Showing 48 Result(s)
INFO

Tokio Marine -RHB Offer 2 month premium waiver through RHBTenang Campaign

Tokio Marine Life Insurance Malaysia Bhd.(TMLM) and RHB BankingGroup (RHB)reachedanother milestoneintheirBancassurance Partnership by launchingthe“RHBTenang Campaign”. The Perlindungan Tenang TokioMarine-StarterPack is a simple and affordable Life Protection Plan offered digitally to all Malaysians. The plan was designed to keep Malaysians financially protected against unfortunate events with a convenient claims process. Users of this plan can have peace of mind knowing that their loved ones and dependents will be covered if the …

Pageviews Dah Cecah 7 Juta dan cara naikkan PV Blog
BLOG

Pageviews Dah Cecah 7 Juta dan cara naikkan PV Blog

Pageviews Dah Cecah 7 Juta dan cara naikkan PV Blog | Takde apa yang nak dibanggakan sangat dengan angka 7 juta tu.Umi blogger biasa yang hanya menulis ikut suka.Berkongsi apa yang umi rasa nak kongsi.Alhamdulillah syukur. Walaupun dah lebih 10 tahun berblog, umi masih belajar untuk memperbaiki kelemahan yang ada pada penulisan umi.Bermula hanya suka-suka berblog, sampailah sekarang ni dah boleh menjana income melalui paid review, adsense dan sebagainya, tetapi …

Himpunan Doa Penenang Hati yang boleh kita amalkan
ILMIAH

Himpunan Doa Penenang Hati yang boleh kita amalkan

Himpunan Doa Penenang Hati yang boleh kita amalkan apabila kita rasa resah gelisah, sedih, marah, stress.Apabila kita ditimpa masalah, hati pun rasa tak tenang sampai kita rasa buntu nak buat apa. Manusia memang tak lari dari ditimpa masalah.Kadang-kadang kita buntu untuk buat apa bagi menyelesaikan segala apa yang menimpa kita. Kita sebagai umat islam percaya bahawa setiap masalah pasti akan ada jalan penyelesaiannya dengan izin Allah.Sebab tu setiap kali kita …

sinopsis-lelaki-lingkungan-cinta
DRAMA

Drama Lelaki Lingkungan Cinta di TV3

Drama Lelaki Lingkungan Cinta di TV3 | Drama yang diinspirasikan daripada novel nukilan Lily Haslina Nasir telah bersiaran di slot Lestary TV3. Drama lelaki lingkungan cinta ini menampilkan penyanyi dan pelakon Naim Daniel yang digandingkan dengan Shalma Eliana ini diterbitkan oleh Zeel Production di bawah arahan Emi Suffina. Ia mula ditayangkan pada 21 Oktober 2020 setiap hari rabu hingga jumaat pada jam 9.00 malam. SINOPSIS DRAMA LELAKI LINGKUNGAN CINTA Mengisahkan …

JDT Blogger Get Together di GBW Hotel JB
BLOG

JDT Blogger Get Together di GBW Hotel JB

JDT Blogger Get Together di GBW Hotel JB | Sesekali berjumpa dalam satu majlis hanya untuk kami semua, memang gamat.Gamatnya dengan game yang disediakan tulah. Cerita beberapa bulan yang lalu yang umi lupa sangat nak update.Dapat cabutan bertuah dan sebagainya semuanya ada di galeri phone dan juga ig story.Rupanya gambar banyak yang sudah di delete..Aigo!! Sebelum banyak lagi gambar kena delete dek budak berdua tu, meh la umi story sikit …

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan
FOOD REVIEW

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan | Kalau dulu umi hanya mendengar cerita sahaja tentang kesedapannya, kali ni umi dapat merasai sendiri kuih keria ni. Begitulah selagi tak merasa apa yang kita dengar dari mulut orang kan.Nak juga rasa sendiri.Sedangkan Kuih keria ni umi pernah je rasa dulu. Masa baru-baru kahwin dengan babah dulu, duduk pula dengan mertua, sesekali ada juga mertua buatkan.Tapi masa tu takdelah viral lagi pun …

SALAM MAULIDUR RASUL 1442H
BLOG

Salam Maulidur Rasul 1442H/2020

Salam Maulidur Rasul 1442H/2020 | Tanggal 12 Rabiulawal dalam bulan hijrah merupakan hari kelahiran Nabi Muhammad SAW kita.Satu tarikh yang selalu diingati oleh orang islam.Maulidur Rasul bersamaan dengan 1442H akan disambut pada hari khamis 29 Oktober 2020 Allah turut berfirman di dalam Al-Quran dalam Surah Al-Ahzab pada ayat ke-56 tentang berselawat: إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًاSesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya berselawat (memberi segala penghormatan dan …

cosmoderm tea tree oil
BEAUTY

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas | Siapa tak risau kalau jerawat banyak tumbuh terutamanya di bahagian muka kan? Punca jerawat adakalanya disebabkan hormon dan adakalanya disebabkan pemakaian skincare yang tidak sesuai.Kalau korang nak tahu kedudukan jerawat juga mempengaruhi dalaman badan kita yang mempunyai masalah. Korang boleh refer di entry kedudukan jerawat yang perlu kita ketahui puncanya.Boleh refer entry umi DISINI.  Umi pun dulu pernah ada masalah jerawat yang serius …

FAMILY

Wordless Wednesday #50 – Rindu nak hiking

Wordless Wednesday #50 – Rindu nak hiking | Macam dah lama sangat umi tak hiking. Selepas percubaan pertama dan kedua berhasil untuk naik bukit tinggi tu, timbul rasa seronok nak berhiking. Masa umi ke sana, ada je group-group hiking yang ajak join diorang untuk berhiking di tempat-tempat lain. Tapi umi selesa untuk pergi sendiri.Bukan apa, umi tak boleh terlalu laju sangat nak ikut diorang tu.Takut nanti menyusahkan diorang untuk tunggu …

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!!
FOOD REVIEW

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!!

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!! | Patutlah ramai feedback kata repeat berkali-kali makan woodfire burger ni.Jadi tak rugilah umi mencuba Walaupun Woodfire burger ni dah bukak bertahun lamanya, tahun 2020 ni jugak umi dapat jugak merasa kenikmatan burger mereka.Padahal bukan jauh sangat nak dapatkan Woodfire Burger yang terletak di Taman Suria tu. Tapi disebabkan takde hal nak kesana, maka tak dapatlah nak merasai burger mereka.Tup-tup umi perasan yang Woodfire burger …