Menu of the day

Menu buka puasa Ramdhan ke-24

Assalamualaikum

Menu buka puasa Ramdhan ke-24 | Alhamdulillah, syukur sebab kita dah menghampiri syawal. Lagi beberapa hati je lagi. Tak sabar dah nak beraya. Bukanlah nak pergi beraya, tapi satunya sebab nak berkumpul adik beradik. Tu yang seronok rasanya. 

Pulak tu, tahun ni giliran #teamrayajohor. So, excitedlah sikit.. Hehehee. Oh ye, sebelum aku melalut sampai dah hari raya, moh ler kita tengok apa menu berbuka puasa ramadhan ke-24 ni. Menu simple je, xdelah masak yang gah-gah..Sebab takut tak kena dengan selera tekak. 

Kari daging

Kobis goreng

Ayam goreng

Roti jala mak ko hijo
Actually, roti jala ni, aku saja je warnakan hijau. Saja nak tukar warna roti jala ni. Nampak cantik sikit. Alang-alang dah buat kari, aku tambah la sikit roti jala.Nak ke bazar memang taklah aku nak redah. Kalau teringin, aku kirim je husband pegi beli. Tu pun takat beli apa yang nak makan. 
Say no to membazir. Kang dah hadap banyak makanan atas meja, bila berbuka, memang tak boleh nak habis. So, beli apa yang perlu je. 

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE