Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort

Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort Johor | Tak tahu kat mana nak berbuka puasa hari ini?apa kata ke Pasir Gudang.

Berkonsepkan Tema “BALIK KAMPUNG” di Tanjung Puteri Golf Resort di Pasir Gudang ni sepanjang bulan Ramadhan ini, mereka menyajikan lebih 100 menu makanan.

Hari tu umi berpeluang untuk berbuka puasa bersama family disini dengan media yang lain.Suasana berbuka puasa amat menyeronokkan tau disini.

Menu utama yang disajikan oleh Chef Razali iaitu makanan kampung antaranya Nasi beryani dengan kambing panggang, Gulai daging kawah ibunda, Ikan Tempoyak Sri Mersing dan Opor Ayam Sri Medan.

Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort
OPOR DAGING SRI TANJONG
Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort
FRIED EGGPLANT WITH CHILI DRY PRAWN
Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort
BUTTER PRAWN WITH OATMEAL
STEW FISH SPICY BLACK BEAN SAUCE
Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort
AYAM MASAK MERAH
SAMBAL SOTONG GC
GULAI KAMBING

Dan bukan itu sahaja tau, Live stalls yang menyediakan Popia Basah,Roti Canai & Murtabak, Daging BBQ Special yang panas dari oven gitu…

Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort
KAMBING GOLEK

Tak lupa jugak ulam-ulaman dan rojak yang membuka selera berbuka puasa korang

Kuih muih melayu, pudding, jelly, pie dan juga kek disediakan dengan pelbagai jenis variasi.Korang patut cuba

Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort

Juga tak lupa buah-buahan pencuci mulut disediakan juga.Minuman panas dan juga sejuk untuk korang. 

Dah ke sini, jangan lupa untuk merasai BUBUR LAMBUK yang sedap kat sini.Ramai betul yang puji bubur lambuk kat sini tau.

 

Apa yang menariknya berbuka puasa kat sini?

Yes..umi nak bagitahu korang akan dapat menyertai Cabutan bertuah tau.Mana tau makan kat sini ada ONG!! hehehe

So, apa tunggu lagi. Book cepat sebelum Ramadhan berlalu pergi.

HARGA BUFFET RAMADHAN TANJUNG PUTERI GOLF RESORT

RM98.00 per adult

RM49.00 per child ( 11 tahun ke atas)

Untuk tempahan boleh call 07- 259 6136/32 atau email ke enquiry@tpgr.com

Web : www.tpgr.com

Facebook : Tanjung Puteri Golf Resort

Instagram : tpgrjohor

Alamat :

Jalan Tanjong Puteri 1, Tanjong Puteri Resort, 81700 Pasir Gudang Johor.

credit photo atas : SisLin
(Visited 11 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Buffet Ramadhan 2019 di Tanjung Puteri Golf Resort

  1. Kambing dan roti canai gan kari serta bubur lambuk dia memang sedap!!
    Mesti cuba…kambing dia juicy sangat!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.