althea

Shopping di Althea.kr sempena Ulangtahun mereka yang ke-3

Assalamualaikum

Shopping di Althea.kr sempena Ulangtahun mereka yang ke-3 | Hai korang,dah tengok ke video Unboxing di Instagram aku tu..Selepas dapat Welcome Box dari Althea,terus rasa nak shopping lagi. Boleh Baca Entry ALTHEA TURNS 3 | REAL FRESH DETOXER. korang jugak boleh baca review produk menarik yang aku dapat masa dapat box cantik dari Althea tu.

 

So,untuk order kali ni,aku tak beli banyak pun.Just 5 barang yang aku rasa nak beli..Ikut hati nak beli banyak lagi.Next order nantilah kita beli banyak sikit..hahaha

 

Ok..Jom kita tengok apa 5 barang yang aku sempat shopping di Althea ni.

CREAMY TINT COLOR BALM INTENSE – CODE  ROSY SILK
Pertama kali menggunakan Creamy tint Color Balm ni pun aku dah tersuka tanpa sengaja dah.Senang betul nak apply kat bibir.Selain dari warna yang cantik,apa yang aku suka,ia taklah mudah nak tanggal.So,boleh pakai dengan masa yang lama lah.Not bad jugak,nanti next order aku nak beli warna yang lain pulak buat koleksi.
Kalau korang nak membeli CREAMY TINT COLOR BALM INTENSE ni boleh klik link di bawah
Link Produk :https://my.althea.kr/creamy-tint-color-balm-intense-2-5g
HERB DAY  365 CLEANSING FOAM  LEMON
Disebabkan Cleansing Foam aku dah habis,so,bolehlah shopping pencuci muka ni kan.Pilih punya pilih,aku pilih Herb Day 365 Cleansing Foam Lemon.Yang bagusnya produk ni,dikatakan ia dapat memastikan kulit tetap bersih dan sihat dalam 365 hari setahun.Pembersih Herbal 365 hari dari Face Shop ni membantu membersihkan kulit dan mengawal pengeluaran sebum yang berlebihan bagi memastikan kulit yang segar.Ia juga membantu menghilangkan sel-sel kulit mati dan mencerahkan,dan memperbaharuai kulit baharu.
Tekstur Cleansing Foam ni
Lepas pakai tu rasa la sangat fresh.Bau lemon tu betul² aku suka.So korang yang nak mendapatkan Cleansing Foam dari Face Shop ni,boleh klik link di bawah.Tapi buat masa ni dah sold out tau.
Link Produk : https://my.althea.kr/herb-day-365-cleansing-foam-lemon
 
PERFECT UV PROTECTION CREAM LONG LASTING-OILY SKIN
 
Ni adalah antara yang aku nak cari masa tengah shopping kat Althea ni.Perfect UV Protection Cream Long lasting untuk muka yang berminyak.Disebabkan musim sekarang ni tak menentu,kadang panas,kadang hujan,aku memang memerlukan Perfect UV Protection Cream yang tahan lama.Kerja di bawah aircond,keluar masa panas boleh buat kulit ni kadang-kadang berminyak dan kadang-kadang kering.So ,sebab tu lah aku mencari Perfect UV protecting yang tahan lama.

 

Perfect Uv Protection dari Innesfree ni melindung kulit muka yang berminyak dan ia dicipta untuk melindungi kulit kita dari matahari.Ia mengandungi SPF50 yang mempunyai tekstur yang ringan ni bukan sahaja melindungi malah ia juga dapat mengawal pengeluaran sebum yang berlebihan.Ia diperbuat  dari ekstrak Teh hijau dari Pulau Jeju dan tanpa menggunakan minyak mineral,produk haiwan,wangian sintetik,perwarna Tar atau talkum supaya kulit tidak rengsa semasa menggunakannya.
Link Product : https://my.althea.kr/perfect-uv-protection-cream-long-lasting
SCALP CUSHION HAIR BRUSH
 
 
Sikat pun nak beli kat Online kan..No..bukan sebab saja nak beli ok..Tapi aku rasa nak ada satu Hair brush yang dapat menyikat dalam satu masa boleh massage kepala aku .Memang rasa soft je pakai sikat ni,So sangat rugi kalau korang tak beli sikat ni.
Korang patut cuba menggunakan sikat ni.Memang best and really recommended tau.
Link  Product : https://my.althea.kr/shalp-cushion-brush

 

PETAL VELVET POWDER – CODE WARM BEIGE

And last sekali benda yang patut korang beli adalah PETAL VELVET POWDER.Antara produk yang popular di website Althea ni tau.Baunya sangat harum dan lembut apabila digunakan.Serius korang mesti jatuh cinta dengan Powder ni.Powder ni ada dua jenis,satu yang warm Beige dan satu lagi Translucent.

Link Product : https://my.althea.kr/petal-velvet-powder

 

Untuk pembelian korang boleh lihat website seperti dibawah ni.
Website

 

 
Facebook
 
Instagram

 

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE