COOKINGDIARY

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12

Assalamualaikum

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12| Nasi ayam in the house😊😊Actually macam nak masak lain dari yang lain hari yu. Disebabkan aku cuti isnin, so sempatlah masak nasi ayam untuk buka puasa. Aku ada tulis resepi simple Nasi ayam cara aku disini.

Sos yang dah disiapkan dahulu

Nasi ayam yang tak berapa nak kuning

Ayam perap madu dan kicap
Settle menu untuk buka puasa ramadhan ke-12.Bagitahu kat babah suruh topup sikit kuih. Macam teringin nak makan tepung pelita. Suruh babah carikan tepung pelita kat param. 

Walaupun keadaan tepung pelita selepas dibawa ke rumah tak berapa nak elok, tapi sedap untuk dimakan. Jadi tak sia-sialah babah beli

Murtabak daging dan ayam
Disebabkan nenek tak boleh makan daging, maka babah beli satu murtabak ayam dan satu murtabak daging. 
Alhamdulillah. Kenyang dan tiada pembaziran kuih muih. Kalau nak buat tepung pelita sendiri, memang takkan buat punya sebab tengok senang, tapi bila nak buat memang memerlukan kesabaran yang tinggi. So kita beli jelah. .

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *