food Review,  foodporn

Kambing Golek Johor Sedap

Kambing Golek Johor Sedap | Siapa peminat kambing sila angkat tangan.Actually aku bukanlah yang jenis suka sangat kambing ni.Tapi husband aku memang pencinta kambing.Kalau dia masuk kedai,dengar ada kambing,itulah yang akan di ordernya terlebih dahulu.Semua dia nak rasa okeh.Paling dia suka adalah Kambing Golek.Kalau jumpa mesti nak beli.

Kalau kat rumah pulak, bila tanya nak makan apa, atau kat pasar nak beli apa,dia selalu bagitau beli kambing.Tau tak yang bini dia ni bukannya pandai nak masak kambing pun.Sebab apa tau,Kambing ni kalau cara penyediaannya tak betul,nanti masak bau hamis kambing.So,sebab tulah, aku tak pernah masak kambing.Tapi hari tu masa aku belek-belek facebook,terperasan satu mamat ni jual kambing perap secara online.Dia boleh COD ke rumah lagi tau.Jadi disebabkan MEM besar ni,beria nak masakkan Kambing perap ni untuk suami tercinta, maka aku order kambing perap dengan dia.

kambing golek johor

Kambing perap yang siap di packing.Yang paling best,disertakan pulak dengan Sos lada Hitam tu..Lagilah mudah kerja aku kan.Di bantu pulak dengan Air Fryer yang husband belikan sebulan yang lalu..(eceh tu pun ko nak mention ek..Memang mintak kena kecam ke ape? hahah) alang-alang tu korang boleh baca entry aku pasal AIR FRYER DARI GOSHOP tu eh..Memang cepatlah kerja aku dengan adanya Air Fryer ni…Jadi senyum je bila husband dok request nak makan ape…

Kambing perap Johor

Masuk je dalam bekas Stainless steel ni,terus je masuk dalam Air Fryer.Kalau nak masuk terus dalam air fryer pun boleh,cuma malas nanti nak mencuci tu je.hahahah…pemalas kan..

So,setkan masa Air fyer tu 15 minit dengan suhu 160c…Tapi masa 1st buat tu,macam tergelap sikit..Maklum ler,sis masih lagi mencuba.So korang layankan jelah kepekatan warna kambing perap tu..

kambing perap johor

Teringat 1st time menggunakan Air Fryer ni,Dak Naura terkejut sebab bunyinya,terus masuk dapur tanya umi bunyi apa tu..kah²…kadang budak tu kelakar jugak..Nampak berani,tapi sebenarnya penakut…Ikut sapelah tu..

Sementara menunggu kambing tu masak,boleh ler melayan dak Naura tu bercakap..Walaupun pelat,tetap gak becok macam ape…Tingggggggg!! siap kambing perap saya…hahaha

kambing perap Johor

Siap untuk di makan…Sebelum tu aku dah cuba makan Kambing perap ni..Sedap rupanya ek..patutler laki kata tak cukup untuk dia sorang..sabau je ler…

Hah…cerita pasal kambing perap ni, lupa nak bagitau kat mana aku beli.Macam seronok sangat berbual pasal kambing ni kan..Maklum ler, ramai tau peminat kambing..Kambing perap ni aku beli dengan Kambing Golek Johor.Bukan sahaja mereka menjual Kambing perap,malah ayam perap dan sebagainya untuk majlis-majlis makan ni, memang diorang ada sediakan.Lagi satu, Mereka ada menyediakan Kambing untuk aqiqah.Paling senang okeh sebab korang hanya perlu bayar pada mereka.Mereka akan sediakan Kambing yang dah siap untuk di makan.Meh aku share sikit tentang mereka.

TENTANG KAMBING GOLEK JOHOR

Kambing Golek Johor ( No Perniagaan : JM0799704-H ) mula beroperasi awal tahun 2015 di johor bahru. Kami menyediakan perkhidmatan katering kambing golek, kambing panggang dan kambing perap untuk majlis perkahwinan, pertunangan, aqiqah, hari jadi, majlis keramaian dan sebagainya.

Hidangan istimewa yang amat menyelerakan ini dipanggang 100% menggunakan arang kayu berkualiti dan akan di masak di tempat majlis anda berlangsung. Kemudian, ianya akan dipotong secara professional di dihidangkan berbuffet kepada para tetamu.

Perapan kambing sehari sebelum majlis kami buat dengan resipi istimewa ini akan menghilangkan bau hamis kambing dan ianya amat sedap dan menyelerakan dihidangkan kepada para tetamu untuk apa jua majlis.

Kambing yang kami gunakan juga adalah dari kambing yang berkualiti diimport dari New Zealand, Australia dan juga di ladang ternakan tempatan. Kami menjaga kualiti hasil masakan tersebut agar ianya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan.

Kawasan yang kami akan hidangkan adalah di sekitar Johor Bahru, Skudai, Kempas, Tampoi, Kulaijaya, Larkin, Pasir Gudang, Permas, Tiram dan Kota Tinggi. Namun kami juga boleh ke mana-mana lokasi. Ianya tertakluk kepada jarak dari pusat kami di johor bahru. Sekiranya terlalu jauh, caj tambahan akan dikenakan.

 

So,orang-orang Johor yang ingin menggunakan perkhidmatan dari Kambing Golek Johor ni,just  call je no yang aku letakkan di bawah entry ni.

 

Korang jugak boleh dapatkan info dan testimoni dari blog mereka di bawah ni :-

Website : http://www.kambinggolekjohor.com

Instagram : https://www.instagram.com/kambinggolekjohor/

Facebook : https://www.facebook.com/kambinggolekjohor/

No telefon : 011-3773 5976

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

28 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE