• BEAUTY,  produk review

    Detox Badan dengan Vitamin C Raissa

    Assalamualaikum Detox Badan dengan Vitamin C Raissa | Ada sesetengah orang tak tahu apa sebenarnya detox dalam diri seseorang tu.Betapa perlunya kita membuat detox ni untuk jadikan diri kita sihat.   APA ITU DETOX Detox adalah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati,usus dan ginjal.Bila kita berpuasa,badan akan melakukan proses detox semulajadi.Detox ini dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih dan segar.Detox juga memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.   10 SEBAB PERLU DETOX 1.KELUARKAN TOKSIN Kehidupan kita zaman kini banyak terdedah kepada toksin seperti bahan kimia,pengawet dalam makanan dan pencemaran air…

  • EVENT,  food Review

    THAI MALAY FOOD FESTIVAL 2018

    Thai Malay Food Festival 2018 | Sapa kat sini yang suka makan makanan Thailand? Aku pasti orang Malaysia dah pandai makan makanan thailand kan.Antara makanan thailand yang popular kat Malaysia ni adalah seperti Boat Noodle,Miangkham, kerabu maggi,dim sum,pulut mangga,Somtam,Aneka jenis kerabu,Tea Tarik Green Tea dan Red Tea,mangga float dan banyak lagi. Adakah yang pernah cuba makan makanan yang aku sebutkan di atas.Yelah,dengar nama je pun dah unik kan,apa tah lagi rasa makanan tu.Dan pastinya kat Malaysia ni telah banyak diadakan Food Festival bagi menengahkan makanan mereka di Malaysia ni.Antaranya Thai Food Festival yang sedang berlangsung di U Sentral Masai.So warga Johor yang berdekatan,boleh lah mencuba keunikkan makanan Thailand disini.Bila? refer…

  • food Review

    Kebaikkan pengambilan Yogurt

    Kebaikkan pengambilan Yogurt | Ramai yang dah tahu tentang kelebihan Yogurt ni.Dan ramai yang mengambil yogurt ni untuk diet,untuk jadikan salah satu makanan rutin kesihatan kan.Tapi ada jugak tak tahu tentang apa fungsi yogurt ni.Termasuklah aku.Tapi bila ramai yang dok sebut-sebut pasal Yogurt ni,of course kena ambil tahu jugak kan.   APA ITU YOGURT Yogurt adalah satu produk olahan susu yang mengandungi kalsium dan protein yang sangat baik.Di dalam Yogurt terdapat bakteria baik yang menyihatkan pencernaan iaitu Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaris dan Streptococcus Thermophillus.WHO juga telah recommend Yogurt ni untuk menangani dan merawat cirit birit.Dan apa pula kebaikkan yogurt ni pada manusia?Melalui blog Tengku Asmadi ,aku kongsikan kebaikkan yogurt ni ye.…

  • INFO

    Jadi pemandu yang selamat di jalan raya

    Assalamualaikum Jadi pemandu yang selamat di jalan raya|Pengalaman bila kereta dilanggar  5 tahun lepas.Masa tu kawan aku yang bawak kereta aku tu.Terus blurr nak call sape masa tu.Padahal husband dah banyak kali bagitau,kalau berlaku accident yang melibatkan kereta,jangan lupa call insurans.Tapi bila dah blurr,terus tak tau nak buat apa.Terkejut duduk je dalam kereta dulu.Lepas tu,barulah keluar tengok kereta.Nasib baiklah masa tu belum waktu kemuncak orang balik kerja.So takdelah kereta banyak sangat.So,bila masing² sibuk nak claim insurans,aku lagi jadik blur sebab tak tau insurans apa yang aku guna.Apatah lagi nak call..hahahaha…Masa tu lah dok sibuk call husband untuk settlekan masalah.Nasib baik kereta je yang teruk,kotlah orang yang teruk,mau haru jadinya.Walaupun kemalangan…

  • Travel

    Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

    Assalamualaikum JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.   Singapura merupakan Negara yang kecil tetapi bagi pengunjung yang datang ke sini,pasti teruja melihat keindahan dan tempat yang menarik di Singapura ni.Terdapat beberapa tempat menarik di Singapura ni yang perlu korang teroka .Ia menjadi tempat wajib singgah di Singapura apabila mereka kesini.   ANTARA TEMPAT MENARIK DI SINGAPURA Ada banyak sebenarnya tempat yang menarik di…

  • SERVIS REVIEW

    Tshirt Printing Kajang tawar harga murah

    Assalamualaikum Tshirt Printing Kajang tawar harga murah | Alhamdulillah..akhirnya terlaksana jugak segala yang telah di rancang untuk “ EKSPLORASI JDT BLOGGER KE BUKIT GAMBANG” .Semua perancangan berjalan sebaik mungkin.Ramai jugak tertanya-tanya tentang TSHIRT yang di pakai JDT Blogger semasa mereka ke sana. TSHIRT Printing Kajang dan JDT Blogger telah berkobolarasi di dalam EKSPLORASI JDT BLOGGER KE BUKIT GAMBANG pada bulan lepas.Jutaan terima kasih kepada mereka yang sudi sama-sama menjayakan program ini.Tak lupa juga kepada TEAMBPT yang telah sama-sama membantu kami dalam merealisasikan program sebegini.   Kalau korang lihat,Logo yang ada pada baju JDT Blogger ni,telah pun di design kan oleh Faizi dari @Redzneycreativemy .Sangat cantikkan design logo ni.Kalau korang yang nak menempah…

  • FAMILY

    Perginya Abang Ipar Kami pada 30 Ogos lalu

    Assalamualaikum Perginya Abang Ipar Kami pada 30 Ogos lalu | Memang tak sangka Aidilfitri lalu adalah hari terakhir kami berjumpa dengan dia.Masa dia datang rumah pun,kami dah nampak dia tak seperti biasa.Beberapa kali jugak aku dan husband bercakap pasal dia sebelum kematiannya. Allah lebih sayangkan dia.Dia meninggal sewaktu dalam perjalanan ke Hospital dari tempat kerja.Dimaklumkan Arwah tiba-tiba rebah kat tempat kerja.Sempatlah staff yang lain memberikan pertolongan.Masa tu pun arwah dah resah.Tak tau samada menahan sakit atau macam mana.Hanya dia sahaja yang tahu.Kami dapat khabar pun dalam pukul 8.++ malam.Masa tu dah bersiap nak amik abang yang akan keluar hospital malam tu jugak.Dan terpaksa batalkan niat nak ambil abang bila dapat…

  • food Review,  JOHOR

    Makan di Seafood Seri Bahagia Tanjung Langsat

    Assalamualaikum Makan di Seafood Seri Bahagia Tanjung Langsat | Actually dah berapa hari bercuti.Mood puan blog masih lagi bersedih atas pemergian abang ipar yang tak disangka tu.Nanti aku ceritakan di lain entry pasal kronologi kematian abang ipar aku tu ye.So sekarang ni ,nak bercerita tempat makan sedap di Tanjung Langsat iaitu di Kedai Seafood Seri Bahagia.   seafood seri bahagia Tanjung LangsatActually aku dah lama jugak tak ke sini.Dekat setahun jugaklah kan.Walaupun jarak dari rumah taklah begitu jauh,takdelah selalu sangat ke sini.Kalau ramai adik beradik datang,nak cari kelainan makan di tepi laut,boleh lah bawa ke sini.Di Tanjung Langsat ni,memag terkenal dengan makanan Seafoodnya tau.Makanan seafood yang disajikan juga Fresh dari…

  • produk review

    YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER GADGET BARU UMI

    Assalamualaikum AUTHENTIC YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER GADGET BARU UMI | Alhamdulillah..Akhirnya tercapai jugak hasrat umi untuk meminang AUTHENTIC YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSE ni.Lama dah tau nakkan Diffuser ni untuk letak kat rumah.Sejak umi diperkenalkan oleh kawan umi,lebih setahun kot umi pendam.Bila dia ada keluarkan yang mampu milik macam ni,terus melekat nakkan Diffuser ni.Alhamdulillah..Duit lebih umi berblog,dapat jugak kan. Bila dapat je,umi dah excited untuk cuba letak dalam bilik.Sebab umi rasa sesuai kot letak dalam bilik.Kalau dekat luar kang,sape pulak nak sedut aromaterapi ni kan.Bila umi beli AUTHENTIC YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER ni umi dapat percuma dua botol Essential Oil iaitu Lavender dan juga lemon.Dan umi memang sangat sukakan bau…

  • INFO

    Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 61 Tahun

    Assalamualaikum Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 61 Tahun | Alhamdulillah…dah 61 tahun Negara kita Merdeka.Serius bangga jadi anak Malaysia ni.Walaupun hakikat ni hati kita masih tak Merdeka dek kerana sering bersifat MUNAFIK.Bersifat pentingkan diri,bersifat angkuh dan sombong.dan pelbagai macam lagi sifat,kita tetap aman di mata dunia.   Dan semestinya setiap tahun Logo akan bertukar coraknya.Dan untuk tahun ini,Logo dicipta hasil dari Nik ZulKifli Nik hitam denga tema hari kebangsaan 2018 adalah SAYANGI MALAYSIA KU LOGO HARI KEBANGSAAN 2018   Simbol rakyat melaukan gerakan riang mengangkat tangan,dengan satu betntuk hati di hadapan menyatukan mereka.Membawa maksud warganegara terdiri daripada berbilang bangsa hidup dalam  harmoni,seia sekata,bersatu padu dan kasih sayang kepada Negara. Mesti…