Showing 25 Result(s)
Sharing

7 Kalimah Penghapus Dosa

7 Kalimah Penghapus Dosa | Salam Jumaat korang.Alhamdulillah…Dah sampai ke penghulu hari.Apa kata aku share sedikit sesuatu yang boleh kita lakukan untuk menghapus dosa² kecil kita kan.Ada 7 Kalimah penghapus dosa  untuk kita amalkan untuk menghapuskan dosa-dosa kita. 7 KALIMAH PENGHAPUS DOSA 1.Mengucap Bismillah Ucaplah Bismillah setiap kali kita melakukan sesuatu. 2.Mengucap Alhamdulillah Ucap setiap kali kita selesai melakukan sesuatu perkara.Dan jadikan ia sebagai rutin sehinggalah kita terbiasa untuk mengucapnya …

LIFESTYLE

Perbezaan Kolestrol Baik dan Kolestrol Jahat

Perbezaan Kolestrol Baik dan Kolestrol Jahat |Bila cerita pasal Kolestrol ni, sape je yang tak takut kan.Sebab kolestrol ni boleh membunuh.Sebab tu kena cegah dari awal bila dah dapat tahu yang kita ada kolestrol. Hari tu,terfikir pulak nak check kolestrol.Yelah kan, bila dah banyak buat food review,of course terdedah dengan pelbagai jenis makanan yang berlemak dan tidak sihat.So, aku cuba check kolestrol di Farmasi Red Cap.Ikutkan dah lama nak buat,tapi …

INFO

IP Green Harvest Festival di Edible Park Medini Kota Iskandar

IP Green Harvest Festival di Edible Park Medini Kota Iskandar | Jom ramai-ramai meraikan IP Green Harvest Festival di Edible Park Medini di Iskandar Puteri.Banyak aktiviti yang akan dijalankan dan tentunya masuk adalah percuma. Festival ini sangat mengalu-alukan kedatangan orang ramai untuk meneroka idea-idea untuk explore Green Living Ideas.   IP Green: Harvest Festival 12:00pm – 10:00pm | 6 October 2018 Edible Park, Medini, Iskandar Puteri (Waze: Edible Park, Johor) …

RANDOM

Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple

Yarra beauty Set 4 in 1 pantas untuk solekan simple | Memang jenis yang suka sangat dengan solekan pantas dan simple.Lagi pulak aku bukan jenis orang yang suka sangat bermakeup bila ke apa-apa event or ke tempat kerja.Cukup sekadar mengenakan Foundation,bedak dan lipstcik.Itu dah cukup membuatkan aku nampak cantik…ehhh…hahaha… Disebabkan tu, aku menggunakan YARRA BEAUTY SET 4 IN 1  ni untuk solekan yang simple dan cepat.Bukan sahaja cepat untuk bersiap, malah …

EAT ALL YOU CAN DI QING PALACE PULAI SPRINGS
RANDOM

EAT ALL YOU CAN DI QING PALACE PULAI SPRINGS

EAT ALL YOU CAN DI QING PALACE PULAI SPRINGS | Sesekali kan ubah selera dengan makanan Chinese ni memang sedap.Yang paling best makanan Chinese yang orang melayu dan bangsa lain pun boleh makan. Ianya Halal dan itu salah satu dari apa yang terdapat di Qing Palace Pulai Springs.“EAT ALL YOU CAN ” adalah promosi yang akan berlansung pada sepanjang Oktober ini bermula dari hari 1 Oktober 2018 sehingga 31 Oktober …