s26,  susu formula

Brilliant Playschool untuk anak-anak dari Wyeth Nutrition

Assalamualaikum

Brilliant Playschool untuk anak-anak dari Wyeth Nutrition | Beberapa hari lepas Wyeth Nutrition telah mengadakan Brilliant Playschool di New Wing Centre court, Aeon Jusco Tebrau.Roadshow ini telah diadakan dari 25- 29 July 2018.So,aku tak lepaskan peluang untuk bawa Naura Auni untuk join aktiviti yang dijalankan di sana.Roadshow ini diadakan bagi memberitahu ibu bapa bahawa setiap kanak-kanak mempunyai keupayaan untuk bersinar dan keupayaan mereka dapat di pupuk melalui Parental Love and S-26 Gold Progress & S-26 Gold Promise.

Kanak-kanak yang berumur 3 tahun telah pun dijemput untuk Roadshow ini bagi menyertai aktviti yang direka khas untuk mereka.Dan disitu Naura berpeluang untuk melihat kecemerlangan yang dia dapat dalam setiap aktiviti yang dijalankan.

Tempat untuk Mendaftar 

Bila masuk ke sini,korang perlu mendaftarkan anak korang.Kat sini anak korang akan scan muka,so kat mana-mana station aktviti,just scan kunci,maka akan terpaparlah muka dan nama anak korang..syok tau

Datang je sini,terus daftar dan korang akan dapat satu kunci untuk join semua aktiviti yang dijalankan.Setiap satu station,korang kena scan kunci di situ.Last dari aktiviti ini,kanak-kanak akan diberikan sehelai baju mengikut tahap kebijaksanaan mereka.

So,pepagi lagi umi dan Naura dah terpacak disini untuk sama-sama menyertai Brilliant Playschool ni.Ada pelbagai jenis aktiviti yang dijalankan disini iaitu : 

NUMBER STATION

Di Number station,kanak-kanak berpeluang menguji otak mereka dengan Find & match number.So dari sini kita boleh lihat kecekapan anak-anak untuk cari dan match nombor yang sama.Nanti kita tengok kat mana station yang membuktikan Naura ni Brilliance di tahap mana.Bukan dia je teruja,malah umi dia pun ikut sama teruja.
WORD STATION
Di Word Station ni,Naura kurang sikit brilliant nya sebab mungkin dia belum lagi mengenal huruf.,Tapi untuk objek tu,alhamdulillah,dia boleh buat.Dia memang teruja nak buat aktiviti macam tu.
ART STATION
Mommy yang hadir dalam aktiviti Brilliant Playschool
Kanak-kanak yang dah bersekolah atau dah pandai untuk melukis,mesti sukakan Art station ni.Art station ni of courselah anak-anak akan diberikan drawing paper dan color.So disitu boleh tau kebolehan anak² dalam aktiviti ini.
Bab ni,Naura memang failed sebab dia masih tak pandai nak mewarna.Tapi kalau bab menconteng tu,dia terror la.Tapi bagi aku kan,dari kecillah kita kena biasakan dia memegang pensil.Biarlah habiskan sikit duit untuk beli buku dan pensil atau pensil warna.Tak payah beli yang mahal,murah pun takpe.Janji untuk memupuk minat mereka untuk mewarna dan memegang pensil.

PHSYICAL STATION

Di Physical Station ni,bagi aku amat menyeronokkan kerana kanak-kanak diperlukan untuk mengutip point sebanyak mungkin mengikut physical yang ditunjukkan.Memang seronok.Bab ni Naura taknak buat.Tak tau kenapa dia tak nak,tapi umi tak boleh nak paksa dia untuk buat kan.So,tengok kak Aisyah je buat Teamwork Synergy ni.Dan ini adalah aktiviti yang last sekali sebelum penentuan Brilliant Naura tu.

Untuk penentuan,mereka mesti memasuki gua otak ni tau.Hah..Akan keluar tahap brilliant Naura iaitu di Number Brilliant..yeayyy…Naura pandai dalam Find & match tadi.

Bagi aku kan,aktiviti yang dijalankan oleh S26 Brilliant Playschool dari Wheyth Nutrition ni sangat bagus. # NurturetheirBrilliance memang perlu dibuat dari masa ke semasa dan semestinya penggunaan susu yang terbaik seperti Susu S26 ni mampu memberikan si manja lebih aktif,bertenaga dan minda yang sihat.Menyediakan gabungan nutrien saintifik termasuk DHA,Choline dan lebih tinggi lutein membantu meningkatkan kebolehan pembelajaran mereka.So mommy di luar sana,jangan lupa berikan anak korang S-26 GOLD® PROGRESS® & S-26 GOLD® PROMISE®

Di Roadshow ni,terdapat juga pembelian susu di booth yang disediakan untuk anak-anak dan ibu juga.So,untuk dapatkan harga murah tu,terus beli sekali dengan Voucher yang aku dapat sebelum ni..hah..senang kan..
Untuk korang yang berada di Penang,Nantikan Roadshow mereka ke sana,korang boleh lihat Facebook Brilliant Playschool di Queensbay Mall,Pulau Pinang dari 16-19 Ogos 2018.Untuk maklumat lanjut korang boleh layari website ni dan di website ni pun,ibu bapa boleh menguji tahap untuk mengenalpasti potensi anak-anak di sini – www.wyethnutrition.com.my

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com


Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

43 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *