All Posts by

siti Rohaida

Showing 3,927 Result(s)
RANDOM

Jom Xchange Banner Eda

Assalamualaikum…Wassup blogger Hari ini hari ahad…hari untuk merehatkan badan dan minda dari kerja-kerja yang menimbun kt opis tu..adoyaiiiii..(xde kene mngena ngan tajuk entry ni kan).. Korang layan je blues eda hri nie ok Yesssss…da ade Banner..kepada korang tu..jangan segan silu untuk copy banner nie & paste kt blog korang…Jangan Lupe Follow sekali..Banyak manfaat nye..yek je kan..ala…copy je la… TENKIU…veryyyyyyyyyyyyy MUCH………

FAMILY

Apa Itu Kawan

Assalamualaikum..wassup blogger.. Hari nie Eda rase nk menulis entry…Korang tau x ape ertinya kawan tu.. Kawan tu terlalu subjektif untuk kita taksirkan kerana ia sukar untuk dicari tetapi wujud dalam hidup kita seharian. K.A.W.A.N          Adakalanya kawan itu amat diperlukan dalam hidup kita.Tanpa kawan mungkin kita tidak boleh untuk melakukan sesuatu.Kehadiran seorang kawan memberikan kita sumber inspirasi didalam diri kita.Mereka memberi kita idea untuk kita melaksanakan tugas seharian.          Paling …

ILMIAH

Tips Untuk Blogger + Pelajar yang akan menghadapi exam..

Assalamualaikum ..Wassup Bloger.. Korang sihat?..Hari nie Eda masih lagi demam,selsema dan sedikit batuk..tapi kurang la dari mlm tadi.. Kat Rumah je hari nie..Since today Mc…eda dari tadi buat Blogwalking kt Blog2 lain.. Tetibe singgah kat santu blog nie..Teringat pulak yang Adik Eda akan menghadapi spm xlama lagi.. Sedia maklum kebanyakkan blogger2 nie banyak yang terdiri dari mereka yang menghadapi final exam untuk spm nanti.. So bile Eda singgah kt blog …

RANDOM

Demam+Batuk+selsema

Assalamualaikum…wasuup blog.. korang sehat x hari nie..Huhu..Eda da xsihat hari nie…semalam pun xsihat jugak… tadi bru gi klinik…dpt banyak ubat…boleh makan ke ubat2 tu…adoyaiiiii.. En.Hubby sruh mkn semua..jangan skip mkn ubatnye…Angguk je kepala…haha tp kate nak baik..kene la mkn ubat kan?nti xboleh nk beriadah cuti nie..adoyyaaaiii ubatoh ubat….mcm nk buang jerk… Klah..nk rest dlu.. Thanks to follow..blogger baru..jom ler follow me..i will follow ur back.. ariosssssssssss

FAMILY

Si Pemilik Bernama Damia Qaisara

Assalamualaikum…. wassup blogger…Korang tengok tajuk entry Eda kali nie?? Sape Si gerangan tu??Die adalah my anak sedara yang suke buat memek muka yang boleh wat aku gelak sakan..haha..ikut sape la tu kan?? Mula-Mula aku tunjukkan mama ngan papa die… Mama Die mase tengah pregnant kan Damia mama die papa die  Mybe la mama & papa die nie selalu wat memek muka..haha..da terkenan kat Damia.. Oklah tu kan Damia..Besar nanti boleh …

BLOG

Kesah Kisah Follower Ku

Assalamualaikum… Alhamdulillah…sejak2 nie follower da ramai…rase semangat nk berblogging n berblogwalking kat blog2 korang tu..salam kenal la yek…thanks sgt kt lyssa…jom la singgah blog die Klik Sini Kerana singgah blog die la..byk yang perlu dipelajari rupenye…mula-mula bukan senang nk bina blog nie.. Susahhhhhhhhhh sangat… so bagi mereka yang berangan-angan nk bina blog…sila-sila…seronok tau bile kite tengok blog kite cantik… So korang…SUDI-SUDI LA KE BLOG SAYA KLIK SINI

ILMIAH

Hukum Tepuk Tangan

Hukum tepuk tangan Pengarang kitab حفل الزفاف في الفقه الإسلامي berkata: Sesungguhnya tepuk tangan bila dilihat dari segi  hakikatnya adalah suatu  perbuatan manusia yang biasa.  Hukumnya berdasarkan faktor kepada  perbuatan tepuk tangan itu dilakukan.  Sesiapa yang bertepuk tangan kerana  untuk memberi peringatan maka perkara tersebut  adalah harus. Pengarang ini merujuk kepada sebuah buku dalam  mazhab Syafie iaitu kitab حاشية الشبراملسي .  Bila dilihat dalam kitab tersebut ada dinukilkan  dari kitan …

BLOG

Teringat Dolu-Dolu

Assalamualaikum…..wassup blogger..haha..kali kedua di hari yg same berblogging.. Ajer…. Dah pukul 11.07 minit malam..mata masih xmau tido…si hubby dok sibuk main game zombie..malas nk berebut pc ngan die..masuk blik…bukak lappy..pki broadband…nasib baik ler line ok..kalau tidak mau tanggal kepala kerusi dok berebut… Si hubby sruh tido…esok nk bangun pagi…pi keje…HUARGHhhhhhhhhhhhhhhh…Bestnyer kalau xkeje kan..dok rumah goyang kaki…hbis perut nk goyang ker…perut nk kene isi jugak….isi je ngan air…haha…opsssss…ape aku melalut nie…entry …