althea,  review product

Althea Milk Cream Peel Mask

Althea Milk Cream Peel Mask | Bau je dah menarik perhatian aku untuk mencuba produk baru dari Althea ni.Actually, memang tak sangka ada Peel Mask yang berunsurkan susu ni tau.Sebab tu rasa curious sangat nak mencuba Milk Cream Peel Mask dari Althea ni.

Masa bukak kotak Pink dari Althea ni, nampak Packaging pun memang dah tak sabar nak mencuba tau.Inikan pula nak merasai sendiri menggunakan Masker yang berasaskan susu ni.Dah macam bau mandian baby pun ada tau.Bila dapat bau haruman dari Althea Milk Cream Peel Mask ni, terus jatuh cinta pandang pertama.Packaging jangan cakap la..Somel sesangat weh!

Althea Milk Cream Peel Mask
ALTHEA MILK CREAM PEEL MASK

 

 

Nampak tak packaging Milk Peel Cream Mask tu.Itu belum lagi cerita perkara yang best tentang produk ni.Actually aku suka sangat packaging produk ni sebab ia didatangkan dalam bentuk botol pump yang memudahkan kita mengawal pengeluaran mask yang kita nak.Jadi takdelah terlebih sangat kan.Lagi satu botol yang kecil memudahkan aku bawa untuk travel dan muat disimpan di tempat yang terhad..Thumbs up Althea…

Althea Milk Cream Peel Mask

Jom kita tengok pulak apa yang aku kata best sangat dengan produk Althea yang terbaru ni.Mesti korang dah tak sabar nak tau kan rahsia yang terdapat di dalam botol ni..cewah….

Althea Milk Cream Peel Mask ni bersifat seperti Clay(tanah liat) Korang tau kan rupa tanah liat tu macam mana kan.So, suprisely ia akan berubah menjadi seperti gambar di bawah.

 

Bila di sapu rata dan dibiarkan selama 30-60 saat, tekstur Clay yang di sapu tadi akan menjadi bubble seperti di atas.Kalau korang tengok whiped Cream tu, macam tulah tekstur dia tau.Rasa macam nak makan je…hahaha Masa ia berubah menjadi bubble, korang akan rasa skin korang macam geli-geli gitu.Orang kata geli, tapi aku rasa gatal-gatal pulak..hahaha…tak taulah kan, ikut skin masing-masing.Tapi seriouslah memang best sangat-sangat.

Althea Milk Cream Peel Mask

Selepas kira 30-60 saat, korang boleh bilas dengan air suam.Memang best sangat skin kita selepas cuci tau.Kalau korang nak tahu, 3 bahan yang terdapat di dalam Peel Cream mask ni sangat-sangat bagus untuk repair skin kita menjadi lembut tau.Antara 3 bahan utama yang terdapat di dalam Althea Milk Peel Cream Mask iaitu AHA, BHA dan juga Triplex Exfoliating. Dengan ekstrak protein susu di dalamnya, ia mampu memberikan kulit rasa lembap dan menaikkan semula kulit yang kusam.Ekstrak AHA dan BHA juga bagus untuk menghapuskan sel-sel kulit mati.Bukan itu sahaja, ia jadikan kulit lebih cerah dan halus serta menjadikan kulit lebih lembap.

 

 

Cara Guna Althea Milk Peel Cream Mask

1.Basahkan muka dengan air

2.Pam sedikit mask dan ratakan di muka

3.Tunggu sehingga 30-60 saat

4.Bilas dengan air suam

Bahan yang terkandung di dalam Althea Milk Peel Cream Mask

Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol*

 

 

HARGA ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK

RM36 (50ML)

 

Pandangan aku pada produk Althea Milk Peel Cream Mask

Keseluruhannya aku memang suka dengan Milk peel cream mask ni.Kulit jadi lebih lembap dan nampak segar bila lepas guna mask ni tau

Packaging : Good

Quality (Effect on Skin) : Good

Price : Reasonable

Korang yang nak dapatkan Althea Milk Peel Cream Mask ni ,boleh terus ke webstie Althea di bawah ni ye.Dan jika korang nak dapatkan FREE SHIPPING untuk kesemua produk Exclusives ni boleh gunakan Kod : PBSHIP 

 

 

https://my.althea.kr

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *