Parenting moments Produk

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy | Actually aku memang risau kalau anak-anak aku ni kena batuk dan selsema.Anak-anak ni,dia tak macam orang dewasa,boleh je keluarkan kahak dengan sendiri.Selsema boleh buang sendiri.

Tapi bila anak-anak batuk dan selsema menyerang mereka,alamatnya memang makan masa jugaklah nak baik.Walaupun dah ke klinik,habis dah ubat yang diberikan,tapi kalau kita tak tolong mereka untuk keluarkan kahak yang bergumpal kat dada tu pun membahayakan jugak.Betul tak..Sebab tu kita sebagai ibu bapa ni di sarankan kalau anak batuk dan selsema ni,kita bantu diorang dengan teknik tepukan di belakang dada.Aku ada syorkan petua menghilangkan batuk dan selsema mengikut Petua Tradisional di entry Petua hilangkan batuk dan selsema dan satu lagi entry cara keluarkan hingus dan kahak anak  di rumah ..Korang baca dan fahamkan ok.

Selain aku guna kaedah-kaedah di atas,aku ada juga berikan mereka minyak terapi untuk membantu mengurangkan batuk dan selsema dengan lebih cepat.Produk yang aku gunakan sebagai minyak terapi untuk anak-anak aku adalah Produk NARINAR.Narinar ni adalah produk bayi organik tau.So,sebab tu aku tak risau nak gunakannya..Ianya dijamin selamat

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

APA ITU NARINAR FT

Apa yang aku tau,Narinar adalah minyak terapi yang pertama dihasilkan di Malaysia  yang menggunakan 100% bahan semulajadi pati buah-buahan dan bunga-bungaan.Ia ada Gabungan minyak pati asli seperti Lavender,Lemon dan pudina dan lebih istimewanya ai turut mengandungi Gam Arab yang mempunyai banyak kebaikkan kepada kesihatan.

NARINAR FT terdapat 3 jenis minyak Terapi iaitu :-

Narinar FT(FLU Therapy)


– Narinar TT(Tummy Therapy)


– Narinar ST (Sleep Therapy)

 

 

Aku dah pun menggunakan ketiga-tiga Narinar Theraphy ni.Produk ni lah yang bantu aku bila anak kembung perut,batuk dan selsema.Bukan mereka je yang guna,malah aku dan husband pun guna jugak tau.Sebenarnya Produk ni ada je jual satu-satu botol,tapi alang-alang tu,aku beli 3 botol ni sebab aku rasa perlu kot aku simpan kat rumah untuk waktu-waktu kecemasan.Lagipun kalau beli 3 botol ni,jimat tau.

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy
Narinar Flutheraphy  terapi selsema bayi
 
 

Narinar FT(FLU Therapy)

Bukan takat aku je,rasanya ramai je ibu kat luar sana guna  Petua hilangkan selsema bayi ni menggunakan kaedah tradisional dengan bantuan minyak terapi seperti Narinar ni.
Sebelum ni,bila Naura batuk dan selsema,aku banyak menggunakan kaedah tradisional yang aku sendiri google tentang petua hilangkan selsema dan petua hilangkan batuk bayi.Aku lebih suka menggunakan kaedah lama di dalam memastikan Batuk dan selsema Naura cepat sembuh.Ia sangat membantu hilangkan batuk bayi.

Dan apa yang penting selain menggunakan petua-petua lama,aku menggunakan Narinar Flutherapy ini dengan kerap supaya batuk dan selsema dia pi jauh-jauh.
Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy
Cara menggunakan Narinar Flutherapy ni,aku  titiskan dua hingga empat titis di tapak kaki dengan teknik VITAFLEX..Vitaflex ni kira urutan pada kaki di Point tertentu.Lepas tu aku calitkan sikit dekat hidung supaya ia lebih senang untuk bernafas.Bab ni paling Naura tak suka,sebab rasa berangin tu yang dia tak berapa nak gemar,tapi bila aku guna Narinar Flutherapy ni,dia dah tak kisah aku letak kat hidung dia.

Cara nak Narinar Flutheraphy ni aku refer kat video : https://sentihanibu.com/video-tutorial-terapi/

Narinar Tummy Theraphy

Narinar Tummy Theraphy ni aku gunakan bila Naura kembung perut.Narinar TT ni memang sangat sesuai untuk baby kembung perut.Jadi takdelah bila dia kembung perut,umi rasa stress.Naura ni,kalau perut dia kembung je,dia akan rasa tak selesa,masa tulah dia nak merengek je.Sampai nak tidur pun dia rasa tak selesa.
So,apa umi buat,ambil Narinar Tummy Theraphy ni dan umi titiskan di perut dan urut dengan cara gerakkan sekeliling pusat dan mengikut arah jam.Kalau dia dah start kentut tu,maknanya perut dah tak kembung lagi..

Narinar TT ni ada gabungan ekstrak  pati aloevera,serai wangi,lemon dan pudina .Kesemua ekstrak ni  memberi kelegaan segera dari perut kembung,sembelit dan cirit birit.Nampak tak kenapa aku suka guna minyak Narinar Theraphy ni..
Insyallah,dengan teknik urutan yang betul,kita dapat membantu melegakan perut kembung,sukar buang air besar dan kerap buang air besar serta najis cair.

Narinar Sleep Theraphy

Naura paling payah tau nak tidur.Kalau nak tidur tu,confirm dia akan berpusing-pusing.Puaslah umi dia dok,tukar position sebab dia selalu take over tempat umi.Nak suruh dia tidur tu memang ambil masa dalam sejam lebih jugak.Dah penat dia berpusing-pusing barulah dia tidur.Tu pun dah puas jugaklah umi dia dok bising.
So solution yang terbaik adalah umi amalkan  sapu Narinar ST ni pada dia supaya dia senang tidur dengan aman dan damai.
Cara guna Narinar ST ni paling mudah,aku titikan kat nadi pergelangan tangan dan belakang telinga.Lepas tu umi urut lembut tengkuk dia dengan Narinar ST  ni dan umi sapukan juga di bahagian tapak kaki.Tepuk-tepuk dia,confirm senang je dia hanyut.

Narina ST ni bagus tau kalau nak suruh nak tidur lena,kat dalam minyak theraphy ni ada pati lavender,epal hijau ,bunga chamomile dan bidara yang bagi aku sangat bagus untuk legakan pernafasan dan relaxkan minda.

Aku suka dengan bau Narinar ST ni,kalau aku rasa stress,aku suka hidu dan letakkan di bahu.Kalau dapat hidu tu,rasa hilang segala stress tau.Orang-orang tua pun boleh guna.Boleh dikatakan ia sangat berguna untuk seisi keluarga.

Muka happy je lepas umi sapukan dia Minyak terapi

 

 

Narinar Theraphy ni bagi aku sangat affordable tau.Harga yang boleh lagi aku berkira-kira untuk beli.Demi nak tengok anak sihat kan,berkorban sikit.Bukanlah setiap bulan nak membeli,so pada aku sangat berbaloi.Yang penting Produk Narinar Therapy ni ada kelulusan dari KKM.Tak caya cuba check..heheh.


 

 

So far aku memang recommended produk Narinar ni untuk korang tau,sebab aku dah cuba ketiga-tiga jenis minyak ni.Takde sebab aku tak perlukan produk ni untuk anak aku.Bagi aku harga produk ni pun berbaloi.Aku beli tiga produk ni terus sebab kalau korang beli set ni,dapat harga yang lebih murah kalau korang beli sebotol.Nak beli sebotol pun boleh jugak..Nak tau harga Narinar Theraphy ni korang boleh check kat Website mereka di SINI

Nak tau lebih details tentang Narinar Theraphy ni,korang boleh tengok details kat bawah ok.


NARINAR HQ

Alamat : No.2A-2,Jalan Puteri 2A/3

Bandar Puteri Bangi

43000 Kajang,Selangor

No Tel : 017-7171848

Facebook : NARINAR Malaysia- Terapi Bayi

Instagram : NarinaMalaysia

Website : narinar.com

Korang boleh guna code ni untuk diskaun

>>kisahsidairy10<<

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(71) Comments

  1. syoknya naura.. kena urut sebelum tido..

  2. ada titik-titik tertentu perlu disapu rupanya.mudahnya..perkongsian produk yang bagus.

  3. Memang best produk dari Narinar ni kan kak Eda.. dah la wangi.. anak-anak Dilah pun suka bila dapat urutan dgn sapuan Narinar terapi ni..

  4. kan dilah..akak suka pakai Narinar ST..best ooo

  5. Oh.. Ni remedi baru.. Boleh massage untuk hilangkan batuk dan selsema.. Nampak bagus nya.. Tak payah makan ubat.. hehe~

  6. Sukalah ada produk macam ni. Senang kerja ibu bapa, takde lah bergantung kat ubat semata-mata.

  7. Bagus ada minyak terapi dari bahan2 semulajadi ni. Sesuai dan selamat utk anak2.

  8. Banyak khasiat betul produk Narinar ni lagi2 untuk kanak2. Lega parent dh dapat jawapan terapi anak2.

  9. Ooo baguslah..nanti nak rekeman kat adik Sis ..TQ Eda …

  10. Perkongsian yang menarik. Memang kalau anak sakit mak bapa sekali sakit la. Kalau kena selesema mesti tak selesa badan dan tak boleh tidur.

    Bagus ada pilihan yang selamat untuk ibu bapa beri pada anak.

  11. Wahh… nanti bolehlah suggestkan pada ahli keluarga. Yang penting penggunaannya mesra pada kulit dan selamat selain berkesan! Terima kasih ya atas perkongsian!

  12. Boleh la SA suggest kat adik2 ni…nampak menarik Narinar ni…bagus utk baby kan..bagus jugak untuk anak- anak

  13. Bagusnya Narinar nih.boleh beli sebab kalau anak selsema dan batuk boleh guna

  14. wahhh perlu tak i dapatkan satu narinar ni..
    memang tengah tak berapa sihat..
    badan panas mengigil sebab demam dan selesema..

    tengok 1 titik titik tu cukup ke ?
    takut terguna banyak jeee rasa nak cuba lah… macam mahai lak sebotoll..

  15. produk baru ke ni..baru 1st time dengar..mesti bau best sbb ada lavender

  16. Ini info penting nih buat para ibu ibu yang punya anak kecil. Ini sharing yg baik sekali dan wajib di share agar lebih banyak manfaatx

  17. baru tau ada produk mcm ni. thanks for the info. mungkin boleh cuba juga nanti.

  18. Boleh tahan jugak harga dia yek. Tapi kalau bagus untuk anak mahal2 pun takpe..hehe

  19. My colleague sells this and it is a great product for baby. Definitely a great product to cure flu. Very affective in no time.

  20. bagus ni.
    healing secara alami kan.
    elok utk anak2. in shaa Allah.

  21. Ya. Batuk memang merimaskan. Kita sendiri pun tak selesa. Apatah lagi anak kecil.

    Bagus la ada produk sebegini. Mudah untuk digunakan oleh anak kecil

  22. Boleh rekemenkan produk ni untuk anak buah nanti

  23. Produk macam ni bukan sahaja bagus utk bayi je. Ibu bapa yang sapu minyak terapi ni pun sihat. Bau dia segar. Selsema dan sakit kepala ibu ibu pun hilang. Hahaha.

  24. Pertama kali dengar pasal produk ni. Nanti bolehlah gitau dengan anak-anak buah yang ada anak kecil

  25. Tertiba teringat kes seorang bayi yang meninggal sebab tidak boleh bernafas… waktu itu dia tengah tak sihat, sebab selsema.

  26. Oh bagus produk ni. Boleh recommand kt akak ni . Thanks sudi kongsi ya.

  27. Kak Sue suka produk macam nie, tak payah susah-susah terus sapu je kan. Harus ada setiap rumah..

  28. Tengok pada wajah anak tu nampak selesa dan seronok dapat tidur lena selepas sapu produk ni bagus lah keluarga anak kenal kena ada produk ni…

  29. Perkongsian begini mesti memberi banyak bantuan kepada new parents. Thanks for the sharing

  30. Wahhh bagus betul ni.. Patut ada kat umah ni..

  31. Anak Marsha batuk sekarang ni. Kena cari lah ni cuba. Tak cuba tak tahu kan

  32. Dah try produk ni. Memang best. Nampak kurang jugak selsema and batuk harraz.

  33. Bagusnya.. Siap tunjuk titik-titik untuk sapuan..

  34. Bagusnya Narinar Theraphy ni. sangat sangat membantu kan

  35. bagus produk mcm ni sbb kalau bayi selsema kesian sngt tngok dorang.

  36. Saldah try dan ternyata berkesan!

  37. betul tu ruby..dah jadi rutin pulak kan ST tu tiap2 malam

  38. haah kak..nanti boleh lah diorang cuba

  39. sebab tu risau kalau anak sakit sikit je..

  40. betul tu kak sue,senang je nak sapu-sapu ni..bau pun best

  41. bagusnyaaaa senang ada produk macam nihhhh. boleh recommend kat adik adik yang ada anak kecik.
    Uyul Rosli | JDTBlogger & AFBDotMy

  42. memang wajib urut dia..kalau tak payah nak tido

  43. betul tu mar,barulah berkesan minyak tu disapukan

  44. betul tu…bagus macam ni

  45. kita ikhtiar je kan untuk anak-anak

  46. betul tu.yang penting selamat

  47. betul tu lia…sangat membantu

  48. nanti rekemen eh sis…mana tau berkesan

  49. yelah..kalau mereka sakit memang tak senang duduk kan kita ni

  50. betul tu..ianya terjamin selamat

  51. Insyallah SA..anak sesuai dengan narinar

  52. haah..elok je kena pada anak kita pakai minyak therapy ni

  53. cubalah yul,mana tau berkesan

  54. kan sal,akak suka yang ST tu..best

  55. yelah..diorang tak lena tido,kita pun ikut tak lena

  56. alhamdulillah..bagus kan produk ni

  57. yang penting ianya selamat digunakan

  58. haah lea..nanti cubalah

  59. ur welcome rawlins

  60. haah..betul tu sangat tu maha

  61. so far ok..nanti boleh recommend eh

  62. hah..sila-sila..hehe

  63. yelah..kalau diorang sakit,kita pun rasa sakit

  64. betul tu awak,cara macam ni bagus diamalkan

  65. ramai dah mengetahui kebaikkan narinar ni kan

  66. harga memang boleh tahan,dan ia pun boleh tahan lama penggunaannya juju

  67. nanti boleh la cuba ye

  68. haah El,produk baru…yangpenting bau best

  69. thanks ye…mana yang memberi manfaat kita sharing kan

  70. insyallah..dua titik pun dah ok ..

  71. haah ,supaya kita tau kat mana yang sebetulnya kena letak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *