Showing 34 Result(s)
ONLINE SHOPPING

Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya

Assalamualaikum Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya | Syawal dah semakin menghampiri kita ni,rasa persediaan untuk berhari raya perlu dibuat secepat mungkin.Kebanyakkan barangan untuk persiapan raya memang aku beli melalui online.Senang dan mudah.Takdelah kena bersesak nak ke Mall yang dah tentunya sekarang ni orang berpusu-pusu untuk menyediakan persiapan raya. Nak lagi mudah dan tak pening kepala puasa-puasa ni,kita shopping online jelah.Bukan kata kat Mall je dapat harga diskaun yang …

parenting blogger TIPS

Teknik mudah ajar anak tentang kebersihan dengan produk Chomel

Teknik mudah ajar anak tentang kebersihan dengan produk Chomel | Bila kanak-kanak dah meningkat besar,sel-sel otak dah mula berhubung,banyak betul kerja yang dilakukannya. Aktiviti kat luar tu pun kadang kala sampai masuk dalam rumah.Tahap kebersihan mereka pun kadang-kadang boleh merisaukan kita.Biasalah,kita ni sebagai ibu selalunya over protected dari segi kebersihan,itu tak boleh,ini tak boleh kan.Tapi sebenarnya kita nak yang terbaik untuk anak kita.Supaya mereka sentiasa bersih dan terhalang dari segala …

parenting blogger

Headband dari Baby_collection_CikTom

Assalamualaikum Headband  dari Baby_collection_CikTom | Masa aku dok scroll headband budak kat ig,ternampaklah headband cantik-cantik dari IG Seller.Terbekenan pulak aku nak pakaikan si Dak Naura dengan Headband cantik ni.Anak aku ni jenis tak suka nak melaram sangat.Bila aku pakaikan dia dengan baju biasa,memang nampak macam lelaki.Sebab tu aku nak tambah sikit aksesori headband kat kepala dia.Jadi takdelah orang tanya aku banyak kali tentang jantina si Naura ni.Adudud uncle and auntie,saya …

PRODUK REVIEW

Headband dari Baby_collection_CikTom

Assalamualaikum Headband  dari Baby_collection_CikTom | Masa aku dok scroll headband budak kat ig,ternampaklah headband cantik-cantik dari IG Seller.Terbekenan pulak aku nak pakaikan si Dak Naura dengan Headband cantik ni.Anak aku ni jenis tak suka nak melaram sangat.Bila aku pakaikan dia dengan baju biasa,memang nampak macam lelaki.Sebab tu aku nak tambah sikit aksesori headband kat kepala dia.Jadi takdelah orang tanya aku banyak kali tentang jantina si Naura ni.Adudud uncle and auntie,saya …

Menu

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13 | Alhamdulillah dah masuk ramadhan ke 14.Weh..macam cepat je kan masa berlalu.Sekejap je dah masuk dua minggu.Aku rasa raya lagi dua minggu je lagi.Persiapan untuk hari raya boleh dikatakan dah siap hampir 70%. Kalau bercakap pasal persiapan raya,aku di tahun-tahun sebelumnya pun akan membeli baju anak-anak lebih awal.Biarlah orang kata aku excited nak raya ke apa,tapi sebagai mak yang kurang kemampuan nak adakan kelengkapan …

Menu

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12| Nasi ayam in the house??Actually macam nak masak lain dari yang lain hari yu. Disebabkan aku cuti isnin, so sempatlah masak nasi ayam untuk buka puasa. Aku ada tulis resepi simple Nasi ayam cara aku disini. Sos yang dah disiapkan dahulu Nasi ayam yang tak berapa nak kuning Ayam perap madu dan kicap Settle menu untuk buka puasa ramadhan ke-12.Bagitahu kat babah suruh topup …

Menu RESEPI

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11 | Hai korang..Entry yang lambat untuk dipost untuk menu buka puasa ramadhan ke-11.Anakanda tak berapa nak sihat,so fokus lebih kepada dia je semalam.Tapi alhamdulillah,umi tetap menyediakan menu untuk berbuka puasa untuk keluarga. Disebabkan babah dah request untuk Asam pedas ikan pari,so umi ikut jelah apa yang babah nak.Cuma umi tambah sikit buat Tauhu sumbat begedil daging.Rasa macam dah lama pulak tak makan,last makan masa …

RANDOM

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-10 di Amphawa Boat Noodles

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-10 di Amphawa Boat Noodles| Menu buka puasa kali ni lain sikit sebab kami berbuka di luar. Actually selain dari berbuka luasa kat luar, misi mencari baju raya babah di Aeon Jusco Tebrau. So, dah alang-alang kat luar, kami berbuka puasa di luar jelah. Bila nampak Hernee dok up status makan kat Amphawa Boat Noodles di lain lokasi dengan harga yang murah, so teringin pulak nak …

VACATION

PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

  PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN | Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak sebut kan.Tapi korang pernah dengar ke tentang tempat tu.Adakah tempat itu salah satu tempat yang …

Menu RESEPI

Menu Buka Puasa Ramadhan ke9

Menu Buka Puasa Ramadhan ke9 | Untuk kali ni pun masih MIL yang memasak.Jangan kata puan blog malas tau.Tapi bila ada orang tau kat rumah kita,dia takkan goyang kaki punya di rumah.Tak pernah lagi dengar orang tua yang malas nak masak untuk anak-anak kan. Alhamdulillah,MIL meringankan sikit kerja umi yang penat bekerja..hahaha…Nanti dia dah balik kenalah masak sendiri.Padan dengan muka.hahaha..Lauk simple pun takpe,janji kenyang okeh. So apa menu buka puasa …