INFO

BR1M : Sudah Kah Di Gunakan

Assalamualaikum
Morning Semua..Semangat sikit pepagi isnin ni.Moga takdelah Blues Monday sangat kan..
Oh ya..Mesti kroang dah dapat duit BR1M tu kan…Ada ke yang tak dapat..Emmm..kena check la kenapa korang tak layak dapat kan?
Siapa yang tahun lepas dapat,sure tahun nie dapat lebih kan..Baru tahun nie aku dapat.Yelah..pendapatan isi rumah melebihi 3k tak layak dapat..baru tahun nie la kerajaan longgarkan sedikit kelayakkan untuk dapat BR1M nie .
Apa korang buat dengan duit tu…Yelah takat rm650 bagi orang orang biasa nie,sekejap je boleh habis..Tapi kalau yang fakir miskin,aku pasti mereka mesti suka dan bersyukur.Mungkin diorang boleh menjadi orang yang cermat dari kita..Tapi orang dah nak bagikan..ambil je lah..hehehe
Korang nak tau apa yang kami buat bila dapat duit tu..Alhamdulillah syukur,Di saat kami dalam kesesakkan duit,Allah bagi pertolongan kat kami..Kalau tak mana nak cekau duit tengah-tengah bulan nie.
Duit tu kami gunakan untuk membayar kerosakkan kereta kami..Kereta rosak?? Aku ada cerita kat korang masa hari sabtu tu ari..Korang boleh baca kat sini.http://www.kisahsidairy.com/2014/02/apa-yang-terjadi.html
Tapi yang sedihnya kerosakkan kereta itu disebabkan kelalaian kami..Rupanya bateri kereta dah habis..Disebabkan Kami menggunakan jenis bateri kering,bila dah bateri tu tamat tempohnya,Jadilah kejadian seperti itu..Sebelum dapat tau Kerosakkan kereta tu dari bengkel,kami memang tak boleh nak tido nyenyak..Dok fikir-fikir takutkan kena turun enjin,mau beribu jugak..
Tapi alhamdulillah,Allah bagi peringatan kat kami..Insyallah lepas nie nak kena reminder bila tamat tarikh bateri tu..En. husband,tolong berjaga-jaga ye…hehehhe…
Dah tak boleh nak cerita panjang..Ngantuk sesangat pepagi nie,sabtu kepenatan berjalan ke pesta layang-layang.Ahad pula,sibuk mengemas rumah..

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(22) Comments

  1. ain diyana says:

    bersyukurlah pd sesiapa yg dpt bantuan BR1M.. guna sebaik2nya.. jgn boros beli benda yg x berfaedah… RM650 pd sy byk tu.. bukan rezeki sy tahun ni untuk BR1M.. 🙂

  2. Kesuma Angsana says:

    rezeki lah tu .. gunakan sebaik mungkin yer !

  3. Zee Suhaini says:

    bestbya dapat br1m..
    zee tengok jer la orang dapat..

  4. Assalamualaikum kak ida, alhamdullilah. sabtu pagi tu sheila dah terima. beli barang keperluan untuk baby je. yang balance tu sheila jadikan simpanan pertama untuk baby.. in shaa Allah (",)

  5. Bersyukurlah kpd sesiapa pun yg dpt BRIM tu.. mudah2an dpt meringankan bebanan saraan hidup sediaada.. 🙂

  6. kalau dapat alhamdulillah 😀

  7. alhamdulillah, dapat juga meringankan sedikit bebanan. pasti semua penerima menggunakan untuk tujuan yang penting..kan.. bagi yg ada kepentinganlah.. 🙂

  8. akak belum dapat lagi…:(
    tengah tunggu leer ni hehe..

  9. Ok lah tu.boleh guna utk upah rosak keta hari tu……
    X pernah dpt br1m sbb mmg x layak….hehe

  10. blom dapat lagi.. ^^

  11. alhamdulillah rezeki..

  12. belum guna.
    biar je la ia lepak dalam bank. Kalau keluarkan, nak saja dihabiskan. Hehe~

  13. Alhamdulillah. Dah selamat beli barang2 dapur smalam.

  14. Nek Ma punya dah beli baju Ash…ekekekeke…

  15. Pergi bank hari ni beratur lagi orang dari pagi sampai petang.ruginye ain tak apply hari tu

  16. rezeki akak.. member2 pun ramai yg dpt.. saya tak dpt.. >_<

  17. alhamdulillah rezeki dpt BRIM… moga digunakan dengan manfaat… jeles sbb ai tak dpt.. huhuh

  18. Tahniah dan syukur bg sesiapa yg dapat… Gunakan sebaiknya…

  19. siksiksikkkk…aku tak layak…hurmmm

  20. husband belum dapat BR1M lagi..tengah menunggu dengan sabar..Alhamdulillah ada extra money untuk bertulkan kereta kan kak..

  21. rezeki BR1M tu kak…
    eca ne ntah dpt ntah tak.hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *