CABARAN 30 HARI: HARI 4 – BUKU KEGEMARAN ANDA

Assalamualaikum
Dah pun masuk cabaran yang keempat…Ramai yang aku tengok meminati novel dan merupakan buku kegemaran mereka..
Sama dengan aku nie lah..Tapi itu dulu la…Memang pengumpul novel dahulu kalanya…masa zaman awal 20-an..Tapi benda nie dah take over oleh adik aku kat kampung..
So semua novel-novel dikumpulkan di kampung..So,no picture at all…
Cumanya,aku just nak sharing tentang buku kegemaran aku ni..Aku memang pencinta novel..Setiap kali nak tidur dulu,tak sah kalau tak baca sikit sebanyak part dalam novel tu..Tak kiralah muka surat berapa,aku mesti kena bukak..selain tu ada jugak 
Buku kegemaran yang paling aku sayang dan repeat beli adalah buku OMBAK RINDU.
Buku nie dah dua kali beli sebab yang pertama,member pinjam jenis tak reti nak pulangkan..Bila mintak balik buku,cakap dah hilang…So,aku mintak ganti rugi sebab aku sayang sangat buku tu..Tapi dia kata takde duit..Huh..Sebab gemar sangat dengan buku tu,aku gagahkan jugak beli lagi satu..Nasih baik tak mahal sangat.
ni aku ambil dari google je..
Sebab tu aku paling marah,bila diorang buat filem tak sama dengan buku… Oh Tidak!!!..
Dah naik hancur buku ni sebab malam-malam mesti nak baca..hehehe..
Tapi itu dulu,sekarang semua dah takde simpanan..tak sempat dah nak membaca…

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

22 thoughts on “CABARAN 30 HARI: HARI 4 – BUKU KEGEMARAN ANDA

  • September 6, 2014 at 2:32 am
    Permalink

    shark sorang je lar xdek koleksi novel..
    heheh,,
    standard orang laki 🙂

    Reply
  • September 6, 2014 at 2:43 am
    Permalink

    ombak rindu antara novel terlaris uatu masa dahulu
    samapi nak pegi ke sekolah pun bw novel sekali

    Reply
  • September 6, 2014 at 1:08 am
    Permalink

    oh novel nie.. bestt lagi bace dari tgk cerita.. jalan cerita tak same.. frust..huhu

    Reply
  • September 6, 2014 at 3:10 am
    Permalink

    ombak rindu..memang popular novel ni dlu..sapa tak baca cam pelik je dulu..hihi

    Reply
  • September 6, 2014 at 3:13 am
    Permalink

    nak membaca macam mana kan… mana2 pun mesti cik piya !! hihi…
    ramai dah baca ombak rindu ni… sha langsung tak pernah baca walaupun peminat novel…. ooo citer tu tak sama macam isi novel ek…??

    Reply
  • September 6, 2014 at 4:09 am
    Permalink

    sekrg mmg x de masa nak baca novel. nak bw pun semput … selalunya begitulah. bila diterjemahkan ke layar perak byk yg berubah …

    Reply
  • September 6, 2014 at 10:17 am
    Permalink

    Kita tak suka baca novel coz selalu tak sabar nak tau ending. last-last baca sinopsis aje dan last chapter..he..he

    Reply
  • September 6, 2014 at 2:27 pm
    Permalink

    Wahh best.. lama dah saya tak kesempatan nak membaca novel skrng ni..

    Reply
  • September 8, 2014 at 6:09 am
    Permalink

    Assalamualaikum dan singgah isnin Sis…dulu masa zaman remaja suka kumpul dan baca novel…skrg dah kurang dah..tapi kalau ada novel terbaru dan tak pernah baca lagi Diana nak juga baca…hehe

    Reply
  • September 8, 2014 at 6:09 am
    Permalink

    Assalamualaikum dan singgah isnin Sis…dulu masa zaman remaja suka kumpul dan baca novel…skrg dah kurang dah..tapi kalau ada novel terbaru dan tak pernah baca lagi Diana nak juga baca…hehe

    Reply
  • September 9, 2014 at 1:33 am
    Permalink

    Sama la kita ..kat umah lya pon ada lg novel nie…mmg best citer dia kan Aida

    Reply
  • September 21, 2014 at 7:14 pm
    Permalink

    Assalamualaikum… mila pun tak suka tengok ombak rindu sebab tak sama macam dalam novel.. novel lagi best.. mila dulupun hantu novel. bila dah dapat baca novel satu malam tak tidurpun tak mengapa. tak mengantuk biarpun esok pagi kerja …

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *