food Review

Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru

 


Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru
.Untuk entry kali ni,aku nak bawa korang ke Buffet Ramadhan 2018 ke tempat seterusnya di Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Bertemakan Warna-warni Ramadhan ,mereka mengetengahkan lebih 100 sajian Melayu Tradisional,china dan India serta banyak lagi.

Disini,kami JDT Blogger berpeluang untuk merasai pelbagai jenis makanan dan melihat pelbagai jenis Stall yang menyediakan masakkan secara live.Paling aku suka tau bila ada stall yang macam ni.Makan panas-panas memang sedap.

Sebelum tu meh aku tunjuk kat korang chef-chef yanFg terlibat di dalam penyediaan menu Warna-warni Ramadhan Swiss In Johor Bahru ni.

Antara chef-chef yang terlibat di dalam buffet Ramadhan di Swiss In JB

Memang tak sahkan bila tak jumpa masakkan melayu di mana-mana hotel yang menyediakan buffet ramadhan ni.Cuma menu mereka of courselah lain dan ada keistimewaan mereka tersendiri.Meh aku tunjuk apa menu melayu mereka.

Kailan ikan masin

 

Sayur lodeh tambak Johor

 

Udang masak Nestum bersama cili padi

 

Ikan tongkol masak kari terung

 

Daging hitam manis pedas

 

Ayam masak gulai timun

 

Nasi putih
Nasi minyak
Antara Dessert yang dihidangkan

 

Bakar-bakar station

 

Aneka kerabu yang disediakan
Dan aku rasa yang paling special adalah stall yang menyediakan Sup Rawan yang sangat sedap jika dimakan bersama roti kosong yang disediakan
Sup rawan dan roti kosong.
Bukan Johor kalau takde masakkan asam pedas kan.Terdapat 3 jenis asam pedas yang disediakan iaitu asam pedas ikan pari,asam pedas ayam dan istimewa sekali asam pedas tetel.
Asam pedas ikan pari,ayam dan tetel
Tak lupa jugak laksa Johor dan juga Sup juga disediakan disini.Peminat spaghetti pun boleh jugak tau dapatkan makanan tu di Stall Live kat sini..Memang sedap..
Apa lagi menu yang ada?hah..meh aku belanja gambar.
Bubur pulut hitam
Kambing bakar
Kalau aku nak letak semu gambar kat dalam.ni,mau korang bosan kan..So banyak lagi menu yang aku tak masukkan di dalam ni,korang boleh tengok dinig and fb aku ye.
Thanks puan yati kerana menjemput kami JDT Blogger untuk ke Buffet Preview ni.
Untuk korang yang ingin berbuka puasa disini,boleh lihat harga dan promosi di bawah.
Early Bird Promotion
Voucher Purchase from 1 April to 30 April 2018
RM78 nett (Adult)
RM34 nett (Child – 4 to 11 years old)
Special Deal – Buy 5 Adult Vouchers FREE 1 Voucher
Normal Price
RM98 nett (Adult)
RM40 nett (Child)
For reservation & enquiries, please call
07-218 3333 or email at info@sijb.swissgarden.com

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *