RESEPI

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum

Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha…Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah dan cepat kan..

Kalau tak sempat untuk buat sarapan lain,aku memang buat Omellete ni untuk husband.Itu pun dia cakap itu dah memadai..Ada je orang buat letak sayuran dalamnya.Tapi disebabkan aku ada tiga bahan ni je..So guna apa yang ada.

Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Tiga bahan utama nak buat Omellete
  • Telur 2 biji
  • Susu Low fat Milk
  • Keju Cheesedale
Di dalam kuali,aku pecahkan telur dua biji tu,Masukkan sedikit susu dan juga keju.Kemudian gaul dan hancurkan macam kat bawah ni hah.Maka siap untuk dihidangkan..Nampak tak betapa senang nak sediakan Omellete ni…hahaha..Kalau korang ada lobak ke,sayur lain yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam Omellete ni ok je…Janji sedap dan kenyang kan…
Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Omelleteyang dah siap untuk dimasak.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(28) Comments

  1. nak sikit boleh?hahaha

  2. sedapnyaaaaaaaaaaa

  3. Asalamualaikum eda…kenyang juga peeut kalau mkn omellete jee ni…

  4. Tak pernah buat sendiri, selalu stay hotel je Sis makan. Sebab takut buat sendiri ketagih..naya diet Hakak ko hahahaha

  5. sedapnyeeeeeeeeeeee…selama ni pakai susu je..boleh try bubuh keju lak lepas ni

  6. laaa..senang je buatnya.haha..tak pernah try tau sbb ingtkan guna byk bahan…haha

  7. Makan dengan roti sedap ni

  8. wow nak cubalah letak susu nanti

  9. fuhhh sedapnyaa! ringkas macam ni pun kenyangg tauu.
    Uyul Rosli | JDTBlogger & AFBDotMy

  10. hoho.. kak nowa suka scramble egg
    tapi memang x gemar campur cheese
    husband and anak jer suka cheese
    dlm telur..

  11. Sedap! Sedap! Siqah tak pernah buat omelette camni. Hii.

    Nway, jemput join segmen dan giveaway di blog Siqah ye 🙂

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

  12. Ni boleh try untuk menu sabtu. Tak pernah terfikir nak letak cheesdale dlm telur tu bersa sama. Thanks for this.

  13. sedap.. saya sukar tabur yang bahan kering tu lupa nama. makan dengan roti keping letak sos.dapnya dapnya..

  14. wahhh sedapppnya tak pernah buat lagi ni

  15. Boleh.. No hal lah

  16. Sedap.. Rasa telur. .hahah

  17. Boleh la ma untuk isi perut

  18. Dasyat nau kalau ketagih sis

  19. Keju tu wajib sunah

  20. Nak banyak bahan pun boleh

  21. Betul sangat tu fiza

  22. Cuba tau nanti

  23. Boleh la makan untuk kakak ko yg malas ni.. Hahah

  24. Cheese banyak saya suka

  25. Buat yang simple je ni siqah

  26. Akak peminat cheeese

  27. Kan mar.. Apekah bahan kering tu?

  28. Nanti buat ye rabiah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *