Showing 32 Result(s)
Sesekali lunch Apam Balik Titian Sasak
FOOD REVIEW

Sesekali lunch Apam Balik Titian Sasak

Sesekali lunch Apam Balik Titian Sasak | Malas nak keluar untuk lunch, umi order je menu lunch guna Food Panda.Cepat dan jimat masa nak keluar time lunch hour. Jaranglah umi keluar lunch.Selalunya umi beli breakfast sahaja dan hanya makan bila balik rumah je.Melainkan umi lapar sangat dan pagi umi tak makan berat.Kalau dulu takde lagi foodpanda dan grabfood memang payah la nak order untuk makan tengahari.Walaupun dulu ada yang buat …

kong kong laut
BLOG

Wordless Wednesday #47 – Kongkong Laut

Wordless Wednesday #47 – Kongkong Laut | Bila dapat terapi melihat keindahan laut ciptaan Allah swt, mengajar kita erti bersyukur. Bersyukur disekeliling kita masih lagi ciptaan Allah yang masih lagi kita boleh nikmati sehingga ke hari ini.Langit membiru yang cantik dengan air laut yang nampak tenang.Lama jugaklah umi dengan anak-anak ke sini. Umi plan nak naik boat dengan anak-anak disini, tetapi memandangkan boat hanya petang sahaja, jadi next time baru …

HOMESCHOOLING

Bank Perkataan cara umi ajar anak pandai membaca

Bank Perkataan cara umi ajar anak pandai membaca | Nak ajar anak membaca ni macam-macam cara yang kita boleh buat.Tak boleh cara ni, kita tukar cara lain.Yang penting anak happy untuk belajar membaca Actually umi dapat ilham ni pun dari Cikgu Azleen iaitu seorang guru literasi yang mengajar anak-anak murid dengan kaedah Fonik.Umi pernah sertai seminar Kaedah Mengajar anak membaca dan kaedah fonik gabung bunyi.Start dari situ umi suka sangat …

Mata Bergerak-gerak apakah tanda dan Maksudnya
TIPS

Mata Bergerak-gerak apakah tanda dan Maksudnya

Rimas dengan mata bergerak dengan tiba-tiba kan.Kalau ikut kata orang-orang lama tentang mata bergerak ni ada yang baik dan ada yang buruk.Tapi kita tak bolehlah kan terlalu percaya sangat dengan ramalan-ramalan tu sebab nanti takut jatuh syirik.Jadi mata bergerak-gerak apakah tanda dan maksudnya Mata Bergerak-gerak apakah tanda dan Maksudnya MITOS TENTANG MATA BERGERAK-GERAK

8 Jenis Rezeki dari Allah swt
BLOG

8 Jenis Rezeki dari Allah swt

8 Jenis rezeki dari Allah swt | Semua orang yang ada didunia ni kalau boleh nak rezeki masing-masing.Cuma kita je yang tak tahu apa itu Rezeki sebenarnya.Kadang kala setiap saat yang kita tempuhi tu semua rezeki. Perkongsian jumaat untuk kita isi di dada.Bukan sahaja untuk readers,malah untuk diri umi sendiri.Perkongsian ini umi ambil dari facebook.8 Jenis rezeki dari Allah swt  yang perlu kita ketahui untuk panduan kita. 8 JENIS REZEKI …

FOOD REVIEW

Mudahnya dengan Rempah BBQ Ayam Bakar ni

Mudahnya dengan Rempah BBQ Ayam Bakar ni | Kerja memasak pun lagi cepat.Jadi adalah masa nak buat kerja lain.Hanya gosok perap dan bakar sahaja menggunakan Air Fryer atau pemanggang ajaib atau kuali leper tu je. Umi memang suka simpan stock yang ready macam ni.Kadang-kadang permintaan anak-anak ni memang tak dijangka.Kalau tengah malam nak, tengah malam tu jugak kena sediakan.Nak kata esok tak boleh takut malam-malam diorang kelaparan pulak.Nak taknak kena …