food hunter,  food Review

Breakfast di Tea Garden Seri Alam

Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha…Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la… nak promote sikit.Kot korang mencari tempat makan sedap di Skudai Johor,boleh la singgah di Restoran Ateh Corner.Memang best makan kat situ tau.Boleh baca full review aku kat entry Ateh corner tempat makan sedap di Taman Universiti.

 

Keesokkan paginya,tapi tak terlalu pagi sangat ler,around pukul 10 lebih gak.kitorang plan nak ke Tea Garden Seri Alam.Jarak antara rumah aku dengan Tea Garden tu takdelah jauh sangat.Lebih kurang dalam 15 minit je.

tea garden seri alam
Tea Garden Seri ALam 
Credit pic : SIS Lin
Aku suka kalau lepak-lepak tempat minum kopi macam ni,suasana tempat ni memang best..Sesuai ler kalau bawak kawan-kawan or family.Bukan sahaja breakfast,makan petang,makan malam pun boleh ko.
Breakfast di Tea Garden Seri Alam
Wefie kami,aku,sis lin and uyul..awat diorang tudung sama color ni
Ini adalah pertama kali aku masuk Tea Garden.Dia macam ala-ala Kluang Cafe dan Cafe lain jugak.Cuma semua cafe ni ada keistimewaannya masing-masing…Ikut selera korang.So jom,kita tengok makanan yang kami order untuk breakfast.
HANDMADE MANTOU WITH KAYA -Untuk Naura

 

HALF BOILED EGG -Sis Lin

 

MUSHROOM SOUP-Sis Lin

 

CHAR KWAY TEOW

 

CANTONESE STYLE FRIED NOODLE – Uyul

 

MEE SIAM WITH GRAVY-untuk aku
Banyak nau kan sis lin tu makan..ni kalau dia baca entry aku ni,mau dia mengamuk…hahaha…Actually apa yang diorang order tu kami rasa sikit sorang..macam dah terbiasa food review kan.Order lain-lain,rasa sikit sorang..Baru la boleh cuba mana yang sedap.Next trip boleh la order lagi…ghahahaaa…Kalau ke sini,tak sah kalau tak order kopi oiii…wajib…wajib…
Kalau korang nak jugak lepak-lepak kat sini,aku letakkan alamat dan maps untuk korang terjah sama ke TEA GARDEN SERI ALAM ni ye.dIbuka dari jam 8 pagi hingga 11.30 malam.
TEA GARDEN SERI ALAM
PTD 174172, PHASE 2E1,
BANDAR SERI ALAM,
81750 MASAI, JOHOR.,
Masai, 81750 Masai, Johor

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *