affiliate

cara jual barang di shopee

cara jual barang di shopee | Ada barang yang nak dijual, tetapi tak tahu kat mana tempat yang sesuai untuk dijual.Secara offline kurang sambutan,Online pulak?Mesti korang tertanya-tanya kan kat mana nak cari port power untuk menjual barang korang secara online.korang dah cuba ke jual barang di Shopee.So, bagaimana pulak cara jual barang di Shopee ni

 

CARA JUAL BARANG DI SHOPEE

Antara tempat yang paling aku cadangkan adalah di Shopee.Cara jual barang di shopee ni,Sangat senang untuk dijual kerana ramai yang menggunakan platform shopee bukan sahaja untuk menjual malah untuk membeli.Caranya pun sangat mudah untuk korang jual barang di Shopee ni.Nak jual barang di Shopee ni sama je macam kita jual barang di Ebay, lelong dan juga lazada kerana ia adalah sebuat website marketplace.Tempat untuk orang ramai boleh jual dan beli baarang.Shopee ni kaedahnya macam pasar jugak tetapi Online.

 

KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN JUAL BARANG DI SHOPEE

  • hanya perlu letak gambar produk
  • Letak maklumat dan harga.
  • Tunggu notification dari pihak Shopee
  • Tak perlu tunggu 24 jam tenung handphone dan berbalas whatssap
  • Ramai yang menggunakan Shopee untuk membeli barang

 

 

Nampak dah kan kenapa korang perlu jual barang di Shopee ni.Tak caya korang boleh tengok graph di bawah ni, boleh lihat pelawat yang menggunakan Shopee setiap hari.

Traffic Overview Shopee
Traffic Overview Shopee

Nampak kan kenapa korang kena jual barang di Shopee ni.Pelawat ramai datang ke Website dan application Shopee ni.Mereka ini juga adalah dari golongan yang mempunyai keingin membeli yang tinggi.Sebab tu lah mereka masuk atau buka aplikasi Shopee ni.Sebab diorang ingin membeli.Tidak seperti di facebook dan Instagram.Kebanyakkannya mereka membuka aplikasi ini hanya untuk bersosial sahaja,bukan untuk membeli barang.Sebab tu orang kata kalau nak jual kat Facebook ni payah sikit.Banyak benda yang perlu kita buat.Nak kena terangkan pulak tentang sesuatu produk.Nak menunggu pembeli untuk berfikir sebelum setuju untuk membeli.Banyak masa.

Sebenarnya banyak lagi lah kelebihan berniaga di Shopee ni.Tak larat sebenarnya aku nak bercerita panjang pasal Shopee ni.Naik lenguh tangan nak menulis.Jadi apa kata korang Donwload je EBook Free kat bawah ni.Terus korang baca details pasal Bisness di Shopee ni.Rugi kalau korang menjual barang di Shopee tapi tak tau cara bagaimana nak menggunakannya.

APA YANG ADA DALAM EBOOK BISNES SHOPEE

So, apa yang korang lagi.Kalau korang nak bisness korang tu laku macam goreng pisang panas.Kenalah bertindak segera.Dapatkan Ebook Korang dengan tekan gambar di atas atau terus tekan link di bawah ni.

CARA BISNESS DI SHOPEE

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE