Bila Internet Dah Tamat!!

Assalamualaikum
gambar ihsan dari :cikgunaman
Blogger dan Internet memang tak boleh nak dipisahkan.betul ke tidak!!!Begitulah aku ni..Bila internet dah tiba expired dan terpaksa di renew,ambil masa jugak.hehehe..Nak ke kedai top up tu,,Kalau ada kat M2u.dah lama aku renewed.
Bila dah takde internet ni,nak sharing sesuatu pun tak boleh kan.Nak tengok fb pun tak boleh..Nak cari info apa-apa pun tak boleh..
Bukan tak boleh sangat nak hidup tanpa internet ni,tapi di zaman sekarang ni,semua info menggunakan internet contohnya Whatsapp/Telegram/Wechat and so on…Bnyak lagikan aplikasi yang menghubungkan kita menggunakan internet.
Bila dah takde internet,bila sesuatu yang disampaikan kepada kita menggunakan aplikasi² di atas ni,macam mana kan.
Nasib baik ada wifi kat rumah,tapi kalau dah malam tu,jarang ler orang nak berwassap ngan kita,kecuali ada group² dari whatssap ni kan..Meriah gitu..Kekadang sampai ke pagi diorang dok berwhatssap dalam group tu..upppff…..memang aku tak boleh nak melayan sampai ke pagi ler…
Hari ni jugak kena top up.Kang tak pasal-pasal tak boleh nak call dan berinternet.hahaha…
p/s : Kengantukkan dah terserlah lepas makan….

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

22 thoughts on “Bila Internet Dah Tamat!!

  • March 19, 2015 at 12:21 pm
    Permalink

    Kt rumah amek wifi je
    Klau keluar mlas sgt nk on9
    Nnti org ckp anti social..huhu

    Reply
  • March 19, 2015 at 5:18 am
    Permalink

    Hahaha…sama macam cik akak..dah topup balik habis juga..haha…

    Reply
  • March 19, 2015 at 5:20 am
    Permalink

    hahaha..betul tu..kalau tak ada internet rasa macam nak perang jer dunia..haha

    Reply
  • March 19, 2015 at 6:33 am
    Permalink

    saya memang tak ambil apa2 plan internet sebab saya berinternet hanya kat rumah.. kat rumah guna streamyx jer.. keluar saya lebih suka enjoy aktiviti luar, malas sgt nak online

    Reply
  • March 19, 2015 at 10:57 am
    Permalink

    Betul la..zaman sekarang bukan zaman tengok tv untuk dapatkan berita dah…tv untuk layan drama je..heheh

    Reply
  • March 19, 2015 at 12:18 pm
    Permalink

    Lagi stress kalau orang menggunakan medium WA jek, mesej dan call tak boleh agaknya..hehe..
    pengalaman sendiri

    Reply
  • March 20, 2015 at 1:21 am
    Permalink

    Skunk ni xlengkap rasanye klu xde internet, sejak guna wasap, sms pun dh t'kial-kial je…..'

    Reply
  • March 20, 2015 at 2:20 am
    Permalink

    memang sakit jiwa kalau nak guna internet tapi.. tak sedar internet tu dah tamat.. aiyoo.. menggelupur tak sudah.. blogger memang pantang tak dapat line intenet.. semua koje blog terbngkalai.. kikiki

    Reply
  • March 20, 2015 at 4:15 am
    Permalink

    Mati kutu kalau Internet takde kan.. plak tu konon2nya idea tengah banyak.. haha

    Reply
  • March 20, 2015 at 6:28 am
    Permalink

    Betul lah tu. Hidup sekarang tanpa internet macam dah tak tentu hala. Lebih-lebih lagi orang biz mcm akak ni..

    Reply
  • March 20, 2015 at 7:26 am
    Permalink

    Nasib baik ada wifi kat rumah…. kalau tak, boleh sakit jiwa sekejap…hehe

    Reply
  • March 22, 2015 at 3:53 am
    Permalink

    kalau takde internet ni, rasa mcm satu apa pun takleh buat. haha. parah2.

    Reply
  • March 24, 2015 at 3:11 am
    Permalink

    Sama lah kita. Bila quota dah habis, memang tak bley nak buat apa. Top up jer lah. Tapi kalau kat office saya pakai wifi office. Jimat sket.

    Reply
  • March 25, 2015 at 5:40 am
    Permalink

    Lya pun baru Topup utk Intrnet bulanan, bila x da Intrnet memg rasa ada serba yg x kna huhu

    Reply
  • March 25, 2015 at 5:41 am
    Permalink

    Lya pun baru Topup utk Intrnet bulanan, bila x da Intrnet memg rasa ada serba yg x kna huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *