Berbaloikah Harga Makanan Ini?

Assalamualaikum
Sebagai pengguna,kita selalu  akan rasa tidak puas hati bila membeli makanan yang mahal tak masuk dek akal kan.
Kesempatan peniaga menjual makanan dengan harga yang tak masuk akal tu lah,yang membuatkan kita lebih berhati-hati untuk memilih kedai.Lagi bagus kalau bawak bekalan dari rumah.Tapi kalau berkesempatan untuk menyediakannya kan.Kalau yang tidak tu,terpaksa jugaklah membeli.
Bukan aku nak berkira bab membeli makanan ni,tapi rasa macam tak masuk akal pulak bila harga yang diberikan tu rasa melampau.Kalau kena dengan jumlahnya oklah jugak.Ni hanya beberapa kerat sahaja isi yang ada di dalamnya..Ini baru untuk breakfast.Kalau makan tengahari,tak taulah berapa yang mereka charge.Aku beli pun sekadar peniaga yang jual hanya open table dan payung..Kena charge sehari beratus ke untuk menyewa tapak…Itu tak mungkin kan.

Saja aku besarkan gambar untuk korang nilai sendiri harganya..
Agak-agak korang,berapa harga yang dikenakan atas mee hoon kosong ni dan beberapa kerat paru tu.
Kalau korang nak tau harga untuk mee hoon dan paru ni adalah rm4..Korang rasa? berbaloi atau tidak harga tu..Tak faham lah diorang ni,nak kata harga minyak naik melambung,rasa tak munasabah pulak.haishhh…tak taulah nak salahkan sape dalam hal ni..
Memang rasa dah malas nak pi kedai tu lagi…Esok cari kedai lain pulak..Bila hari-hari gaknya tengok aku beli kat situ je,maunya dia hentam harga macam tu…

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

20 thoughts on “Berbaloikah Harga Makanan Ini?

  • March 5, 2015 at 8:35 am
    Permalink

    Mak aih..mahal tu..

    Reply
  • March 5, 2015 at 9:26 am
    Permalink

    Urm.. ikut tempat kot Ida.. kalau kat area Nurul ni consider mahal la tu.. patutnye RM2.50 ~ RM3.00 je

    Reply
  • March 5, 2015 at 9:32 am
    Permalink

    Sekarang ni sana-sini isu harga makanan ni jadi bualan.
    Kena pantau sebenarnya harga2 makanan ni.

    Reply
  • March 5, 2015 at 9:57 am
    Permalink

    biar betul..bihun dengan paru 4 ringgit??saya dok agak dalam 2.50 je..hahahah…

    Reply
  • March 5, 2015 at 9:58 am
    Permalink

    Sangat geram kalau peniaga letak harga suka hati dan tak display harga! Sakit jiwa raga

    Reply
  • March 5, 2015 at 1:10 pm
    Permalink

    Paru tu sikit sgt utk harga rm4… tak berbaloi rasanya. Jngn beli lagi lah Aida..

    Reply
  • March 6, 2015 at 1:29 am
    Permalink

    kalau kat area umah sally…bihun kosong je dah RM1.50…paru tu ikut jugak…kadang-kadang mmg capai RM4 pun kalau tambah lauk..huhuhu…tapi ikut area kawasan akak mmg x berbaloi mgkn?

    Reply
  • March 6, 2015 at 3:49 am
    Permalink

    paling mahal pun saya expect dalam RM3 jela kot.. sekali dia bg rm4.. aiyooo… T_T

    Reply
  • March 6, 2015 at 4:31 am
    Permalink

    kat area bandar tasik selatan/putrajaya memang standard tu dah harganya.

    Reply
  • March 25, 2015 at 5:25 am
    Permalink

    Sedap ke tak?
    kalau sedap okey la kot..
    Bihun goreng dan paru kalau kat kedai kita selalu makan tu mau RM 5.50..
    tapi tak sedap pun…
    Bekas makanan tu jer dah RM 1.00 kot..hehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *