta…Dok kerana suke sangat tengok cite pasta korean tu..huh..dok sibuk la ajak En.Husband tu makan pasta..Macam mengidam pulak…giler sangat..
    Last-last termakan pujuk rayu Si Ister untuk makan jugak pasta tu
    yeye..dapat jugak..hahaha..

    best..hihihihi….cam nk mkn lgi…

    muka da dapat ape yg die nak..huhu..habis…licin pinggan kt sbelah tu…En.Husband..belanja lagik ea..
    tenkius…
  • About me

    Xde Mood

                                                                        Assalamualaikum
    hi Korang..Eda xde mood la sekarang nie nk taip entry..tatau kenapa…sibuk sejak2 nie….penat…
    emmmm…kene amik vitamin nie…antibodi da lemah…
    takut ……………………

    so korang…next time eda wat entry..betul-betul tatau mau tulis ape lagi da..wlupun ade idea….
    bye ols…

  • About me

    Kisah Di Petang Hari

                                                                  Assalamualaikum ^_^

    Hi dudssss…..hehe..Entry lagi….saje nk share pic-pic nie sepetang bersama with my family…
    Berjumba wamba(xtau mne dapat perkataan nie) di pekan telok sengat..(kota Tinggi,Johor)
    Klu korang nie orang johor n masih lagi belum ke telok sengat nie jom la..bukan kene sengat pun…tampat untuk beriadah bersama keluarga sambil menikmati makanan dan menghirup suasana pantai…emmm…best…tp xboleh mandi…tp klu korang nk memancing tu boleh la…Kat Telok Sengat nie selalu gak ade pertandingan memancing…so kepada kaki pancing boleh join ye..nk pancing suke suki pun boleh jugak…
    jom la layan pic nie ea…next entry eda bgtau lebih detail pasal telok sengat..hehe

    Bergedik santai dng budak gedik…hihihih

    With My Hubby…

                                                                 My dad..sebok je..asyik2 tunjuk peace

                                                My Childs(anak adik yang ke 2)

                                                                Si mulut becok….

                                                 sebok je org nak bergambo ngan mak…bluwekkkk

    haha..nie bru ckit..nti eda akan upload lagi di next entry ye..

    da dlu….bye..