althea

Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr

Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr | Mana lagi Online store yang menjual beauty products kalau tak di Online website Althea Korea kan.Of course kerana Althea Korea adalah salah satu Online store yang menjual pelbagai jenis produk kecantikkan dari Korea.Dah lama di sebut-sebut oleh mereka yang gemar dengan produk kecantikkan dari Korea ni.

 

 

Kalau di entry yang lepas aku pernah ceritakan tentang satu produk yang aku dah pun cuba dari Althea.kr ni iaitu PETAL VELVET POWDER ni ,dan telah pun menjadi salah satu beauty make up aku yang wajib ada dalam pouch make up.Aku pernah ceritakan tentang produk ni di Entry Shopping di Althea.kr sempena ulang tahun Althea.Korang boleh baca details pasal produk tu ye.

Petal Velvet Sunaway Sunscreen
PETAL VELVET SUNAWAY SUNSCREEN

And Now, Althea telah menambah satu lagi produk dari Petal Velvet ni iaitu Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++.Seriously aku suka sangat satu produk yang mempunyai rangkaian macam ni.Tak delah guna produk bercampur-capur kan.And yes,masa pertama kali nak cuba tu takut sangat sebab Petal Velvet Sunaway ni macam berminyak.Jenis kulit aku ni memang jenis berminyak kan,risaulah kalau tambah pulak produk yang jenis berminyak ni,kulit muka bertambah minyak pulak.

Petal Velvet Sunaway Sunscreen
Petal Velvet Sunaway Sunscreen

Tapi,seriously sangkaan aku meleset weh!! Tak sangka gila sebab bila apply kat muka,memang berminyak, tapi cepat betul menyerap ke dalam kulit dan tak rasa berminyak langsung..weh!! biar betul….Tapi itulah kenyataanya.Memang best sangat guna Petal Velvet Sunaway ni.Tak rugi lah aku beli lagi Petal Velvet Sunaway ni.Meh aku ceritakan sedikit kenapa aku suka dengan PETAL VELVET SUNAWAY SUNSCREEN ni.Korang boleh baca semuanya di bawah ni ye.

 

APA YANG BEST TENTANG PETAL VELVET SUNAWAY SPF50 NI?

-Ringan

-kulit rasa lebih segar dan terhidrasi

-Mengandungi SPF50, PA+++

-Ianya bebas dari bahan kimia

 

Petal Velvet Sunaway Sunscreen ni sangat mudah untuk di gunakan.Produk ni sangat lembut untuk dan sesuai untuk kulit sensitif.Produk ini dihasilkan Non-Chemical UV Filter dengan membina tapisan pelindung matahari pada permukaan kulit dan cahaya UV. Ultra ringan, pelindung matahari yang tidak kelihatan ini dirumuskan dengan asid hyaluronik dan ekstrak Damask meningkat, memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari tanpa sebarang kekasaran atau white cast. Ia mempunyai SPF sebanyak 50+ dan PA ++++, jadi kulit anda akan dilindungi sepanjang hari. Sebagai sebahagian daripada jalur Petal Velvet, ia juga mengandungi zarah-zarah serbuk mikro yang memberikan kulit yang licin, seperti kelopak.

 

Petal Velvet Sunaway Sunscreen ni dapat mengawal sebum yang berlebihan pada kulit dengan adanya sistem serbuk mikro manakala hyaluronik asid dapat memastikan kulit terhidrat sepanjang hari.

 

Bahan yang terdapat di dalam Petal Velvet Sunaway SPF50

WATER, CYCLOPENTASILOXANE, ZINC OXIDE, DISILOXANE, PROPANEDIOL, TITANIUM DIOXIDE, DICAPRYLYL ETHER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL, POGOSTEMON CABLIN OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT, PEG-10 DIMETHICONE, STEARIC ACID, ALUMINUM HYDROXIDE, VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, 1,2-HEXANEDIOL, SORBITAN CAPRYLATE, GLYCERYL CAPRYLATE, POLYGLYCERYL-6 POLYRICINOLEATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, ETHYL HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL

Petal Velvet Sunaway Sunscreen
Petal Velvet Sunaway Sunscreen
BAGAIMANA MENGGUNAKAN PETAL VELVET SUNAWAY SUNSCREEN SPF50

Hanya sapukan satu layer petal velvet sunaway Sunscreen ini sebelum keluar  ke bawah sinaran matahari.

Untuk pembelian Petal Velvet Sunaway Sunscreen SPF50 boleh beli di link ni –https://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway

Petal Velvet Sunaway sunscreen kit
Petal Velvet Sunaway sunscreen kit

Itu baru aku cerita pasal Petal Velvet Sunaway Sunscreen,belum lagi Petal Velvet Powder yang mempunyai 3 warna tau.Korang boleh je beli Petal Velvet Sunaway sunscreen kit yang mengandungi :-

  • 1 pc Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA+++
  • 3 pcs Petal Velvet Powders in #o, #23 and #Pink Lavender
  • 1 pc Super Cute Althea hologram pouch

 

Jimat dari beli satu-satu tau.Disebabkan aku guna semua produk ni,jadi senang ler beli terus Kit Box ni..Jimat sikit kan.

 

Meh tengok pulak 3 Petal Velvet Powder yang ada di dalam Box ni.

 

Petal Velvet Powder Pink Lavender
Petal Velvet Powder Pink Lavender

 

Petal Velvet Powder Translucent
Petal Velvet Powder Translucent

 

Petal Velvet Powder Warm Beidge
Petal Velvet Powder Warm Beidge

 

Kalau korang beli sekarang Petal Velvet Sunaway sunscreen kit ni, korang akan dapat Offer sebanyak 20%.Sangat untung tau.Lepas habis ni, memang wajib ler beli lagi..Dah jatuh cinta pulak dengan Produk Petal Velvet ni.

 

Untuk pembelian korang boleh lihat website seperti dibawah ni.
Website
 
Facebook
 
Instagram
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE