food hunter,  food Review

The Toast Permas Jaya

The Toast Permas Jaya | Actually dah beberapa kali jugak lah dengar pasal The Toast ni.Cuma nak lepak-lepak ke Permas Jaya ni ada sedikit jauh dari tempat aku(yang sebenonya malas nak pergi jauh-jauh..hahah)Tapi memandangkan my blogger friend ni ajak makan ke sini.Jadi adalah rezeki nak mencuba menu di The Toast ni.

The Toast Permas Jaya
The Toast Permas Jaya

The Toast Permas Jaya ni dah lama dah buka,cuma memang belum berkesempatan nak pergi ke sini.Pertama kali ke sini, memang aku rasa mesti tempat ni high class.Tak macam kopitiam tempat lain yang aku pergi.Yang keadaannya biasa-biasa sahaja.Tapi bila tengok The Toast ni, memang nampak betul-betul classy tau.1st impression aku adalah..Mesti MAHAL!!

Petang tu sebenarnya plan nak minum kopi je.Jadi carilah kedai-kedai kopitiam di area Mount Austin.Tapi bila tak jumpa,terus sislin ajak kami ke The Toast Permas Jaya.Itu pun setelah penat kami meronda Ikea .Pagi tu sebenarnya kami dah pekena Nasi Padang di Masai lama.So, petang tu taknaklah makan berat-berat kan..Kononnya nak pekena Kopi jelah.Sekali masuk The Toast, banyak jugak yang kami order.

Jom tengok apa menu kami petang tu.Actually yang join meronda hari tu adalah SIS Lin, Sunah, Ain dan aku lah.

The Toast Permas Jaya

The Toast Permas Jaya
Mee Siam with Fried Chicken Wing

 

The Toast Permas Jaya
Traditional Mee Hun kueh
Butter kaya dan Ice Cream Toast

 

Menu roti sapu kaya ni memang wajib aku order setiap kali aku pergi ke Kopitiam.Sangat suka tau..Makan panas-panas sedap sangat tau.Untuk Sunah  order macam aku jugak,cuma dia ambil yang chicken meat.Air pulak, of course aku ngan SIS Lin order Kopi ais dan budak dua orang tu order Passion smoothies dan jugak choclate smoothies.

Tempat ni memang takde certified halal, cuma No pork No lard sahaja.So, tepuk dada tanya selera masing-masing eh…

Kalau korang yang berada di kawasan ni, boleh la drop ke sini untuk menikmati sajian dan bersantai borak-borak dengan kawan,or dating ke…boleh je..hahaha…

 The Toast 土司坊 (Permas Jaya outlet)
Alamat: Jalan Permas Utara, Bandar Baru Permas Jaya, Johor, Malaysia
Tel: 07-388 6880
Parking: Free and sufficient available spaces
Dibuka pada: 8:00am to 8:00pm (closed on alternate Tues)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE