Aktiviti Mengajar untuk bayi sehingga 6 tahun - Kisahsidairy.com

Aktiviti Mengajar untuk bayi sehingga 6 tahun

Aktiviti Mengajar untuk bayi sehingga 6 tahun

Assalamualaikum
Bila dah ada anak ni,banyak input yang kita kena masukkan pada anak-anak.Of courselah benda yang baik-baik kan.Antaranya pendidikan yang berunsurkan ilmiah dan agama.Sebab kalau kita silap mengajar,anak akan cepat bosan.Nak-nak pulak anak yang super duper aktif ni.Banyak ilmu yang perlu kita cari gali untuk anak-anak ni.Bila masuk Homeschooling Genius Syurga ni,membuka mata aku sebagai parents,untuk memberikan pendidikan sejak mereka bayi lagi.
sumber:google
Aku pun masih belajar,walaupun sedikit terlambat tapi takpe kan.At least kita dah mencuba yang terbaik untuk kita dan anak-anak.
Lagilah bila dah ada anak dara dua orang tu,nasib baik lah sorang lagi tu belum pandai bermain.hehehe..Ini semua sebab sel-sel otak ummi dia pun nak berkembang setelah masuk Homeschooling Genius syurga.Ada je terlintas untuk membuat sesi pembelajaran untuk awfiyah.
Aku ada terbaca schedule aktiviti  untuk anak-anak mengikut umur.Itu pun aku dalam proses pembelajaran jugak..Meh aku share sikit ye
Aktiviti Mengajar / Memasukkan Al-Quran Bagi bayi baru lahir sehingga 6 tahun

Nilah perkongsian pagi ni untuk korang.Sumber ni aku dapati di Homeschooling Genius Syurga.
Moga sama-sama memberi manfaat untuk korang dan juga anak-anak syurga kita kan

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

17 thoughts on “Aktiviti Mengajar untuk bayi sehingga 6 tahun

  1. Terima ksh sis kongsi ilmu ni..halalkan ya. Ruby nk mik info utk pratikkan pada anak2…
    5thn,3thn dan 9bln..

    Maknya pun baru nk berkembang sel2 otak ni..nk kena byk cari gali info parenting lagi & lagi

  2. Farah suka membaca segala yang dikongsikan di group tersebut… 🙂 …Tahniah kak kerana berkongsi ilmu yang dapat kita perolehi di sana di sini juga… Ilmu yang baik sememangnya untuk dikongsikan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *