EVENT

SDS #LongLoafChallenge 2018 Finale di Paradigm Mall

SDS #LongLoafChallenge 2018 Finale di Paradigm Mall | Hari minggu yang lepas sempatlah aku dan beberapa blogger lain ke SDS LONGLOAFCHALLENGE 2018  FINAL.Finale memakan roti sepanjang 48 inchi ini telah di adakan di Paradigm Mall Johor Bahru.

Sebelum tu dah berlangsung pertandingan memakan roti panjang ni di Aeon Tebrau.Dan untuk FInal,mereka mengadakan di Paradigm Mall.Seramai 6 Peserta telah terpilih untuk ke final dan mereka adalah Rainbow Kumi,Mohd Afiq Faiz Nordin,Ng poh Lok,Ahmad Naqiib B.Mohd Zain,Lok Hon Sang dan Padam B K. Semua hebat-hebat belaka tau.Mereka ada cara tersendiri untuk menghabiskan roti sepanjang 48 inchi tu selama 10 minit.Korang boleh buat…heheheh

Jom kita tengok aksi -aksi peserta yang menjoinkan diri dalam cabaran makan Long loaf ni selama 10 minit.

Telah tersedia roti sandwich yang panjangnya 48 inchi

Peserta Rainbow kumi yang menjadi perhatian ramai

 

 Mr.Ng Poh Loke

 

Ahmad Naqiib B.Mohd Zaid
Mohd Afiq Faiz Nordin
Yang bestnya orang sekeliling banyak yang memberi support kepada peserta.Mereka memang awesome la…
Dan mesti korang tak percaya akan pemenang yang memenangi challenge ni..jom kita tengok,siapa dia pemenangnya
CONGRATULATIONS TO A WINNER SDS #LONGLOAFCHALLENGE  2018
#LongLoafChallenge 2018 FINALE Records (completion in 10 minutes):
 
 
Rainbow Kumi 56”
Mohd Afiq Faiz Nordin 24”
Ng Poh Lok 23”
Ahmad Naqiib B Mohd Zaid 20”
Loh Hon Sang 19”
Padam B K 12”
Kami JDT Blogger sempat bergambar dengan Rainbow Kumi yang menjadi pemenang dalam SDS #LongLoafChallenge 2018.Nampak je orangnya kecik tau.Tapi kuat makan.
credit gambar to : SIS LIN 
Lepas je tamat pertandingan tu,si Kumi ni boleh pulak sambung makan.Memang tak percaya bila tengok badan dia yang comel tu..haishhh..tak sempat nak bertanyakan dia apa rahsia makan banyak tapi kurus..

 

 Umi,Naura dan Pemenang Rainbow Kumi
Gambar ni sebelum keputusan pemenang diumumkan..sempatlah kami berwefie dengan maskot SDS dan Fanpekka

 

Tahniah kepada pemenang…

Kalau korang nak lihat video pertandingan dan juga gambar-gambar semasa berlangsungnya Challenging ni,boleh terus ke Facebook sds seperti dibawah

https://m.facebook.com/sdsgroups/

 

 

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *