Travel

Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

Assalamualaikum

JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.

 

Singapura merupakan Negara yang kecil tetapi bagi pengunjung yang datang ke sini,pasti teruja melihat keindahan dan tempat yang menarik di Singapura ni.Terdapat beberapa tempat menarik di Singapura ni yang perlu korang teroka .Ia menjadi tempat wajib singgah di Singapura apabila mereka kesini.

 

ANTARA TEMPAT MENARIK DI SINGAPURA

Ada banyak sebenarnya tempat yang menarik di Singapura ni yang wajib kita kunjungi apabila bercuti disini.Antaranya adalah:-

 

MARINA BAY SAND

Kalau korang nak tahu Marina Bay Sand ni ada kena mengena dengan Las Vegas tau.Sebab ia dibangunkan oleh Las Vegas  sendiri dengan kos yang termahal kat dunia.Di sini korang boleh lihat terdapat Hotel,Pusat membeli belah,teater dan banyak lagi.Yang menarik perhatian ramai pengunjung disini adalah Panorama yang indah di waktu malam kerana kedudukannya di tepi air di tambah pula dengan pencahayaan yang sangat cantik.Tak rugi kalau Korang ke sini

 

UNIVERSAL STUDIO SINGAPURA

sumber gambar : google

Untuk korang yang suka menonton filem Hollywood,wajib datang ke Universal Studio Singpura ni kerana di sini juga adalah tarikan utama pelancong untuk datang ke sini.Di dalam satu tempat di dalamnya terdapat beberapa tarikan seperti Jurassic Park Rapids Adventure,Roller Coaster Mini Enchanted Airwary,Roller Coster  Revenge Of The Mummy,Roller Coaster Battle Star Galactica yang tertinggi di dunia  dan banyak lagi yang aku tak senarai di sini mungkin menjadi kenangan yang tak mungkin korang akan lupakan bila ke Universal  Studio ni.So,jadikan tempat ini tempat yang wajib korang pergi apabila ke Singapura ye.

THE MERLION TOWER

sumber gambar : google

The Merlion Tower mempunyai ketinggian 37 meter dan merupakan tanda mercu Kota Singapura.Lokasi ini adalah antara lokasi yang perlu korang singgah apabila ke Singapura.Untuk naik ke Merlion Tower ni,korang boleh menggunakan lig yang disediakan dan dari tingkat atas,korang boleh melihat pemandangan yang ada di sekitarnya termasuk Pulau Sentosa.

 

 

JURONG BIRD PARK

jurong bird park
sumber gambar : google

Kepada korang yang suka dengan haiwan seperti burung ni,boleh lah singgah ke Jurong Bird Park kerana  di sini,terdapat  8000 ekor burung daripada 600 spesies burung yang ada disini.Banyakkkan. Burung yang terdapat disini di datangkan dari pelbagai Negara Asia Tenggara,Amerika Slatan,Eropah,Afrika dan beberapa Negara lagi.

 

Aktiviti yang boleh dilakukan disini,terutama mereka yang membawa keluarga,memang menyeronokkan bila  kita sendiri boleh memberi makan kepada burung-burung yang ada di Jurong Bird Park ni.

 

RESORT WORLD SENTOSA

Resort world Sentosa
sumber gambar : google

Resort World Sentosa adalah tempat tarikan berkelas dunia termasuk tempat penginapan,Restoran,Spa dan tempat hiburannya yang menyeronokkan.Dan merupakan tempat yang wajib untuk korang kunjungi.Nampak kecilkan Singapura,tetapi siapa tahu di dalamnya terdapat banyak tempat yang bertaraf tinggi untuk dilawati.So,tiada alasan untuk tidak ke Singapura ni.

Sebab tu korang kena kunjungi Singapura ni.Jangan di sangka kecil tak menyeronokkan tau. Hah..dah tengok kan tempat menarik yang perlu korang singgah apabila bercuti di Singapura.So,inilah masanya untuk korang memilih Traveloka untuk bercuti ke Singapura kerana Traveloka adalah pakar dalam perjalanan dan percutian ke seluruh destinasi yang indah seperti Singapura.

Traveloka adalah one –stop travel app yang menawarkan kemudahan perjalanan dan percutian.So rancang percutian korang dengan Traveloka dengan diskaun hebat  RM50 flate rate discount untuk penerbangan pergi dan balik dari mana-mana lapangan di Malaysia ke Singapore dengan menggunakan Traveloka samada melalui laman web atau apliasi dengan menggunakan kupon ” GOSG” .So tak payah susah-susah untuk beratur membeli tiket.Hanya download aplikasi Traveloka di google apps segera ye.

Apa lagi yang korang dapat bila menempah tiket dengan TRAVELOKA? Of course korang akan dapat 20% diskaun untuk tempahan Hotel di Singapura.Berbaloi sangatkan.Aku pun teringin rasa nak ke Singapura dengan membeli tiket di Traveloka Promotion ni

 

 

JANGAN LEPASKAN PELUANG DENGAN TRAVELOKA PROMOTION UNTUK KE SEEngapore

Rancang percutian korang dengan Traveloka sangat memudahkan tau.Banyak tawaran yang menarik yang korang akan dapat apabila menempah tiket dengan Traveloka.Jomlah ke SEEngapore untuk menikmati percutian yang hebat ni.

SYARAT-SYARAT DAN CARA MEMBUAT TEMPAHAN

1.Promosi MYR50 hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID

2.Pilih penerbangan dengan menggunakan kupon kod “GOSG” sewaktu pembayaran.

3.Pilih Hotel yang mempunyai diskaun 20% dari harga asal daripada senarai hotel yang terlibat.

4.Tempoh tempahan  : 1 September hingga 30 September(Subject to Change)

5.Tempoh perjalanan: Anytime

 

 

Jom kita plan ke SEEngapore ni .Teruja betul nak menyinggah di tempat yang disebutkan di atas.Tak boleh jadi ni,kena terjah Traveloka Promotion sekarang jugak.

 

 

 

 

Info : sini

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE