blog

Blogspot bertukar kepada WordPress

Assalamualaikum

Blogspot bertukar kepada WordPress | Niat nak bertukar kepada wordpress tu dah lama sangat.Sejak wujudnya domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Lagi satu ilmu untuk beralih kepada wordpress ni sangat cetek.Sampai dah bertukar pun masih lagi terkial-kial.

 

Bila dalam diri ni dah sebati dengan dunia blog,dah menjadi sumber pendapatan kedua,itu yang nak lebih serius dalam berblog.Banyak perbezaan menggunakan wordpress berbanding blogspot.Mana tau kan,satu hari nanti,berhenti bekerja dan serius dalam berblog ni.Wallahualam. Apa pun berkat dorongan dari husband dan jugak kawan-kawanlah maka kisahsidairy.com bertukar kepada wordpress.Dan ini ADALAH ENTRY PERTAMA MENGGUNAKAN WORDPRESS.

 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Bila dah bertukar ni kan,rasa confuse sesangat.Yelah,totally changed 100%.Sangat tak sama dengan blogspot tau.Template pun masih lagi kecelaruan.Tapi insyallah,akan terus belajar mengenai selok belok wordpress.Dan ini adalah hadiah untuk blog sempena 4 tahun menggunakan domain.Alhamdulillah.

Insyallah,rezeki berblog sentiasa ada.Jadi perlulah simpan sedikit untuk renew domain untuk tahun depan.And yes,selalunya tak perlu membayar harga domain blogspot dengan harga yang mahal.Tetapi wordpress menggunakan bayaran yang mahal,nak bayar hosting dan domain.Memang mahal ,tapi aku rasa ianya sangat berbaloi.

 

 

so,marilah kita tengok apa yang akan berlaku sebulan akan datang menggunakan wordpress ni.

 

 

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *