Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

Althea Make Up Box complete untuk wajah umi cantik | Cantik lah sangat kan.Tapi Dah cukup complete kan wajah umi dengan make up sempurna.Untuk Beginner macam umi dan tak selalu sangat bermake up mungkin dah cukup kan…

Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

 

Seperti yang korang tahu, umi memang suka dengan produk beauty Korea ni.Kalau tak caya, boleh je search kat blog umi ni tentang Althea.Kalau sebelum-sebelum ni umi selalu dapat produk skincare dari Althea, tetapi kali ni berbeza sikit.Umi dapat Make up box yang complete di dalamnya peralatan make up dari concealer sampai la ke Lipstick tau.

 

Actually kedatangan make up box ni adalah bagi memperkenalkan produk terbaru dari Althea dan yang spesialnya, ia melibatkan kolaborasi dengan penyanyi dan pelakon terkenal dari Indonesia iaitu BUNGA CITRA LESTARI.Meh umi kenalkan pada korang nama produk yang berkolaborasi Althea dan Bunga Citra Lestari ni

 

EYESHADOW PALLETE SUNRISE AND MOONRISE

EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA

EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA ni terdapat 8 warna yang boleh digayakan untuk siang dan malam hari.Ada yang mate,shimmer dan ada yang glitter yang sesuai digayakan mengikut tema korang.

Disebabkan umi menggunakannya di siang hari, maka warna eyeshadow taklah begitu ketara kan.kira light² jelah kan.

Nak dapatkan Eye Pallete Sunrise and Moonrise dan boleh dapatkan di link bawah ni ye.Untuk korang yang nak dapatkan 30% Offer guna code BCL30

Kalau dalam list make up kan, mesti ada concealer.Apa guna concealer tu.Orang yang bermake up ni mestilah tahukan apa kegunaan concealer ni kan.Apa yang umi tau,walaupun umi ni bukanlah orang yang suka nak pakai benda-benda macam ni, tapi sebagai wanita ni, kena tau jugak kegunaan concealer ni yedak!!

Concealer ni berfungsi untuk menutup segala cela dan juga kekurangan pada kulit muka kita.Contohnya di bawah mata, bila mata korang jenis mata panda, at least bila guna concealer tu, hilanglah mata panda tu.Mana-mana skin kat muka yang ada kesan-kesan jerawat ke, boleh la tutup pakai concealer tu.And that’s why make up box dari Althea ni terdapat Flawless Creamy Concealer

FLAWLESS CREAMY CONCEALER ALTHEA

Flawless creamy concealer dari Althea ni mampu untuk mencegah dari wajah nampak tak sekata, Formula yang terdapat di dalam concealer ni pun mampu untuk melembap dan memperbaiki kulit muka kita,sementara sifatnya sendiri yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah kita sepanjang hari.Jadi takdelah muka nampak comot kan..hehehe..

Flawless Creamy Concealer dari Althea ni terdapat 4 shades iaitu:-

  • 01 Vanilla
  • 02 Ginger
  • 03 Honey
  • 04 Mocha

Yang nak dapatkan produk ni boleh klik link di bawah ni

Apa pulak produk seterusnya di dalam Althea Make Up Box ni.Jom tengok apa lagi.

SKIN RELIEF SPOT FILM GEL

SKIN RELIEF SPOT FILM GEL ini wajib digunakan sebelum memakai foundation tau. Rawatan zit-zapping ini adalah formula revolusioner yang digunakan secara tipis pada kulit sebelum mengeringkan ke kanvas licin, melindungi kawasan tersebut dan membolehkan solek untuk diterapkan tanpa jejak! Ia mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan, sementara campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat semasa anda keluar dan kira-kira. Katakan selamat tinggal kepada tompok-tompok jerawat yang sangat hambar dan selamat datang untuk kulit tanpa cacat

Umi ni bukanlah PRO sangat bab make up kan..Tapi hobi umi memang suka tengok make up tutorial.Kalau tengok tu, macam cantik,flawless je make up diorang.

Oklah…Lagi umi nak perkenalkan dengan korang antara produk lain yang ada di dalam Make up Box dari Althea ni.

SPOTLIGHT EYE GLITTER

Spotlight Eye Glitter ni memang penambah seri tau.Umi letak sikit dekat hujung mata dan bawah mata supaya naiklah kan seri dibahagian mata.Orang kata, solekkan mata memainkan peranan penting tau dalam make up ni.So, abaikan mata umi yang bengkak macam panda tu.Nasib baik umi boleh cover dengan Flawless Concealer tu.

Spotlight Eye Glitter ni ada dua warna yang cantik iaitu :-

  • Gold
  • Pink

Nak dapatkan Spotlight Eye Glitter ni boleh klik link di bawah ni 

Last But not least la kan…Mestilah tak lengkap make up kalau takde lisptick.Tapi kali ni umi nak kenalkan produk dari Althea iaitu Watercolor Cream Tint.Shades yang Althea keluarkan ni memang semua cantik-cantik tau.

WATERCOLOR CREAM TINT

Watercolor Cream Tint ni memang best.Tahan lama tau.Untuk keluaran ni, terdapat 4 jenis warna iaitu :-

  • 01# Plum Cream
  • 02#Strawbery Cream
  • 03#Peach Cream
  • 04#Marron Cream

Tengokkan warna-warna dari Watercolor Cream Tint ni..Cantikkan semua.

Kalau korang nak dapatkan salah satu atau kesemua warna ni, boleh dapatkan di link bawah ni

Nak tengok Umi make up boleh klik Link SINI ye..hahaha…hentam keromo je umi ko make up.Tak kisahlah..Janji semua pakai.

Untuk pembelian korang boleh lihat website seperti dibawah ni.
 
Website
 
Facebook
 
Instagram

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

3 thoughts on “Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

  • February 21, 2019 at 11:37 pm
    Permalink

    wahh cantik2 ye color.. syok ni main makeup2. nak jimat eyeshadow tu siap buat shading skali.hehe

    Reply
  • February 22, 2019 at 4:20 pm
    Permalink

    suka suka althea make up box ni..complete semua…in love sangat tau ngan barang2 dlm box althea yang ni…kebetulan plak saya mmg suka mekap2 ni walaupun idak la terer sangat…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *