Car Seat Untuk Nur Awfiyah

Assalamualaikum
Lama benau aku tak cerita pasal Nur awfiyah kan.Dan dah lama juga aku tak bercerita pasal Parenting dan Lifestyle ni.Ini semua kerana kekangan masa dan masalah internet yang pernah aku ceritakan di dalam entry lama aku.
Sekarang ni aku cuba cari inisiatif bagaimana untuk aku create entry dan publish dengan tiada masalah.Lepas dah dapat idea,terus lah aku buatkan..hehehe..AKu draft dulu entry aku kat emel,lepas tu aku emel balik,jadi dekat Tab aku just copy paste je dalam Blog..Kalau korang tak faham cerita aku takpelah kan.Abaikan..heheh
Ok..Meh aku nak cerita.Memang dah lama aku berhajat nak belikan Nur awfiyah car seat ni.Yelah..Nak beli yang beratus tu tak mampu..So aku beli je yang harga boleh tahan tu..Bawah Rm100.Itupun dari pendapatan aku berblog.
Korang klik SINI untuk paparan Lebih jelas ye
harga Car seat ni di Lazada Berharga RM93.00
Kalau nak tengok ciri ciri yang ada pada car seat ni boleh refer bawah ni

pecifications of Sweet Cherry LB321 Fiji Infant Carseat Brown

SKU
SW288TBAP2NBANMY-692865
Price
RM 93.00
Model LB321
Size (L x W x H) 69x42x58
Weight 2.5
Color Brown

Bila aku masukkan Awfiyah dalam baby car seat ni,wah kemain suka lagi dia,jakun sampai tersengih sengih budak montel ummi ni
1st Reaction dia masa aku masukkan dalam Car seat ni…
Meh aku tunjukkan pula gambar sebenar car seat ni ye

​Oklah kan tu..Lepas ni tak payah la pegang awfiyah sambil memandu…Walaupun dekat tapi bahaya sebab dia dah tak reti duduk diam sekarang ni.Risau juga kalau jadi macam macam nanti.
Dia paling suka kalau aku letak dalam car seat ni.Bagi je mainan satu,dia dah duduk diam..Kalau ke Taska lepas ni,dah tak risau sebab car seat dah ada kan…
So tu jelah Story aku pasal car seat ni.Impian aku untuk belikan awfiyah tercapai walaupun taklah mahal mana..Belanja ikut kemampuan kan..Lainlah kalau ada orang sponsor..Baru best..heheh

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

18 thoughts on “Car Seat Untuk Nur Awfiyah

  • November 14, 2014 at 12:25 pm
    Permalink

    Mhl pun cma juga fungsinya sis, Ok la tu dah ada kemudahan

    Reply
  • November 14, 2014 at 1:28 pm
    Permalink

    Bagus jugak car seat ni.tak ramai parents kat Malaysia ni yang nak guna car seat

    Reply
  • November 14, 2014 at 1:32 pm
    Permalink

    kira ok lah kan murah juga…ari tu masa giant buat promotion ada gak jual sama macam nie…cuma harga rm99 kalau tak silap.

    Reply
  • November 14, 2014 at 1:51 pm
    Permalink

    Ok la tu..awfiyah pun dah besar..aisyah saya duduk dalam carseat sejak ari pertama saya keje lepas cuti bersalin

    Reply
  • November 14, 2014 at 1:57 pm
    Permalink

    assalamualaikum kak ida. bestnya ada carseat. heee. sheila tak beli sebab dah terbiasa ribakan adam. hahha lagipun dia bf so kita malas nak letak dlm carseat. hahaha yeahhh kalau kena sponsor memang best la cerita dia. heee so far kemudahan yang sheila guna stroller dgn baby carrier je. nak racun suami beli carseat dah tak lalu pula (",)

    Reply
  • November 14, 2014 at 2:24 pm
    Permalink

    ba keselamatan ni, perlu diutamakan. bagus bagus kak ida. mahal murah bukan soalan. asalkan function dia sama jeee 🙂

    Reply
  • November 14, 2014 at 2:29 pm
    Permalink

    seronokla fiya nanti..

    Reply
  • November 14, 2014 at 5:10 pm
    Permalink

    yeyyyy cik piya ada tempat duduk sendiri sekarang…. meh nak sayang sikit 🙂 rindoooo

    Reply
  • November 15, 2014 at 2:27 am
    Permalink

    Salam singgah sini sis…wahh…seronoklah Awfiyah dah ada kerusi baru…mahal tau murah tu tak penting yang paling penting tu keselamatan…

    Reply
  • November 15, 2014 at 3:12 am
    Permalink

    dulu anak2 masa kecik2 baby memang tak suka dok dlm car seat ni. lelama bila dh besar, syok plak depa dok dlm tu ^_^

    Reply
  • November 17, 2014 at 12:54 am
    Permalink

    suka baby..muahhhhh

    Reply
  • November 20, 2014 at 11:04 am
    Permalink

    Wow.. thank you nasib jumpa review ni.. sebab memang tengah mencari car seats..
    And harga dia takdalah melampau mahal..
    tq tau!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *