Blogspot bertukar kepada WordPress

Assalamualaikum

Blogspot bertukar kepada WordPress | Niat nak bertukar kepada wordpress tu dah lama sangat.Sejak wujudnya domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Lagi satu ilmu untuk beralih kepada wordpress ni sangat cetek.Sampai dah bertukar pun masih lagi terkial-kial.

 

Bila dalam diri ni dah sebati dengan dunia blog,dah menjadi sumber pendapatan kedua,itu yang nak lebih serius dalam berblog.Banyak perbezaan menggunakan wordpress berbanding blogspot.Mana tau kan,satu hari nanti,berhenti bekerja dan serius dalam berblog ni.Wallahualam. Apa pun berkat dorongan dari husband dan jugak kawan-kawanlah maka kisahsidairy.com bertukar kepada wordpress.Dan ini ADALAH ENTRY PERTAMA MENGGUNAKAN WORDPRESS.

 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Bila dah bertukar ni kan,rasa confuse sesangat.Yelah,totally changed 100%.Sangat tak sama dengan blogspot tau.Template pun masih lagi kecelaruan.Tapi insyallah,akan terus belajar mengenai selok belok wordpress.Dan ini adalah hadiah untuk blog sempena 4 tahun menggunakan domain.Alhamdulillah.

Insyallah,rezeki berblog sentiasa ada.Jadi perlulah simpan sedikit untuk renew domain untuk tahun depan.And yes,selalunya tak perlu membayar harga domain blogspot dengan harga yang mahal.Tetapi wordpress menggunakan bayaran yang mahal,nak bayar hosting dan domain.Memang mahal ,tapi aku rasa ianya sangat berbaloi.

 

 

so,marilah kita tengok apa yang akan berlaku sebulan akan datang menggunakan wordpress ni.

 

 

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

15 thoughts on “Blogspot bertukar kepada WordPress

    • August 27, 2018 at 6:24 am
      Permalink

      tq beb..nak mintak tolong ajarin ni

      Reply
        • August 27, 2018 at 7:09 am
          Permalink

          hahaha..tuko jangan tak tuko

          Reply
  • August 27, 2018 at 5:38 am
    Permalink

    tahniah kak ida..semoga success dlm berblogger & diperluaskan rezeki utk review..doa kn suzie jgk ye..???

    Reply
    • August 27, 2018 at 7:10 am
      Permalink

      tq dilah…alhamdulillah…

      Reply
  • August 27, 2018 at 7:20 am
    Permalink

    tahniah kak eda. moga blog kisah si dairy ni bertambah maju dan bertambah pendapatannya. blog akak ni kemas je.suka pulak menyinggahnya.

    Reply
    • August 27, 2018 at 7:50 am
      Permalink

      thanks mar,alhamdulillah..tercapai jugak nak bertukar kepada wordpress..tapi sakit kepala jugaklah kan…hahahah

      Reply
  • August 27, 2018 at 7:32 am
    Permalink

    Tahniah sahabat!
    Aku pun tunggulah nanti, nak tukar gak, tunggu dah hilang cirit hahahaha

    Reply
    • August 27, 2018 at 7:50 am
      Permalink

      tq sahabat…thanks bagi sokongan gak kat aku…rehat and minum air banyak sikit…air garam dah minum ke belum

      Reply
  • August 29, 2018 at 1:19 am
    Permalink

    Hai kak..patutlah rabia masuk ke blog akak ni rasa macam lain semacam je..Lah baru perasan akak tukar blog ke wordpress..Tahniah kak.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *