Showing 24 Result(s)
parenting blogger

2 Ekor Bulus untuk peneman Naura

Assalamualaikum 2 Ekor Bulus untuk peneman Naura | Aku tak tau samada tindakan aku ni secara drastic atau tak dengan memberi dia permainan kat dia.Semuanya macam serentak.Ada 3 benda baru yang aku beri kat dia.Dalam entry PLAYGROUND SLIDE UNTUK SI NAURA,aku ada ceritakan kenapa aku beli semua benda ni untuk dia. Ada orang kata,kenapa tak bagi adik je untuk si Naura ni,yelah,yang berkata-kata sangat mudah kan,tapi yang menghadapinya,itu satu cabaran …

parenting blogger

Playground Slide untuk si Naura Auni

Playground Slide untuk si Naura Auni | Macam-macam benda yang umi buat untuk dia bagi memastikan dia tidak tertumpu kepada satu permainan sahaja.Mungkin orang kata aku manjakan anak,tapi itu bukanlah satu perkara yang aku rasa aku terlalu manjakan dia. Kenapa aku perlu belikan ini untuk dia? Supaya dia tak bosan,supaya dia sentiasa ada aktiviti yang dia boleh buat selepas balik dari taska.Hanya orang yang ada anak sorang je yang akan …

RESEPI

Rendang Daging di atas permintaan

Rendang Daging di atas permintaan¬† | Seumur hidup memang tak pernah lagi merendang.Setiap tahun mesti tolong orang masakkan je.Tolong kacau dan sediakan bahan sahaja ok.Jadi bila ada orang request nak makan rendang daging ni,kenalah buat.Silalah google resepi rendang daging yang simple untuk aku follow.Sebelum tu pun en.husband dah tanye samada aku boleh buat rendang ke tidak.Isteri mana nak hampakan permintaan si suami kan.Nak taknak,dia kena cuba jugaklah untuk buat. Kalau …

RANDOM

Rasa McFlurry Durian bagi aku

Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah je dengan aiskrim plain tu.Mestilah akan rasa lemak-lemak manis,pahitnya durian kan. Dah dikata dengan rasa …

RANDOM

Menu Hari Raya Kami

Assalamualaikum Hai korang..Wah..ramai lagi eh yang bercuti.Bestnya lah kan..Dapat cuti lama.Actually ok je kalau nak terus direct sampai hujung minggu ni.Tapi disebabkan Annual leave pun tak berapa nak ada.So kita agak-agak jelah bercuti. Nak beraya,sabtu ahad masih ada.Raya kan sebulan.Bercerita pasal hari raya ni kan.Menu wajib yang korang sediakan semasa hari raya..Apakah?Kalau family aku ni,macam biasa je.Yang penting ia dimasak oleh Mak .Barulah rasa syok tak hengat.Dalam satu hari tu …

RANDOM

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum Selamat hari raya Aidilfitri di tahun 2018.Alhamdulillah,dah pun sampai ke hari raya yang keempat nampaknya. Dan tentunya dah beberapa hari jugaklah kan blog tak berapa nak hapdet gara-gara sibuk beraya dan yang paling penting No internet connection. Kalau hari pertama sampailah hari raya keempat ni, confirmlah internet ni speed slow. Sampai nak buat status kat fb pun sangkut tau.  Untuk entry pertama di hari raya ni, nak juvaklah up …

RANDOM

Sambutan Birthday Kakak Awfiyah

Assalamualaikum Sambutan Birthday Kakak Awfiyah | punyalah lama umi peram entry ni.Duduk kat dalam draft bukan main lama.Dari birthday kakak bulan 4 sampailah bulan ni baru umi dok update.Actually,setiap tahun umi tak pernah lagi miss untuk buat birthday kakak.Eh..eh..korang beraya kat mana hari ni..Amacam raya pertama,seronok tak.Mesti tak sempat kan dok update blog..Hari ni tak taulah plan ke mana..Nanti kita cerita kemudian ek.. Bagi umi kakak sangat special untuk umi.Kalau …

INFO

myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat

  myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat | Zaman serba moden ni,semuanya dihujung jari.Nak hantar barang,khususnya kepada peniaga yang kerap menggunakan khidmat penghantaran barang termasuklah dokumen.Kalau dulu,kita nak hantar barang ,kena pergi ke Courier pos,kemudian kena menunggu giliran untuk melengkapkan dokumen pengeposan.Kena isi borang dan sebagainya. Sekarang ni dah mudah..seperti yang aku katakana tadi,semuanya di hujung jari tanpa perlu keluar ke couries pos untuk kita hantar barang.Kat rumah,kat opis …

INFO syawal

Tarikh tengok anak bulan syawal 2018

Assalamualaikum Tarikh tengok anak bulan syawal 2018 | Mesti ramai yang dah pun mula bercuti hari ni kan.Rata-ratanya yang balik jauh tu dah pun balik.Tinggal yang kampung berdekatan je yang belum lagi balik kan.Mesti dah tak sabar nak tunggu pengumuman hari raya 2018 kan.Agak-agak bila kita nak tengok anak bulan syawal  untuk tahun 2018 ni.Mesti korang excited ni,bukan korang je,malah aku sendiri pun dah tak sabar nak menantikan pengumuman hari …

RANDOM

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar¬† Johor Bahru | Hai korang…Ramadhan 1439H akan datang tak lama lagi.Maknanya tinggal lagi sebulan je kita akan menyambut puasa.So,korang mesti akan dan sedang mencari tempat makan yang menarik untuk berbuka puasa di sekitar Johor Bahru ni kan. Kebanyakkan Restoran,Cafe dan Hotel menyediakan hidangan menarik sempena bulan puasa dengan harga yang berpatutan.Yang mana korang boleh pilih untuk berbuka puasa samada di Hotel,Cafe dan restoran.Mereka juga menyediakan …