Assalamualaikum
Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa.
Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa..
Contohnya macam nie..
Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page .
Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama..
Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu salah.Dan boleh menimbulkan masalah bagi orang lain sebab terpaksa clearkan beribu2 emel notification dalam satu hari..Yelah..bayangkan kalau blogger tu Follow 5 atau 6 k..dan orang yang mereka follow tu setiap seorang akan buat perkara yang sama..Bayangkan juga betapa banyak nak kena delete.
Bila dah macam nie,aku terpaksa delete je semua ..lagi puas hati.kalau takat 3-4 entry tu takpelah…Ni dah satu page nama yang sama…adohaiii…
Taktik macam nie tak berkesan untuk orang selalu terjah dan komen di blog kita.Betul tak?
Cukuplah satu entry itu dipublish dan 2-3 jam berikut boleh la publish lagi entry tu..lagipun sekarang nie terlalu banyak group komuniti blogger yang kita Join..Biarlah satu untuk satu group tu..Next dalam 2-3 jam barulah korang publish lagi..Taklah orang bosan nak terjah blog kita
Bila korang buat taktik yang salah,for sure orang akan menyampah dan delete je entry korang tu..Pernah ke korang buat macam aku ni..Kalau tak pernah confirm la aku yang bermasalah..hoho..
Janganlah ada yang kecik hati dengan entry aku ni..Anggap je ni adalah tips yang aku bagi kat korang…Tips la sangat..
Dahlah..taknak mengarut sangat..Tak taulah korang faham ke tidak apa yang aku cuba sampaikan nie..

25 thoughts on “Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

  1. Assalamualaikum kak ida. heheee sheila biasanya buat schedule post kalau terbanyak idea buat entri. hehee. dah 6 bulan buat schedule post, tapi kalau ternampak 2 post naik 1 hari maknanya sheila update entri on that day, pastu sengaja publish. hiewhiew. harap2 orang tak menyampah singgah blog sheila. heheee ~~~

  2. ish3…ni kalau pun dapat dari blog yg saya minat/follow..memang akan timbul rasa meluat..hihi. contoh kes saya pulak, saya minat tulisan seorang rakan blogger ni.. tapi bila satu-satu masa banyak sangat entry yang dia publish..sampai tak terkejar nak membaca..terus tertinggal dan terabai entri2 yang lain. kita bukannya ada masa sangat nak belek semua..hmm

  3. Kalau Muz tak da masa hadap laptop, mmg banyak entry yg autopublish… Tapi majoriti copy paste and kredit, juga cerita2 sensasi. Bab, notification plk, Muz mmg dah setting dkt privasi tak mau notification drpd sebarang urusan dlm google plus melainkan yg penting saja…

  4. tak mamapu buat macam ni sis..idea selalu lari kemanaโ†“3 jer..senang buat entri berjadual senang…jika hari ni dah publish 2 atau 3 simpan dulu entri lain dan publish bila tiada ilham datang menerjah..

  5. pendapat ain, terlampau banyak entri dalam sehari akan mengurangkan kualiti penulisan seorang blogger. lain la kalau blogger tu banyak idea dlm masa sehari sampai 10 perkara nak cerita.hihi

  6. macam akak plak memang gap kan setiap satu entry selang 2 jam atau paling cepat pun 1 jam..kadang2 terus terpublish selang setengah jam..harap2 xde yang bosan masuk blog akak…hehehehe

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.