from my kitchen,  RESEPI

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum

Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha…Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah dan cepat kan..

Kalau tak sempat untuk buat sarapan lain,aku memang buat Omellete ni untuk husband.Itu pun dia cakap itu dah memadai..Ada je orang buat letak sayuran dalamnya.Tapi disebabkan aku ada tiga bahan ni je..So guna apa yang ada.

Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Tiga bahan utama nak buat Omellete
  • Telur 2 biji
  • Susu Low fat Milk
  • Keju Cheesedale
Di dalam kuali,aku pecahkan telur dua biji tu,Masukkan sedikit susu dan juga keju.Kemudian gaul dan hancurkan macam kat bawah ni hah.Maka siap untuk dihidangkan..Nampak tak betapa senang nak sediakan Omellete ni…hahaha..Kalau korang ada lobak ke,sayur lain yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam Omellete ni ok je…Janji sedap dan kenyang kan…
Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Omelleteyang dah siap untuk dimasak.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

28 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.