RANDOM

Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

Assalamualaikum


Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru |
Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan.

Baru-baru ini aku telah dijemput oleh pihak Double Tree By Hilton Johor Bahru untuk Ramadhan Media Preview pada 28 mac 2018.Ni kira 1st time aku join Food Review di Hotel.Actually sebelum ni ada jemputan tetapi tak dapat nak join sebab masa tu Naura kecil lagi..So,this year,insyallah,akan join Food Review atas jemputan.

Kepada korang yang ingin merasai kelainan yang ada di Double Tree By Hilton Johor Bahru ni,boleh lah hubungi mereka untuk tempahan nanti ye.Sebelum tu meh aku cerita sedikit apa kelainan yang ada untuk korang berbuka puasa di Makan Kitchen Double Tree Johor Bahru ni.

Untuk tahun ini,Double Tree By Hilton Johor Bahru memperkenalkan makanan tempatan,Exquisite Mediterranean dan Arabic fare.Semua makanan yang disediakan sedap-sedap belaka.So,tak rugi korang untuk memilih berbuka puasa di sini.

BERBUKA PUASA DI DOUBLE TREE BY HILTON JOHOR BAHRU

Terdapat menu baru dalam buffet ramadhan 2018 Double Tree By Hilton Johor Bahru yang pastinya korang akan pulang dengan rasa yang sangat puas.

Antara Main Course Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru adalah:-

MAIN COURSE

Shikh Tauok

Lamb Moussaka

Morrocan Vegetable Tagine

Kebab Grilled Parsion Style

Grill Cilantro Shrimp

Morrocan Grilled  Lamb Shoulder

MEZZEH

falafel

Kibbeh

Tabbouleh

Hummus Bi Tahini

Baba Ganoush

Fattoush Salad

Greek Yogurt

Batata Harra

Foul Meddamas

Zaatar Olive Salad

and ada pelbagai lagi menu makanan menarik yang disediakan disini termasuk iaitu Live Station,Chine BBQ  Stall Station ,Malay Stall Station dan terdapat Local & international Salad.




HARGA PAKEJ BUFFET RAMADHAN 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

Mediterranean & Arabic Cuisine,Marche Style Asian Buffet

 17 May – 14 June 2018

RM168 Nett/ Adult

RM84 nett/ Child

Hari Raya Dinner

15 & 16 June 2018

RM168 Nett/ Adult

RM84 nett/ Child

Hari Raya Hi-Tea Buffet

15-17 June 2018

RM108 nett/Adult

RM54 nett/Child

FEAST@11

Asian Style Buffet at our Beautifully decorated Ballroom

21 May – 7 June 2018

RM138 nett/Adult

RM69 nett / Child

PENCUCI MULUT 

Selain itu ada juga buah-buahan disediakan

Dari pengalaman aku mencuba pelbagai jenis masakkan yang disediakan di Double Tree Johor Bahru ni,boleh dikatakan semuanya sedap.Jadi tak rugi kalau korang mencuba Buffet Ramadhan yang disediakan oleh Double Tree By Hilton Johor Bahru ni tau.Aku bagi 9/10 untuk makanan Main Course yang disediakan.Memang terbaik.

Untuk maklumat lebih lanjut,korang boleh email kepada nurulatiqah.irwan@hilton.com atau call +6012 784 1842 / +607-2686868


DoubleTree by Hilton Johor Bahru

Alamat :
12 Jalan Ngee Heng, Johor Bahru, Johor 80000 Malaysia.



 Maps ke  Double Tree By Hilton Johor Bahru

                                       

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(63) Comments

  1. adudududu..segala menu sedap sedap nampak tu

  2. Gaya masakan arab ni penuh rempah macam masakan melayu juga kan kekda

  3. Assalamualaikum eda…sedap semuanya…

  4. sedap gila hoiiii.. nak lagi..

  5. Ok nak bookinglah hahahaha

  6. banyak nyer menu … harga pun cam ok je

  7. Dah lama I tak pergi Double Tree. All their food are the best and I really miss it.

  8. good buffet line of choice. this hotel no go try buffet yet..need save money 1st ad 5 of us eat not gonna be cheap.

  9. Emas Putih says:

    Alaaaa sama je mana-mana tempat. rasa muak juga kalau semua food review mcm ni hehehe. Dapat juga invitation tapi tak p .. Ada hal lain.

  10. kenapa asyik reload je blog ni..tak smpt nak komen pnjg..dah hilang..huhu

  11. wah nampak menu semuanya menyelerakan

  12. Menunya menarik. Kalau la menu ni sama kat DT KL sure terjah dah

  13. Hadoi lah! Buffet Ramadhan dah dtg 🙂
    Makanan Arab ni memang sedap. Menarik. Berbaloi gi ni. Tapi tu la. Di melaka x brape marbeles lah buffet nyer 🙁

  14. Allahu… Kecur air liur tengok hidangan-hidangan ni. Sedap-sedap semuanya. Untuk lah dapat makan. Memang ternak lemak betul ni ☺

  15. Makanan dekat DoubleTree by Hilton memang tak disangkal kesedapan dia. Pelbagai menu pula yang dihidang. Memang berbaloi dengan harga yang di bayar. Tempat makan pun sangat selesa.

  16. Doubletree makanan memang sedap..memang tak dinafikan..sampai tak tahu nak pilih hidangan yang mana satu

  17. Uwaaaaa !! Rasa nak pergi johor bahru lah skrg. Serious terliur tgok makanan2 dia. Harga pon berpatutan, jadi eary bird ada diskaun lagi. Wahhh !

  18. Adoi…kecur air liur tengok menu2 dia..sedapnyaaa….
    Kalau jenis perut besar mcm saya ni untung mkn buffet…sebab byk space..hihi

  19. Kalau pegi buffet ramadhan.. Rambang mata sbb byk sgt pilihan makanan.. Lapar plak tgk menu2 yg disediakan ni.. Yummy

  20. MasyaAllah banyak yg sedap2 sgt! Lamb mousakka tu fuh nama je dah sedap rasa apetah lagi. But why dkt JB ;( or dkt KL pun akam ada offer ni nnt?

  21. Nice picture akak and you make me craving. bestnya kalau dapat join sekaki. Menu dia nampak menarik.

  22. Amboi meriah sungguh menu menu yang disediakan.rambang mata terus dibuatnya

  23. dah ramai dah blogger review bufet ramadan. bestnya tgk makanan kat atas tu

  24. Sekarang ni banyak dah jemputan utk food review Ramadhan…haaa….puasa pun blm lg

  25. Arab foods rupanya..jarang jumpe buffet ramadhan buat arabic foods..ok la kot to knpe xde kambing panggang huhu

  26. wahhh bila tengok gambar makanan ni tak lama lagi dah nak masuk bulan ramadhan, nampaknya nak kena ganti puasa secepat mungkin huuu… tengok makanan banyak pilihan … nampak macam menarik… heee

  27. Marsha dah mula kecuq air liur bila tengok menu-menu yang sedap. Presentation yang cantik buat perut Marsha dah tak tentu hala….bestnyaaaa

  28. Semua sedap2 mmg sgt berbaloi Eda

  29. memang sedap semuanya fiza..

  30. haah..gitulah juju…

  31. waalaikumsalam mama,sedap kan mama hidangan mereka

  32. kan,macam nak repeat pegi lagi weh

  33. booking jangan tak booking kak

  34. haah..banyak menu mereka tau

  35. betul tu Jane,sangat puas hati

  36. you must try..hehehe

  37. semuanya best…tak rugi pegi tau

  38. mana tau nak ke JB nanti…boleh singgah

  39. tulah,nasib baik dah kenyang..kalau tak nak je tambah lagi…hehe

  40. betul tu ana,memang berbaloi makan kat sini

  41. tulah,macam-macam jenis makanan ada tau..1 Malaysia katanya

  42. haah..betul tu..meh la datang Johor

  43. kalau jenis orang yang pemakan,memang tak rugi datang sini

  44. betul tu awak,saya pun rambang dah mata tengok makanan

  45. haah..memang sedap…rasanya dia ada di Johor je…

  46. kan..menu dia memang mnarik tau

  47. memang sangat meriah …sana sini makanan tau..hehe

  48. dah nak puasa ni memang ramai yang up gambar menu buffet ramadhan kan

  49. lain tempat,lain suasananya Uzu…

  50. betul tu….nak dengan taknak je perginya kan

  51. ada je kambing kat situ…hehehe

  52. menarik semuanya tau..kena cuba nanti

  53. haah..betul tu

  54. Memang nak kena try juga lah buka puasa nanti

  55. byk pilihan…rambanglah nak pilih ye dok..tp best kan boleh tgok mcm2 menu

  56. Waaaa semua nampk awesome laaa.. Lapaqqq

  57. kalau pergi JB boleh r singgah buffet ramadan kat sini. Menariknya menu kat sini. Sedap je tengok.

    http://www.liahasty.com

  58. Amboi menu kemain banyak lagi.kalau mimi.ada ni mau rambang mata nak try mana

  59. HAAH mimi,memang banyak menu yang disediakan

  60. wajib singgah tau lia

  61. haha..betul tu..rasa nak makan semua

  62. memang rambang mata tengok makanan

  63. wajib cuba kat sini tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *