A'Bloom Produk terbaru dari Althea - Kisahsidairy.com

A’Bloom Produk terbaru dari Althea

A’Bloom Produk terbaru dari Althea

A’Bloom Produk terbaru dari Althea | Ada je produk baru dari Althea yang mengujakan..Pulak tu poduk yang dikeluarkan selalunya memang terbaik.

Baru-baru ni Althea ada mengeluarkan produk terbaru yang awesome dan of courselah umi tak ketinggalan untuk mencuba produk terbaru mereka

A’bloom adalah produk yang dikeluarkan oleh Althea yang HANGAT macam goreng pisang panas.Dan kalau korang nak tahu apa yang ada dalam set Althea A’Bloom ni adalah

 

ALTHEA A’BLOOM SET TERDIRI DARIPADA

– A’bloom Mask Sheets (Watermelon, Avocado, Lemon Lime, Peach)
– A’bloom BHA Blackhead Blaster
– A’bloom Meringue Puffs (Baby Meringue Puffs x3 + Giant Meringue Puff x1)

Hah..Meh umi terangkan satu persatu kenapa korang perlu beli Althea A’Bloom ni.Dan kenapa ramai sangat nak menggunakan produk ni.Di Website Althea, selalu sahaja kehabisan stock tau.Especially mask sheet.Hah..Meh umi terangkan satu persatu produk A’Bloom ni

A’BLOOM MASK SHEETS

Mask sheet A’ bloom ni mempunyai 4 jenis iaitu Watermelon, Avocado, Lemon Lime dan Peach.

MOISTURIZING WATERMELOM MASK (Keep Calm and Stay Hydrated)

Sheet mask yang penuh dengan pelembap dan penghidratan untuk kulit korang.Mask dari Ekstrak tembikai ini memberikan kulit kekal terhidrasi dan bau lavender memberikan ketenangan saat korang menggunakannya.

Bahan utama Citrullus Vulgaris (Tembikai) Ekstrak Buah, Ekstrak Lavandula Angustifolia (Lavender)

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/moisturizing-watermelon-mask-10-sheets

Harga : RM15

 

NOURISHING AVOCADO MASK ( The Superfood that is supergood)

Mask Sheet Avocado ni penuh dengan antioksida untuk menyburkan dan melindungi kulit dari faktor alam sekitar yang bahaya dan mencegah kekerutan di wajah.

 

Menggunakan ekstrak alpukat dan bunga raya untuk kulit lembut dan bersinar.

Bahan utama Adenosine, Persea Gratissima (Alpukat) Ekstrak Buah, Ekstrak Bunga Hibiscus Sabdariffa.

 

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/nourishing-avocado-mask-10-sheets

Harga : RM15

BRIGHTING LEMON LIME MASK ( Simply The Zest)

Mask Sheet ini mencerahkan kulit yang kusan dengan memberikan cahaya semulajadi dari dalam.

Vitamin C dari ekstrak limau dan kapur menghilangkan bintik gelap dan teh hijau memberikan kesan yang semakin cerah.Bahan utama Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/brightening-lemon-lime-mask-10-sheets

Harga : RM15

ANTI BLEMISH PEACH MASK (Thats Just Peachy)

Mask anti cacat ni dapat membersihkan muka dan melegakan kulit yang sensitif 

Dengan menggunakan  ekstrak pic dan minyak pokok teh untuk mengawal minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit lembut halus.


Bahan utama Prunus Persica (Peach) Ekstrak Buah, Ekstrak Daun Melaleuca Alternifolia (Teh Pokok)

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/anti-blemish-peach-mask-10-sheets

Harga : RM15

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ok dah..Habis sampai situ tentang Mask Sheet yang macam goreng pisang panas tu. Dekat website dah out of stock..Kena rajin buka website ni la .kot² dah restock. kena cepat² order.

So, moh cerita tentang produk lain dalam produk A’Bloom ni.

BHA BLACKHEAD BLASTER ( Blackhead out whithout Ouch)

Korang wajib beli Blackhead Blaster ni tau….Seriously best.Umi dah gunakan lebih 2 minggu dan hasilnya memang best.Kulit rasa licin lepas guna.Lepas tu, blackhead dan whitehead. Tak perlu rasa sakit untuk keluarkan Blackhead korang okeh.

Bahan utama BHA Asli (White Willow Bark Extract 5,000ppm)

 ➡  ➡ Tips dari Umi bila gunakan BHA Blackhead Blaster ni.

Pertama kali korang wapkan muka korang dengan air panas.Kemudian ambil BHA BLACKHEAD BLASTER ni dan gosok di tempat yang mempunyai blackhead tu. Kemudian korang biarkan seketika dan gunakan stick untuk keluarkan jerawat tu dan raup bha blackhead blaster yang ada di kulit muka korang

Lepas cuci korang akan rasa dan nampak blackhead korang hilang.Umi buat seminggu sekali tau.Biasa lah kan..Blackhead ni payah nak hilang.So, korang kena buat selalu menggunakan BHA Blackhead Blaster ni.

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/bha-blackhead-blaster

Harga: RM16

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Next  umi akan cerita Meringue Puff pulak. Actually ada dua size iatu giant dan juga baby puff . Tengok pada Puff ni, rasa nak makan pulak..Cute dan juga sayang nak guna…heheheh.

GIANT MERINGUE PUFF 

Saiz yang besar sesuai untuk penggunaan di kawasan luas seperti pipi dan dahi. Senang nak guna, Complete kan make up dan yang penting boleh guna dua cara iaitu kering dan basah.

Umi suka guna dengan cara basahkan puff tu..

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/giant-meringue-puff-1p

Harga : RM8

 

BABY MERINGUE PUFF

Yang ni lagi comel.Korang kalau beli Baby Meringue puff ni dapat 3 tau dalam satu kotak.Untuk penggunaan di bawah mata memang sesuai sangat la.Tapi umi pun gunakan di seluruh kawasan muka dengan baby meringue puff ni.Sama jugak, boleh gunakan dengan cara basah dan kering.

Link : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom/baby-meringue-puff-3p

Harga : RM11.00

 

So, itu sahaja yang umi nak ceritakan kat korang.Dan seriously umi suka dengan Althea A’Bloom ni.Nanti bila dah ada stock, umi nak beli lagi mask Sheet dia tu.

Untuk korang yang nak dapatkan produk Althea ni, macam biasa terus ke website mereka

https://my.althea.kr/

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

4 thoughts on “A’Bloom Produk terbaru dari Althea

  1. yeeeeee….mask sheet tu da out of stock kat web althea…hahaha! hari tu nak beli sebab nampak mekonie post kat IG…hancur harapan nak bermask sebelum raya…wakakakka

  2. Sis paling menggile pakai mask, tak kiralah brand apa, memang akan beli berdozen mask untuk buat stok hehehe…terbaru rezeki dapat menang Renuef tu, terus bertimbun mask kat rumah..

    Yang Althea je tak pernah lagi cuba..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *