Althea Milk Cream Peel Mask

Althea Milk Cream Peel Mask | Bau je dah menarik perhatian aku untuk mencuba produk baru dari Althea ni.Actually, memang tak sangka ada Peel Mask yang berunsurkan susu ni tau.Sebab tu rasa curious sangat nak mencuba Milk Cream Peel Mask dari Althea ni.

Masa bukak kotak Pink dari Althea ni, nampak Packaging pun memang dah tak sabar nak mencuba tau.Inikan pula nak merasai sendiri menggunakan Masker yang berasaskan susu ni.Dah macam bau mandian baby pun ada tau.Bila dapat bau haruman dari Althea Milk Cream Peel Mask ni, terus jatuh cinta pandang pertama.Packaging jangan cakap la..Somel sesangat weh!

ALTHEA MILK CREAM PEEL MASK

 

 

Nampak tak packaging Milk Peel Cream Mask tu.Itu belum lagi cerita perkara yang best tentang produk ni.Actually aku suka sangat packaging produk ni sebab ia didatangkan dalam bentuk botol pump yang memudahkan kita mengawal pengeluaran mask yang kita nak.Jadi takdelah terlebih sangat kan.Lagi satu botol yang kecil memudahkan aku bawa untuk travel dan muat disimpan di tempat yang terhad..Thumbs up Althea…

Jom kita tengok pulak apa yang aku kata best sangat dengan produk Althea yang terbaru ni.Mesti korang dah tak sabar nak tau kan rahsia yang terdapat di dalam botol ni..cewah….

Althea Milk Cream Peel Mask ni bersifat seperti Clay(tanah liat) Korang tau kan rupa tanah liat tu macam mana kan.So, suprisely ia akan berubah menjadi seperti gambar di bawah.

 

Bila di sapu rata dan dibiarkan selama 30-60 saat, tekstur Clay yang di sapu tadi akan menjadi bubble seperti di atas.Kalau korang tengok whiped Cream tu, macam tulah tekstur dia tau.Rasa macam nak makan je…hahaha Masa ia berubah menjadi bubble, korang akan rasa skin korang macam geli-geli gitu.Orang kata geli, tapi aku rasa gatal-gatal pulak..hahaha…tak taulah kan, ikut skin masing-masing.Tapi seriouslah memang best sangat-sangat.

Selepas kira 30-60 saat, korang boleh bilas dengan air suam.Memang best sangat skin kita selepas cuci tau.Kalau korang nak tahu, 3 bahan yang terdapat di dalam Peel Cream mask ni sangat-sangat bagus untuk repair skin kita menjadi lembut tau.Antara 3 bahan utama yang terdapat di dalam Althea Milk Peel Cream Mask iaitu AHA, BHA dan juga Triplex Exfoliating. Dengan ekstrak protein susu di dalamnya, ia mampu memberikan kulit rasa lembap dan menaikkan semula kulit yang kusam.Ekstrak AHA dan BHA juga bagus untuk menghapuskan sel-sel kulit mati.Bukan itu sahaja, ia jadikan kulit lebih cerah dan halus serta menjadikan kulit lebih lembap.

 

 

Cara Guna Althea Milk Peel Cream Mask

1.Basahkan muka dengan air

2.Pam sedikit mask dan ratakan di muka

3.Tunggu sehingga 30-60 saat

4.Bilas dengan air suam

Bahan yang terkandung di dalam Althea Milk Peel Cream Mask

Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol*

 

 

HARGA ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK

RM36 (50ML)

 

Pandangan aku pada produk Althea Milk Peel Cream Mask

Keseluruhannya aku memang suka dengan Milk peel cream mask ni.Kulit jadi lebih lembap dan nampak segar bila lepas guna mask ni tau

Packaging : Good

Quality (Effect on Skin) : Good

Price : Reasonable

Korang yang nak dapatkan Althea Milk Peel Cream Mask ni ,boleh terus ke webstie Althea di bawah ni ye.Dan jika korang nak dapatkan FREE SHIPPING untuk kesemua produk Exclusives ni boleh gunakan Kod : PBSHIP 

 

 

https://my.althea.kr

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

17 thoughts on “Althea Milk Cream Peel Mask

  • November 22, 2018 at 11:23 am
    Permalink

    Bestnya kak. Kota suka produk yang berasaskan dari susu ni.
    Sebab nanti kulit jadi lembut macam baby.
    Kenapa la packing dia comel sangat. Haha
    Harga pun mampu milik tu.
    Ingatkan mahal.

    Reply
  • November 22, 2018 at 11:40 am
    Permalink

    biasa tgk mask ni yg dr buah or sayuran tp kalini dr susu ye…tk pernh try lg…sure best bila try mask berasaskan susu dr althea ni..tq for sharing your experience

    Reply
  • November 22, 2018 at 12:36 pm
    Permalink

    Rawlins pun suka gila bila dia start jadi bubble tu. Rasa macam dalam awan hehehe. Nak geget muka sendiri pun ada.. hahaha. Skin after that memang best kan

    Reply
  • November 22, 2018 at 5:31 pm
    Permalink

    seriously suka gilaaa tgk packaging dia, comel gilaaa hahahah dan unique betul, mmg favourite qeela nk mengumpul benda2 design comel & unique mcm ni tau haha. product ni pon sounds great, nnt bolehla try 😊

    Reply
  • November 22, 2018 at 5:37 pm
    Permalink

    Nad belum cuba lagi. Tapi tengok nampak best je..ni yang tak sabar nak cuba..hehee..Best produk daripada susu ni..

    Reply
  • November 22, 2018 at 7:10 pm
    Permalink

    suka dengan produk ni…sebab dia macam unik..and nama pun milk rupa pun macam susu ..mmg baca review ramai yang uji produk ni bagus 🙂

    Reply
  • November 22, 2018 at 7:25 pm
    Permalink

    Ala kita nak guna juga boleh ker untuk orang lelaki guna produk orang perempuan ni heheheh nak putih dan cantik lah ni… kalau ada isteri boleh lah bawakan dan juga tumpang guna jer hehehe…

    Reply
  • November 23, 2018 at 2:42 am
    Permalink

    Tak sangka ada dalam bentuk cream then bertukar pula jd buih halus. Nampak produk althea semua best-best. Nak pakai pun mudah. Kalau guna air sejuk biasa boleh ke? Ke susah nak tanggalkan produk tu nanti?

    Reply
  • November 23, 2018 at 6:59 am
    Permalink

    Liez dh cuba mmg best. Bila sapu dekat muka macam clay je tapi lama2 kluar buih2 boleh rasa geli-geli atas kulit muka.. seeonok dan boleh rasa perbezaan

    Reply
  • November 23, 2018 at 8:11 am
    Permalink

    wahh akk dh rasmikan.. Kita baru je bukak parcel semalam.. Nnti nk try la.. Semalam bukak2 pon dh bau susu.. Wangi.. Bau mcm baby bath… Boleh try nnti.. Btw nice packaging dia..

    Reply
  • November 23, 2018 at 10:12 am
    Permalink

    Bestnya yg milk peel mask tu. tekstur dia nampak lembut betul. Rasa teringin nak cuba. Packaging produk Althea nie selalu mmg ringkas tp cantik. Suka dengan simplicity dia

    Reply
  • November 23, 2018 at 10:54 am
    Permalink

    TB dah try .. sangat-sangat best.. rasa macam meletup2 kecil kat muka masa bubble tu mula keluar.. alahai.. 1st time guna mask yang ada bubble macam ni.. best sangat2.. hehe

    Reply
  • November 23, 2018 at 12:01 pm
    Permalink

    I can’t wait to try this out, I love products that smellday goI’d, I’ve got ordered my and receive it a few days ago.

    Reply
  • November 25, 2018 at 1:05 am
    Permalink

    Milk peel mask Althea memang best. Teksturnya nampak gebu and lembut kan? Nak cuba juga kalau ada peluang. 😀

    Reply
  • November 28, 2018 at 10:19 pm
    Permalink

    geli-geli..hmmm..camne yeak rasa dia tu..tazabarrr nak try…hehe..nnti ai share ai punya plak…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *