Menu of the day

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13

Assalamualaikum

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13 | Alhamdulillah dah masuk ramadhan ke 14.Weh..macam cepat je kan masa berlalu.Sekejap je dah masuk dua minggu.Aku rasa raya lagi dua minggu je lagi.Persiapan untuk hari raya boleh dikatakan dah siap hampir 70%.

Kalau bercakap pasal persiapan raya,aku di tahun-tahun sebelumnya pun akan membeli baju anak-anak lebih awal.Biarlah orang kata aku excited nak raya ke apa,tapi sebagai mak yang kurang kemampuan nak adakan kelengkapan anak dalam sekelip mata,memang tak mungkin.

Aku memang suka untuk membeli awal,at least sebulan sehelai atau dua helai.Itu sudh memadai.Orang yang ada anak mungkin faham kenapa…hahaha..Hah…kan dah merapu sampai baju raya.nak bercerita pasal menu berbuka puasa je….hahaha

oklah,mari kita lihat menu yang disediakan oleh my MIL.So far,dia masih lagi memasak untuk kami..Berterus terang itu perlu..wakaaka…

Ikan talapia goreng

Bubur lambuk yang ambil dari masjid ..Sedap bak ang

Sambal sotong

kobis goreng

Kuih bakar beli dengan jiran…pun sedap

Mee Goreng
Itu sahajalah menu berbuka semalam.Alhamdulillah..kenyang sampai malam weh.Makanan tu semua bukan makan sekali arung tau,kalau kuih muih tu,kekadang sambil tengok tv pun boleh makan lagi.Mentong katanya.So tiada pembaziran hari ni,

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE