• GIVEAWAY

    Blog Walking Segment by KasihJuju

    Blog Walking Segment by KasihJuju | Jom kita join segmen Blogwalking dari kasihjuju ni.Rasa macam dah lama pulak tak berblogwalking kan.Kalau takde segmen macam ni,mungkin kita takkan buat blogwalking sendiri kan.So,bila ada segmen macam ni,barulah meriah namatik! Blog Walking Segment by KasihJuju Syarat Penyertaan: Wajib ada blog. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini, Follow blog Kasih Juju, Follow Facebook Page Blog Kasih Juju –> Follow Instagram Helmi Julia di www.instagram.com/helmijulia Publish dan tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini sahaja. Segmen ini bermula dari 19 September 2018 hingga 30 September 2018 jam 11.59pm

  • GIVEAWAY

    Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana

    Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana | Petang-petang ni sebelum tunggu jam loceng berbunyi..hehehe..moh ler kita join Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana .Rasanya dah lama beno tak join apa² giveaway dari blogger kan. Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana Mana taukan jadi pemenang..boleh memenangi salah satu dari hadiah yang ditawarkan…memang awesome sangat…jom Join..klik je banner tu ye  

  • RESEPI

    Resepi Ayam Rangup Ala KFC

    Resepi Ayam Rangup Ala KFC | Tak sangka pulak menjadi kali ni.Kalau dulu aku buat jugak ayam rangup guna tepung bestari.Tapi kali ni aku ubah suai sikit mengikut citarasa aku.haha..Jom lah kita tengok macam mana agaknya resepi ayam rangup ala kfc ni.   Baru-baru ni ada jugaklah nampak diorang goreng ayam ala kfc ni.Tapi takdelah nak buat sebab takde keinginan nak membuatnya.Tapi semalam,si anak dara dok sibuk tunjuk ayam kat TV.So,bila masuk dapur,tengok ada lagi tepung bestari.So,umi buatlah ikut cara umi untuk goreng ayam rangup ala kfc tu.Nak buat ayam rangup macam kfc tu mudah je kalau kena dengan caranya.So,meh la umi ajar sikit cara membuatnya ye. BAHAN-BAHAN UNTUK BUAT…

  • INFO,  JOHOR

    Promosi kerja kahwin Johor 2018

    Promosi kerja kahwin Johor 2018 | Kepada bakal-bakal raja sehari yang sedang mencari perunding perkahwinan Johor Bahru, inilah masa yang korang tunggu-tunggu.Pakej perkahwinan yang mungkin kena dengan budget korang tu.   Promosi Kerja Kahwin yg di tunggu2 oleh Pengiat Seni Andaman dan juga bakal2 pengantin khasnya. Himpunan Perunding2 Perkahwinan paling Popular di Bandaraya Johor Bahru sempena Pameran Pengantin Johor di Angsana Johor Bahru Mall @ Gala Seri Pesona Pengantin by Juz Zarith Innovation yg bertemakan The Glam Wedding. 💖 Penata Rias Pentas Glam Wedding by Dsani Bridal 💖 Exclusive Fashion Showcase by Gulatis 💖 Model Search 2018 by TNF The New Face 💖 OP by Trisno Quartris & Jepp Fujiwara…

  • RESEPI

    Resepi Tahu Bergedil daging simple

    Resepi Tahu Bergedil daging simple | Actually dah kali ke berapa entah buat tahu bergedil ni.Tahu Bergedil ni sedap makan petang-petang cicah dengan sambal kicap.Resepi tahu bergedil ni senang je nak buat.Cuma kita nak dengan taknak je membuatnya.Meh aku tunjukkan bagaimana nak buat tahu begedil ni. RESEPI TAHU BERGEDIL DAGING SIMPLE – Beberapa biji kentang(direbus dan dilenyek sehingga hancur) – Seulas bawang merah dihiris halus – Daun sup – Daging cincang Ramly(ikut suka nak pakai yang mana) – Sedikit Garam – Sedikit Gula – Tauhu goreng(aku beli yang dah siap) -2 biji telur CARA BUAT ISI TAHU BERGEDIL Rebus kentang sehingga lembik dan hancurkan.Di dalam kuali panaskan sedikit minyak dan…

  • INFO

    Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah

      Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah | Walau nilai yang kita sedekahkan itu hanya mengikut kemampuan diri,Insyallah, Allah swt tetap mengambil kira amalan yang kita telah lakukan.Balasan orang yang bersedekah tu memang banyak dan indah.Kenapa tidak kita untuk bersedekah kan. Rasulullah SAW bersabda :- Barangsiapa yang bersedekah dengan sebiji kurma yang diperoleh dari usaha yang halal sementara Allah tidak menerima kecuali yang halal, Allah akan menerimanya dengan tangan kanan Nya(Yakni menerima dengan berkahnya).Kemudian dia melipat gandakan berkahNya bagi pelakunya, sebagaimana seseorang dari kalian melipat gandakan maharnya. SRITI Tahfiz Al-Hikmah yang terletak di Johor Bahru telah menumpang operasinya di sebuah rumah sewa Taman Manis,Kelapa Sawit Johor.Mereka memerlukan bantuan bagi menyiapkan bangunan…

  • PARENTING

    Adakah kita Mendera anak dalam Senyap?

    Adakah kita Mendera anak dalam Senyap? | Pernah tak rasa macam tu?Dera anak dalam senyap,walaupun secara amnya,kita tak terniat nak mendera mereka.Tapi sebenarnya penderaan tu dah pun berlaku?Bila? Bila mana kita biarkan mereka  dengan soalan dan soalan tu kita jawab dengan cara yang bakal mengguriskan hati dan perasaan mereka. Kadang-kadang ,bila anak dah tido ni,bila mana kita usap-usap mereka,terus timbul rasa bersalah sebab tak jawab pertanyaan mereka.Soalan tu kadang-kadang walaupun pada kita benda yang remeh,tapi boleh buatkan mereka terasa.Dah menjadi tabiat anak-anak bila mereka suka mengulang kembali soalan walaupun dah diberikan jawapan.Pernah jugak,selalu jugaklah kan,bila dah bosan dengan soalan si Naura tu,aku terus marah dia.Suruh cepat-cepat dia tidur. Lepas tu…

  • food Review,  JOHOR

    Makan di SDS Bakery & Cafe Desaru Bandar Penawar

    Makan di SDS Bakery & Cafe Desaru Bandar Penawar | SDS  Bakery & cafe Bandar Penawar Kota Tinggi baru sahaja di lancarkan beberapa minggu lepas.Disebabkan masa pelancaran tu aku tak dapat nak join,jadinya kita pergi lah hari lain. Aku ada cerita pasal Pembukaan SDS Bakery & Cafe Desaru Bandar Penawar di SINI . Memandangkan hari tu aku nak balik ke Kota Tinggi,Maka sempatlah singgah makan di sini.1st impression aku bila nampak kedai kek di desaru ni,wow…besau bak ang.Mestilah nampak selesa kan.SDS Bakery di Desaru ni berdekatan dengan Sekolah Sukan Bandar Penawar.Nak mencarinya memang sangat senang lah.Korang masuk je Jalan nak ke Desaru tu,dari Petronas terus sahaja.Sebelum Sekolah Sukan Bandar Penawar…

  • INFO,  JOHOR

    BANTUAN INSENTIF KURSUS KAHWIN JOHOR

    BANTUAN INSENTIF KURSUS KAHWIN JOHOR | Bagi mereka yang belum lagi mengambil Kursus kahwin.Berita baik kerana bantuan insentif kursus kahwin di Johor Bahru dianjurkan oleh KURSUS KAHWIN JOHOR HQ. . Yuran boleh di claim semula selepas habis kursus. (Terhad 12000 peserta terawal yg claim) Dan ada lagi satu utk korang yg ambil kursus dengan kami, PERCUMA E-Book “26 Tips Jimat Belanja Kahwin & Murah Rezeki” (bernilai RM20) – untuk 800 peserta terawal je.   Tempat adalah sangat terhad dan sebelum kuota percuma habis, lebih baik korang rebut peluang ni.Mereka yang akan menyertai Kursus kahwin ini akan diberikan taklimat tentang cara membuat tuntutan semula yuran semasa kursus nanti LOKASI KURSUS KULAI…

  • food Review,  JOHOR

    Nasi Ayam Penyet Top 10 Kampung Pasir Putih

    Nasi Ayam Penyet Top 10 Kampung Pasir Putih | Sebut pasal makan,memang dah lama tidak aku tak ke Nasi Ayam Penyet Top 10 di Kampung Pasir Putih ni.Kalau dulu masa Officemate ramai perempuan,kedai makan nasi ayam penyet Top 10 ni adalah menjadi tempat wajib kami makan. kredit to : http://johorkaki.blogspot.com Tapi takdelah setiap hari.Dalam seminggu tu,mesti pekena Nasi ayam penyet ni.Tapi bila dah ramai yang MOVE ON untuk cari kerja lain.Dan yang tinggal pun hanya beberapa kerat je,Sebab tu ler jarang nau nak ke sini.Kebiasaannya orang datang ke sini untuk Makan Nasi ayam penyet meskipun ada beberapa lagi menu yang menarik seperti bakso,Pecel Lele,Udang,Puyuh dan gado-gado. Seperti kebiasaannya aku order Nasi…