food hunter,  food Review

Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler?

Assalamualaikum

Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler? | Korang rasa??  Adakah ia pedas seperti maggi samyang? Hah.. Moh ler dengar cerita aku ni. 

Actually masa aku ke Maslee baru-baru ni, terserempak dengan Maggi Pedas Giler yang dok disebut-sebut blogger di social media. Masa tu belum lagi berkeinginan untuk makan setelah sebelum ini aku pernah mencuba Maggi Samyang. And aku kalah tanpa bertanding pun dengan sesiapa. And aku surrender. 

Tapi bila aku mencuba Maggi samyang Cheese, and itu menjadi kesukaan aku sebabnya terkandung cheese di dalamnya. Dah beberapa kali jugaklah aku repeat untuk makan maggi samyang cheese tu. Walaupun pedas, tapi rasa cheese tu boleh matikan kepedasan mee tu.. Ececehhh.. 

So, kali ni aku nak cabar lagi lidah, perut dah mulut dengan memakan Maggi Pedas Giler keluaran Maggi ni. 

Mi Goreng Pedas Giler
1st impression aku masa siapkan maggi ni, alah,tak pedaslah sebab nampak warna takdelah merah sangat. So.. Sebab tu tak sabar nak mencuba. 
Sekali masuk memang berapi tahap gaban. Tak padan dengan warna yang bagi aku biasa-biasa.. Tapi pedas nauzubillah.Serious tak dapat aku nak habiskan. Dengan air dah bergelas-gelas, pulak tu ambil masa yang lama nak habiskan.. Tak sanggup nak sakitkan lagi mulut dan perut. 

Cukuplah sampai disini sahaja jodoh kita. Tak sanggup dah nak teruskan. Lepas ni kalau diberi peluang, tak taulah nak mencuba lagi atau tidak. .Yang penting walaupun pedas, tapi sedap.. 
So, korang dah rasa belum mi goreng pedas giler ni. Kalau belum, wajiblah mencuba ye.. 

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE